The Case Olof Palme

Om du har ont med tid med att läsa hela detta inlägg så har du här en kort sammanfattning;

Men det finns något mer avslöjande i detta; Sverige hade vid den tiden styrts av ett enda parti under årtionden. Socialdemokratin hade vuxit ihop med staten, och staten hade vuxit ihop med socialdemokratin. Den svenska statsapparaten som är inblandad i Olof Palmes död var Socialdemokratin som hade vuxit ihop med staten, och staten som vid den här tidpunkten hade vuxit ihop med socialdemokrati. Tänk er följande; att i alla större samhällsbefattningar i viktiga instanser, myndigheter, organisationer satt utvalda chefer som den socialdemokratiska ledningen själva hade valt. Dessa agerar inte utan den socialdemokratiska partiledningen.

Nils Bejerot – Professor som sa att det var partiet som dödade Palme. Utsattes för mordbrand och drabbades därpå av en virussjukdom och dog (han är bara en av alla som dött för att dölja sanningen. Socialdemokraterna seglar med lik i garderoben)

Så när man undrar vem som är vem eller vad som är vad, så utgjorde den svenska statsapparaten av både socialdemokratin och staten som en och samma vid denna tidpunkt. Så för att undvika att lösa Olof Palme fallet, så arbetar dem i symbios så arbetar dem fortfarande i symbios för att inte lösa Palmemordet. Ett exempel på när saker och ting går ihop och blir samma och skapar förvirring är när den tidigare dömde Christer Petersson och den nye chefsåklagaren Krister Petersson har samma namn. Slump, NEJ.

Professorn i underrättelseanalys, Wilhelm Agrell hävdar i sin bok Fred och fruktan att den svenska militära underrättelse- och säkerhetstjänsten fick specifika uppgifter hösten 1985. Vem har mandat att ge underrättelsetjänsten och SÄPO specifika uppgifter hösten 1985? Är det cheferna i dem olika socialdemokratiska myndigheterna, försvarsmakten, socialdemokratin, frimurarna, makteliten, för inte har SÄPO själva gett sig denna uppgift..? Och 5 luntor som egentligen är 5 obelixar restes året efter Olof Palmes död. Dessa restes inte för att rusta upp gatumiljön.

Strax för mordet på Olof Palme var konflikten mellan statsministern och LO-ledningen och dess ordförande Stig Malm total.

Förre LO-ordföranden Stig Malm förnekar i dag att han gjorde upp om lönerörelsen 1986 i ett hemligt möte med finansminister Kjell-Olof Feldt och Volvo-chefen Pehr G Gyllenhammar. Han var verkställande direktör i AB Volvo från 1971 till 1983. Efter att ha lämnat Volvo flyttade Gyllenhammar till London där han under flera år bland annat var styrelseordförande för Aviva, Storbritanniens största försäkringsbolag, och rådgivare till och vice styrelseordförande i familjen Rothschilds investmentbank Rothschild Europe.

 

Något som tydligen inte får undersökas och lyftas fram i ljuset är Olof Palmes kärleksförhållande till Emma Rotschild. Citerat onamnsgivna källor ansåg tidningen att den svenska regeringen förbjöd polisen att undersöka förhållandet mellan Palme och Emma Rothschild, 38, beskriven som en rådgivare till Palme.

Hur stor är chansen att Hans Holmérs påstådda älskarinna och den Securitas vakt från Skandiahuset vars förhör hemligstämplades bor på samma adress? Hur stor är chansen att samma Securitas vakt vars förhör hemligstämplas också arbetar i det hus som Olof Palmes far varit med och grundat – Skandiahuset. Hur stor är chansen att hennes kollega är sen just denna kväll och i över två timmar så hon får ta hennes pass fram till 23.00. Hur stor är chansen att det är hon som stänger dörren till Skandiahuset en minut efter att Olof Palme sköts?

Dagen innan mordet på Palme rasade börsen med 17 miljarder som följd av att regeringen beslutat höja aktiebeskattningen. Vem eller vilka aktörer i makteliten förlorade mest denna dag?

 

Varför finns inget årtal med när Gyllenhammar deltog i Bilderbergermötet?

Deltagare Bilderberger Pehr G. Gyllenhammar (198?)

1980-talet

https://sv.wikipedia.org/wiki/Bilderberggruppen

Bilderberger mötet skulle hållas den 25-27 April 1986 ungefär två veckor efter Olof Palmes resa till Moskva.

En som också deltog 1984 som inte står namngiven är: Anders Thunborg (Minster of Defense). Efter att ha varit Sveriges försvarsminister 1983-1985, blev han ambassdör i Moskva 1986-1989.

Sveriges försvarsminister som blev ambassadör i Moskva.

Anders Thunborg blir ambassadör i Moskva samma år Olof Palme sköts, och det är förmdoligen enda gången i historien som Sveriges försvarsminister har blivit ambassadör i Moskva. Han var socialdemokrat.

Thunborg var 1958–1960 sekreterare i Stockholms arbetarekommun, 1961–69 sekreterare i Socialdemokraternas partistyrelse och 1969–74 statssekreterare i Försvarsdepartementet. Därefter inleddes en lång karriär vid Utrikesdepartementet och åren 1977-83 var han FN-ambassadör. Han var Sveriges försvarsminister 1983–85, därefter ambassadör i Moskva 1986–89

https://sv.wikipedia.org/wiki/Anders_Thunborg

Mycket verkar kretsa kring försvarsmakten, sveriges försvarsminister, deltagande i Bilderbergergruppen samma år, represetanter för vapentillverkaren Saab-Scania, Boforsaffären, intressen i makteliten, och med tanke på hur den politiska situationen såg ut i Sverige vid tillfället med en Moskva resa, så var var nog oron och misstänksamheten bortom allt annat.

Jan Forsström – Rättschefen i statsrådsberedningen. Hittades död i sin lägenhet den 7 februari 1986 tre veckor före Olof Palmes död.  Det påstås att det rådde irritation och en del motsättningar. Socialdemokrat.

Runt den 20 februari 1986 besökte Anders Carlberg, som var verkställande direktör vid Nobel Industrier (Bofors), Olof Palme. Olof Palme sköts en vecka senare

Senare händer samma igen;

Carl Fredrik Algernons dog torsdagen den 15 januari 1987. Efter julhelgerna hade han legat hemma i förkylning under en veckas tid. Lördagen den 10 januari hade han trots förkylningen åkt in på ett möte med Anders Carlberg (Bofors). Mötet hade enligt maken gällt en nysmuggelaffär – Oman. 5 dagar efter mötet med Anders Carlgren dör Algernons.

Den svenska staten använder sig av metoder och psykologi så dem ska smälta in

 1. Ett exempel på när saker och ting går ihop och blir samma och skapar förvirring är när den tidigare dömde Christer Petersson och den nye chefsåklagaren Krister Petersson har samma namn. Slump, NEJ.
 2. Jag tror man även använde sig samma metod i början. Det vill säga låter Hans Holmér som den som på plats organiserade mordet på Olof Palme. Vem skulle misstänka att självaste spaningsledaren kunde vara inblandad i mordet på Olof Palme? Det första han gör att leda bort uppmärksamheten från Sverige.
 3. DUBBELGÅNGARE eller look alikes är  också en annan metod med samma innebörd, och samma kläder
 4. En annan metod som den svenska staten använder sig av är parallella aktiviteter. Man gör något samtidigt som någon anan gör något. Det är också ett sätt att dölja sin egen aktivitet i andras aktivitet, och får dem att synkronisera med andras aktiviteter.
 5. Sverige är inte riktigt det land man tror det är, och det fungerar inte riktigt som man vill att världen ska uppfatta den som. Det finns stora inslag av polisstats mentalitet  och dubbelmoralismens Jantelag. Sverige använder metoder som Mk Ultra, Gaslighting, Brainwashing, Mind control, Ostracism i offentliga miljöer, på arbetsförmedlingar, socialtjänsten, inom hälso- och sjukvården, på apotek, genom hyresvärdar, i affärer och manipulerar även vardagens situationer. Och människor verkar vara väl instruerade i att uppträda instruerat och konstruerat, vilket också är en del av av dem psykologiska metoder man använt sig av i mordkomplotten mot Olof Palme, och använder för att dölja och mörklägga mordet på Olof Palme. Det innebär att alla människor övervakas. En boktitel beskriver denna utveckling: Sverige – en sluten anstalt
 6. Punkt slut! Man har bestämt att sanningen om Olof Palmes eller Sveriges mordkomplott inte ska få avslöjas eftersom man själv är den skyldige. När jag skriver att Sverige inte är riktigt vad man tror; ha då i bakhuvudet att över 100 personer har mystiskt dött, råkat ut för plötsliga olockor eller hjärtattacker, skjutits, förgiftats eller mördats (tillsammans med 65 svenska polier som följde Polisspåret). Det är poliser, säpo poliser, professorer, chefer och fru, utredare, författare, politiker, obducenter med fru, läkare, misstänkta, angklagade, journalister, militära högdjur, privatspanare, tipsare. Alla har på något sätt varit inblandade i Palmeutredningen eller haft anknytning till Boforsaffärerna. Gemensamt är också att till större delen var boende i Stockholmstrakten. Först mördas Olof Palme och sedan 100 oskyldiga personer ytterligare. Det är inte möjligt om samhällstrukturerna är byggda kring demokrati, men det är möjligt i en polisstat som Sverige egentligen är. Om yterligare 100 personer dör, då har vi en ulv i fårakläder till stat. Sverige marknadsför sig som en demokrati, men uppträder som en polisstat. Många svenskar smyger  runt som om de arbetade för Gestapo på 1940-talet.

7. Olof Palme mördas ännu ouppklarat efter 31 år. Plus ytterligare 100 döda och mördade som också är ouppklarade eftsom alla dött naturligt i plötsliga olyckor och mystiska dödsfall. Det kan sammanfattas med orden; Rent hus eller masslakt av svenska medborgare som är boende i Stockholm och har aknytning till Palmemoret eller Palmeutredningen. Om detta var en film hur många skulle behövt dö innan man kunde lista ut vem den skyldige är.

 65 svenska poliser dör när Estonia förliser, som följde polisspåret i Palmemordet

Titta inte neråt för att söka sanningen efter Olof Palmes mördare, utan kolla uppåt mot dem som har ett intresse av makten. Det viktigaste är inte svaren utan om att ställa rätt frågor som leder fram till svaren. Att finna rätt fråga är viktigare än tvärtom. Utan rätt fråga finner du inte rätt svar. Det har du kanske märkt om du söker efter någon särskild information på en sökmotor, men inte riktigt kommit på hur du ska formulera frågan efter det du söker. Du provar och testar olika sökalternativ och kanske efter den 11 gången har du lyckats formulera frågan som du kanske ville ha det från början men inte visste då. 10 sökningar med egentliga samma syfte ledde till samma svar, men 11 gången hittade du rätt. Du förstår snart varför jag har med denna liknelse och vad det har med Olof Palme att göra.

Man undrar varför det finns så många olika teorier och så många olika spår och varje story har sin övertygande logik, men ändå vet man att bara en teori är den rätta oavsett hur bra dem andra än verkar, och frågan är om alla dessa olika teorier är en dimridå för den verkliga teorin. Det blir ungefär som om varje teori blir en form av en reflekterande spegel som ingen kan se igenom.

Det är ingen överraskning om det var den svenska regeringen och business eliten som mördade Olof Palme. Här är mina funderingar kring varför jag tror det.

Vill man lösa mordgåtan med Olof Palme om Svenska Staten och maktelit är iblandade?

Vad menade Hans Holmer med orden; ”Om sanningen om mordet på Olof Palme kom fram – skulle det skaka Sverige i dess grundvalar”, sa Hans Holmér under mordutredningens mest intensiva fas – det första året.

”…skaka Sverige i dess grundvalar” Vad menade han med det och vad grundande han det på?

Kan Hans Holmér menat något åt det här hållet om man talar klarspråk; Vill man nysta i dem frågor eller ledtrådar som man medvetet har undvikit att undersöka eftersom det då förmodligen skulle leda rakt in i den Svenska Statsapparaten?

Finns det en möjlig ”andra sanning” än den officiella som själva statsapparaten vill att människor ska tro på?

Först måste man börja med att lyfta bort den mentala spärren.

Vilken spärr?

Den mentala blockeringen som bygger på att den svenska statsapparaten, SÄPO och försvarsmakten faktiskt kan vara den skyldige.

Varför skulle detta vara av betydelse?

Det skulle förmodligen leda till helt nya områden att undersöka och fokusera på. Det skulle förmodligen leda till helt nya ledtrådar. Till de ledtrådar som man medvetet har undvikit att undersöka eftersom det då förmodligen skulle leda rakt in i den Svenska Statsapparaten.

Har man både fel motiv och fel ledtrådar och ställer samma fråga 11 gånger får man förmodligen inget bättre svar 11 gången än den 1 gången.

Vad vill denna symbolik med att ställa samma fråga 11 gånger för att sedan möjligen finna 1 nytt svar egentligen säga?

Jo, att man måste nysta tillräckligt länge med samma fråga innan man hastar vidare till nästa tänkbara lösning.

Det viktiga är inte att söka svaren utan om att ställa rätt frågor som leder till svaren. Ibland måste man ställa samma fråga 11 gånger men med ett nytt perspektiv. 10 gånger får man kanske samma svar, men 11 gången får man ett nytt svar som man inte hade tidigare. Så jag ställde olika frågor utifrån olika perspektiv och i detta inlägg har jag samlat mina funderingar. Det syftar inte till att lösa något, men det är mina funderingar.

Ibland måste man till och våga ställa dem enklaste och dummaste frågorna hur knäppa dem än kan tyckas vara för att även dem kasta nytt ljus åt något annat, kanske inte just för ögonblicket, men när information i huvudet organiserar sig till att se helheter, så vävs nya samband och sammanhang långsamt samman till en större bild. Lite ungefär som när du lägger ihop ett pussel, du ser inte den större helheten förrän du ägnat tillräckligt med TID åt att se, leta, testa, prova, undersöka och jämföra var varje pusselbit bäst passar i pusslet.

Vad kan symbolisera en mental spärr eller en visuell blockering för att ge ett exempel i form av en metafor?

Här är en;”

“Man ser inte skogen på grund av alla träden”.

Så samma sak som du faktiskt vill se, blockerar faktiskt också det du vill se.

Så samma svar som du kanske söker, blockeras av densamme

Så nu till min kategori; våga ställa dumma frågor och liknelser.

Är det här en tillfällighet, en slump, ett bisarrt faktum som försöker dölja något, ungefär som metaforen “man ser inte skogen på grund av alla träden”

Christer Petterson pekades ut som Olof Palmes mördare och det är den officiella bilden statsapparaten håller fast vid än idag. Idag heter den nya chefsåklagaren också Krister Petterson

Från skyldig Christer Petterson till chefsåklagare Krister Petterson (samma namn)

Är det nästan inte lite bisarrt att dem har identiska lika namn? Som att se en thriller film där både den som jagar och jagas har samma namn i filmen. Det blir på ett sätt två olika halvor som inte passar ihop, men som måste flyta ihop för att finna sanningen.

Från skyldig Christer Petterson till chefsåklagare Krister Petterson, vem är vem? Detta kan också klassas till kategorin som eventuella dumma och ointellektuella frågor. Vem är vem? Gör man sökningar på exempelvis Christer Petterson på olika sökmotorer så leds man också till artiklar och träffar på chefsåklagaren Krister Petterson. Kan bli förvirrande för andra som söker information i ämnet från kanske andra länder och inte vet vem som är vem. Är det en slump att dem har samma namn, eller är det egentligen väldigt osmakligt, opassande och bisarrt, eller är det en medveten och mycket noga utvald, planerad och genomtänkt strategi för att förhindra att rättvisan vinner, och är egentligen ett sabotage mot att kunna undersöka rätt ledtrådar eller hitta rätt ledtrådar på grund av att information och sökinformation mixas ihop.

Vem är vem i sökmotorerna Christer Petterson till chefsåklagare Krister Petterson, vem är vem? Ny kunskap, samband, sammanhang växer fram som ett resultat när dessa flyter samman och integrerar till något nytt. Motsatsen heter fragmentisering av kunskap; splittring av kunskap i små delar som är utan sammanhang och hålla kunskap från varandra.

Om detta antagande skulle kunna vara en eventuell sann utgångspunkt; då kan man börja ana ugglor i mossen.

En möjlig psykologisk skenmanöver

Är detta en psykologisk manipulations manöver av den högre gradens skola som passar in i metaforen; man ser inte skogen på grund av alla träden eller man ser inte den skyldige på grund av att lagen försöker dölja en möjlig ”andra sanning” än den officiella eller att man medvetet försöker leda bort uppmärksamheten bort från att undersöka de ledtrådar man har undvikit att undersöka eftersom det då förmodligen skulle leda rakt in i den Svenska Statsapparaten. Den psykologiska effekten av att “man ser inte skogen på grund av alla träden” eller att använda samma skulle kunna vara som att du inte kan se igenom en spegel eftersom den bara reflekterar tillbaka samma spegelbild.

Om man börjar studera speglar, spegelbilder och dess psykologi, så har dem en sak gemensamt; att dem kan dölja verkligheten på samma sätt som dem kan dölja sanningen. Ungefär på samma sätt som med Platons berättelse med “Grottliknelsen” (The Allegory with The Cave) att man bara kan uppfatta skuggor och ljus av det människor vill att man ska se.

Jag har försökt se nya samband och sammanhang, resonera kring dessa fakta, se paralleller och likheter, jämföra perspektiv och förkasta andra genom att helt enkelt byta ut troliga gamla motiv. Har dem inte lett fram till något nytt på över 30 år, skulle jag inte investera många sekunder på att fortsätta med samma motiv.

Testa och prova; Om statsapparaten, SÄPO och Försvarsmakten har med saken att göra, hur tänker dem för att undvika att ledtrådar leder rakt in i den svenska statsapparaten. Vilka ledtrådar har man medvetet låtit bli att undersöka och varför? Förmodligen för att dem leder ett steg närmare till sanningen.

 

Du kan läsa mer om varför jag tror man reste 5 Obelix stayer eller “Obelix luntor” som dem officiellt kallas året efter Olof Palmes död i mitten på detta inlägg. (Det heter officiellt att man ville rusta upp gatumiljön med 5 obelix-luntor och vem tror på detta?) Det symboliserar något. Läs mer i slutet av detta inlägg

Palmemordet har blivit som en Kafka-labyrint av teorier

 Men längst in i Kafka labyrintens centrum finns sanningen hos den svenska statsapparaten

Lögnen kan inte döljas i sanningen lika lite som mörkret inte kan döljas i ljuset

I slutet av detta inlägg kan du läsa mer om varför jag tror man reste 5 Obelix stayer eller “Obelix luntor” som dem officiellt kallas året efter Olof Palmes död (Det heter officiellt att man ville rusta upp gatumiljön med 5 obelix-luntor och vem tror på detta?) Det symboliserar något. Läs mer i slutet av detta inlägg

Hans Holmér kan ha varit huvudorganisatör av Palmemordet på plats och kan förmodligen ha fått order från högre ort som SÄPO, Försvarsmakten och kanske den Socialdemokratiska makteliten. Men vem gav SÄPO specifika arbetsuppgifter? Tänk er att det idag är SÄPO själva som utreder denna fråga och uppgift; vad tror ni resultatet av detta blir? Objektivitet eller subjektivitet?

Många därute vet mycket, men hindras från att prata eftersom det objektiva har tystnadsplikt, och vem av dem vill vara utan arbete och försörjning..? Tänk er att Sverige tidigare hade ett hemligt system med yrkesförbud för personer som var registrerade som “passiva” eller “aktiva” kommunister i en eller annan mening. Bara det räckte för att bli utan arbete i det svenska samhället.

Det har i olika sammanhang talats om ett teatermord eller en form av iscensatt  barmhärtighetsmord för att hans hälsa hade börjat svikta, och att man inte ville se sin stora ledare gå bort genom att förfalla genom sjukdom. Ja, nästan en form av aktiv dödshjälp om man får lov att låna det uttrycket i detta sammanhang. Det skulle kunna vara så. Jag vet inte.

Om det har varit någon form av barmhärtigshetsmord för att hjälpa sin ledare att falla med flaggan i topp så att säga, så skulle en del förmodligen kunna köpa det argumentet.

Men så kommer man till nästa moraliska fråga varför så många andra människor misstänks, anklagas, dör mystiskt eller råkar ut för olika om man vet att dessa är oskyldiga. Det blir en meningslös jakt på att försöka fånga vinden.

Tillsammans med dem 65 svenska poliser som dog när Estonia förliste är antalet döda uppe i över 100 personer som plötsligt dött och det har blivit alldeles för många för att kallas tillfälligheter.

Palmemordet har blivit som en Kafka-labyrint av teorier

Människan fastnar i en labyrint utan ingång och utan utgång, och irrar runt från den ena teorin till nästa. Palmeutredningen har blivit som MUREN i Kafka. Var människan än börjar nysta så kommer dem in i olika återvändningsgränder och där står murar överallt och blockerar från insyn i utredningen.

Teorierna är nu vid det här laget så många att det nästan är lika svårt att skilja på insidan och utsidan och kunna göra någon skillnad. Christer Pettersson som dömdes men friades för Palmemordet har fått en ny chefsåklagare och han har precis samma namn som den som dömdes först – Krister Petersson heter han.

Det är snart inte meningen att någon ska förstå något alls. Ibland talar man om begreppet ”smoking mirrors”, och det är den känsla man får, där insidan och utsidan inte snart går att skilja på. Det är lösa ledtrådar som ser ut att leda någonstans först, men så är informationen oåtkomlig eller hemligstämplad, så det går inte att få tillgång till nytt efterforskningsmaterial.

Men trots detta ska man inte sluta pussla eller nysta. Man får en bra iakttagelse från någon annans webbsida och tar med sig den för att se om den kan ge klarhet i ett senare skede.

Det har hänt alldeles för mycket för att tro på barmhärtighetsmord för att hjälpa en ledare att falla med flaggan i topp, och statsapparaten tycks vara precis överallt där det finns vilja till att undersöka eller bringa klarhet i vad som egentligen hände den 28 februari 1986, så min övertygelse är att statsapparaten är inblandad. Man vill inte finna någon lösning, och vill ännu mindre att ledtrådarna ska leda in i den svenska statsapparaten.

Men det är åt det hållet det pekar åt. Men jag får tillägga att det bara är min personliga och mänskliga synpunkt.

Det är något mycket besynnerligt och konstigt med många svenskar.  Både barn och vuxna män (i Angered) går liksom runt och vrålar och skriker och gör plötsliga utfall i form av olika ljud alldeles för sig själva på gatorna där jag bor, och gärna utanför mina fönster. Men det kanske är sådana dem egentligen är på insidan, men som inte syns på utsidan.

Uteslut allt onödigt och fokusera på svenska motiv

Teorierna kan vara hur många som helst och antalet personer, grupper eller organisationer som kan misstänkas kan ha varit flera 100 till antalet. Det kan ha varit vilken som helst av alla dessa, och vem som helst som var Palmefientlig. Ju fler misstänkta desto sämre förutsättningar att lösa det. Ju fler teorier desto rörigare blir det. Till slut blir palmemordet som en Kafka-labyrint av teorier.

Varför jag inte tror att någon organisation från andra länder inte är inblandade eller utländska agenter.

Dem hade inte haft något intresse av att följa upp och tysta ner ner alla andra som dött av olika mystiska omständigheter, dem hade inte haft något intresse av att manipulera tiden för Olof Palmes ankomst till sjukhuset, dem hade inte haft någon anledning att se till att anteckningar från mordnatten försvinner, dem hade inte haft intresset eller ens möjligheten att veta vem i Sverige eller låt säga i Stockholmstrakten  som var vara insatta i vem som visste vad eller var i färd med att berätta eller avslöja detaljer om vem som sköt Olof Palme eller kände till osanningar om Palmeutredningen. Denna koll kan bara den svenska statsapparaten ha haft och har. Gemensamt för alla som dött och i någon mening haft med palmeutredningen eller Boforsaffären att göra är att alla varit från Stockholmstrakten. Totalt är det över 100 personer som dött tillsammans med dem 65 svenska poliser som dog när Estonia förliste och när dessa dog var det ett dråpslag mot Palmeutredningen eftersom flera följde polisspåret och kände till många osanningar om Palmemordet/palmeutredningen.

Som ett “grumligt glas med vatten” av många teorier

Man undrar varför det finns så många olika teorier och så många olika spår och varje story har sin övertygande logik, men ändå vet man att bara en teori är den rätta oavsett hur bra dem andra än verkar, och frågan är om alla dessa olika teorier bara är en vilseledande dimridå för den verkliga teorin. Det blir ungefär som om varje teori blir en form av en reflekterande spegel som ingen kan se igenom eller som en vägg eller en återvändsgränd.

Bara för att jag skriver om min teori innebär inte att dem inte andra teorierna kan vara riktiga. Min teori eller skildring är bara ett sätt för att skapa en ny utgångspunkt i denna palmeutredning som har blivit som en Kafka-labyrint av teorier. För problemet blir med tiden blir att när insidan (svenska motiv) och utsidan (utländska motiv) går ihop och blandas med ytterligare nya teorier så blir det til slut som ett “grumligt glas med vatten”. Det blir med tiden allt svårare att i medvetandet se, tänka och sortera fram det väsentliga ur sammanhanget.

Ett grumligt glas med vatten är en metafor när någonting fragmentiseras sönder till olika delar av ett pussel där ingen pusselbit snart passar ihop med nästa. Så för att minska synligheten av alla teorier i det grumliga vattenglaset har jag fokuserat på det ur ett svenskt perspektiv och vilka motiv Sverige kan ha haft.

För när insidan och utsidan med tiden går ihop blir det svåraste att veta vad som är vad. Ett sådant exempel är faktiskt socialdemokratin. Sverige hade vid den tiden styrts av ett enda parti under årtionden. Socialdemokratin hade vuxit ihop med staten. Om socialdemokratin en gång har vuxit ihop med Staten under en lång tid – hur ska socialdemokratin och staten sedan politiskt och objektivt kunna separera från varandra? Om socialdemokratin med tiden har blivit staten, och att staten har blivit socialdemokratin, då kanske sanningen om mordet på Olof Palme finns både hos socialdemokratin och svenska statsapparaten.

Socialdemokratin – den som inte är med oss är emot oss

Den svenska Jantelagen och historiska och socialdemokratiska maktfullkomlighet kan beskrivas med orden:

“Den spik som sticker upp måste slås ner”

Sverige hade vid den tiden styrts av ett enda parti under årtionden. Socialdemokratin hade vuxit ihop med staten. I ledningen för alla större och viktigare myndigheter satt personer som flaggat upp ett eller annat sätt. Det handlade om vem man kunde lita på. Den som inte är med oss är emot oss.

Den som höll på sin egen och myndighetens integritet och inte var tillräckligt följsam kunde man inte lita på. För att var en person att lita på måste man flagga upp – annars hamnade man på svarta listan och vid första bästa tillfälle åkte man ut. Logiken i en sådan här mentalitet blir; att den söker som sanningen blir fiende och person som inte går att lita på, och den som är följsam och inte lägger näsan i blöt blir lojal och en person värd att lita på.

Alla människor som haft något att göra med Palmemordet eller sökt sanningen har dött av mystiska orsaker. Totalt över 100 personer tillsammans med den 65 svenska poliser som dog när Estonia förliste. 65 svenska poliser dör som är på facklig resa när Estonia förliser. Fartygsolyckan blev ett dråpslag mot Palmeutredningen, vilket inte framkommit i media. Dammegård (2016) är övertygad om att flera av de omkomna poliserna hade kunskaper som skulle kunnat avslöja osanningar kring Palmemordet.

Att fartygsolyckan med Estonia skulle bli ett dråpslag mot Palmeutredningen – det visste också den som utförde sänkningen av Estonia. Och vem kan ha haft intresse av att inte bara försöka sänka Estonia, utan också sänka Palmeutredningen, och vem hade dem resurserna om inte militärmakten?

För den naturliga reaktionen är denna; om statsapparaten själva strävar efter att söka sanningen med vem sköt eller planerade mordet på Olof Palme, så borde dem ju inte skrämmas av att andra söker den heller, men om det är tvärtom att statsapparaten inte vill söka sanningen utan vill dölja den, då vill dem inte heller att andra ska söka sanningen. Och det är väl ganska uppenbart vilken hållning den svenska staten har när man studerar hur många det är som egentligen har dött sedan 1986 och har haft någon anknytning till Palmemordet alternativt till Boforsaffären.

Det växer fram ett symbios mellan vissa socialdemokrater i regeringskretsarna och den högsta polisledningen som är satt till att gripa Olof Palmes mördare.

Hur kan en sådan här skit-historia till Palme-undersökning, och statskupp eller mordkomplott egentligen hålla ihop i över 31 år? Det gör den inte egentligen. Alla som vet något eller undersöker, eller misstänks mördas ju. Det är ju det största beviset på att någonting inte står rätt till med den egna svenska statliga inblandningen.

Men det finns något mer avslöjande i detta; Sverige hade vid den tiden styrts av ett enda parti under årtionden. Socialdemokratin hade vuxit ihop med staten, och staten hade vuxit ihop med socialdemokratin. Den svenska statsapparaten som är inblandad i Olof Palmes död var Socialdemokratin som hade vuxit ihop med staten, och staten som vid den här tidpunkten hade vuxit ihop med socialdemokrati. Tänk er följande; att i alla större samhällsbefattningar i viktiga instanser, myndigheter, organisationer satt utvalda chefer som den socialdemokratiska ledningen själva hade valt. Dessa agerar inte utan den socialdemokratiska partiledningen.

Nils Bejerot – Professor som sa att det var partiet som dödade Palme. Utsattes för mordbrand och drabbades därpå av en virussjukdom och dog (han är bara en av alla som dött för att dölja sanningen. Socialdemokraterna seglar med lik i garderoben)

Så när man undrar vem som är vem eller vad som är vad, så utgjorde den svenska statsapparaten av både socialdemokratin och staten som en och samma vid denna tidpunkt. Så för att undvika att lösa Olof Palme fallet, så arbetar dem i symbios så arbetar dem fortfarande i symbios för att inte lösa Palmemordet. Ett exempel på när saker och ting går ihop och blir samma och skapar förvirring är när den tidigare dömde Christer Petersson och den nye chefsåklagaren Krister Petersson har samma namn. Slump, NEJ.

Det finns ju ingenting som stämmer, och det finns ingenting som verkar vara logiskt agerat, och ingen välvilja till att undersöka det som kan vara av betydelse.

Flera av de 65 svenska omkomna poliserna som följde polisspåret när Estonia förliste hade kunskaper som skulle kunnat avslöja osanningar kring Palmemordet.

Det har sina likheter med när Titanic sjunk; man hade samlat alla dem rikaste människorna på en och samma plats. Här gjorde jag ett kort inlägg om detta på engelska. Att Estonia sjunk kan vara ett led i röja undan dem personer inom den egna organisationen som trodde att svenska polisen själv kunde ha med saken att göra, men skulle röjas bort på ett eller annat sätt för att dem var inne i den svenska statsapparaten. Dock bara en terori

New evidence suggests iceberg didn’t cause Titanic sinking. Titanic and Estonia???

”Man har bestämt sig för att mordet inte skall klaras upp. Punkt.”

Obekväma fakta får inte granskas i ny utredning

Obekväm information hemligstämplas

Obekväma och frågvisa personer omplaceras

Obekväma utredningsmaterial görs oåtkomlig för nyckelpersoner (som rättsläkare Valverius)

Så här såg den politiska situationen ut på ett ungefär vid tidpunkten för Palmemordet

33 politiska motiv

 1. Bara tre veckor före Palmemordet dör eller mördas en annan socialdemokrat i makteliten

Jan Forsström – Rättschefen i statsrådsberedningen. Hittades död i sin lägenhet den 7 februari 1986 tre veckor före Olof Palmes död.  Det påstås att det rådde irritation och en del motsättningar (socialdemokrat).

2.Nils Bejerot – Professor som sa att det var partiet som dödade Palme. Utsattes för mordbrand och drabbades därpå av en virussjukdom och dog.

 1. Strax före Palmemordet var konflikten mellan Olof Palme och LO-ledningen total
 2. Dagen innan mordet på Palme rasade börsen med 17 miljarder som följd av att regeringen beslutat höja aktiebeskattningen. Vem eller vilka aktörer i makteliten förlorade mest denna dag?
 3. Vad tyckte Försvarsmakten om att han inte tillät att NATO skulle få placera fast avlyssningsutrustning i svenska vatten, så kallade SOSUS anläggningar
 4. Vad säger Olof Palme i sitt tal från 1982 om att han är kommunist? Som statsminister fick Palme stundtals kritik, bland annat från den borgerliga oppositionen, för vad kritikerna uppfattade som undfallenhet gentemot Sovjetunionen. Han ansågs vara alltför “ryssvänlig”.
 5. Den kommande Moskva-resan väckte stor oro och misstänksamhet
 6. Landsförrädarspåret är ett högst relevant mordspår. Det finns uppgifter i både Säpo- och Krigsarkivet som bekräftar de här misstankarna mot Olof Palme.
 7. Man hade fått information om att Olof Palme var sovjetisk inflytelse-agent (agent of influence). Information som i huvudsak kom från CIA och MI6.
 8. Palmefientligheten och Palmehatet var stort
 9. Misstankar om att Olof Palme kulle sälja ut Sverige vid Moskva resan
 10. Från första stund har svensk massmedia så gott som samstämmigt varit mörkläggarna okritiskt behjälpliga – med andra ord, spaningsledningens megafon.
 11. Den svenske statsministern Olof Palme stod i vägen för reaktionära krafter, internationella såväl som nationella.
 12. Olof Palme såg med oro på hur SÄPO utvecklades och hur högerextrema kretsar bredde ut sig inom framför allt Stockholmspolisen.
 13. Socialdemokratin skakades internt av kritik mot en alltför arbetarfientlig politik. Palme var den som stod i skottgluggen. Med andra ord – Olof Palme hade blivit för obekväm i många läger. Han stod i vägen för den rena högerpolitik (EU-inträde, Natonärmanden, social nedrustning med mera) som socialdemokratin gjort till sin efter mordet.
 14. Om Olof Palme sa NEJ till Europa, så var han förmodligen inte heller särskilt intresserad av att se ett ökat militärt NATO samarbete, hur påverkade detta?
 15. Man har i efterhand velat retuschera och ge bilden av att han egentligen var för svenskt medlemskap i EEC (ett dolt motiv som egentligen betydde att han var ett hinder för EU inträde)
 16. Som FN:s fredsmäklare hade Olof Palme också börjat inta rollen som kritiskt “världssamvete” som stoppade och hindrade svenska vapenaffärer. Hösten 1985 avslöjas Boforsaffären. Oliver North hade besökt hösten l985 Sverige och statsministern för att förhandla om en olaglig vapenexport. Oliver North var fd överstelöjtnant i marinkåren och var en huvudfigur i Iran-Contras-affären. Det var inledning till Boforsaffären. Palme var tidigare ovetande vad som pågick och North var införstådd med att statsministern kände till att Sverige fungerat som ett transitland som kunde legitimera vapenexport. En internationell skandal. Olof Palme och Bofors – han hade troligen för avsikt att avslöja det hela inför FN.
 17. Runt den 20 februari 1986 besökte Anders Carlberg, som var verkställande direktör vid Nobel Industrier (Bofors), Olof Palme. Olof Palme sköts 8 dagar senare den 28 februari 1986. Två personer som dör cirka efter en vecka efter att ha träffat Anders Carlgren (Bofors)
 18. Carl Fredrik Algernons dog torsdagen den 15 januari 1987. Efter julhelgerna hade han legat hemma i förkylning under en veckas tid. Lördagen den 10 januari hade han trots förkylningen åkt in på ett möte med Anders Carlberg (Bofors). Mötet hade enligt maken gällt en ny smuggelaffär – Oman. 5 dagar efter mötet med Anders Carlgren dör Algernons.
 19. 1984 deltog Stig Synnergren, Peter Wallenberg, Sten Gustavsson och Olof Palme samma år vid Bilderbergermötet
 20. Vad hade Stig Synnergren, Peter Wallenberg, Sten Gustavsson för andra gemensamma intressen förutom att vara på samma Bilderberger möte 1984; Försvarsmakten och vapentillverkare (Saab) -Scania
 21. Stig Synnergren –  Hade varit överbefälhavare, chef för H.M. Konungens stab, styrelseledamot Saab-Scania 1981-1990, styrelseledamot Saab Combitech 1982-1990, deltog i Bilderberger 1984
 22. Peter Wallenberg – Saab-Scania – Företaget ändrade namn till Saab AB 1965 och sammanslogs med Scania-Vabis AB till Saab-Scania AB 1969. Drivande i sammanslagningen var Wallenberg-sfären med ägarintressen i båda företagen, deltog i Bilderberger 1984
 23. Sten Gustavsson – CEO Saab-Scania, deltog i Bilderberger 1984
 24. Olof Palme blev utsatt för en av de värsta hatkampanjerna en svensk medborgare utsatts för och det var ytterst det hatet som dödade honom. Det är den obekväma sanningen. Hatet övergick mer och mer till aktiva planer hur man kunde få bort honom. Professorn i underrättelseanalys, Wilhelm Agrell hävdar i sin bok Fred och fruktan att den svenska militära underrättelse- och säkerhetstjänsten fick specifika uppgifter hösten 1985.
 25. Försvarsmaktens  överbefälhavare Stig Synnergren uttrycker att; ”Bolsjeviken måste bort!” ”Bolsjeviken”, det vill säga kommunisten måste bort.
 26. Försvarsmaktens kommendörskapten Hans von Hofsten uttrycker att;  ”Olof Palme hade slutat att lyssna till varningar” Budskapet i artikeln var bara ett litet steg från att anklaga Palme för landsförräderi och två steg ifrån att han inte skulle tillåtas att störta Sverige i fördärvet om han sviktade.
 27. Och idag har hittills över 100 personer dött tillsammans med dem 65 svenska poliser som dog när Estonia förliste och som i någon mening har haft någon anknytning till Palmemordet eller Boforsaffärerna.
 28. Björn Rosengrens ord 4 minuter innan Olof Palme skjuts; ”Visst är Sverige ett fantastiskt land”, säger Rosengren till sin fru. ”Var annars kan statsministern gå hem sent en kväll utan livvakter, som vilken annan medborgare som helst?” (Får man inte känslan av att det är något fel med denna mening?)
 29. Olof Palme fick uppleva det värsta hatet och fientligheten en svensk medborgare upplevt i den svenska politiska makteliten. Han hade blivit impopulär hos många.

Bara tre veckor före Palmemordet dör eller (mördas) en socialdemokrat i makteliten Jan Forsström – Rättschefen i statsrådsberedningen. Hittades död i sin lägenhet den 7 februari 1986 tre veckor före Olof Palmes död.  Det påstås att det rådde irritation och en del motsättningar (socialdemokrat).

 1. Bara tre veckor före Palmemordet dör eller (mördas) en socialdemokrat i makteliten Jan Forsström – Rättschefen i statsrådsberedningen. Hittades död i sin lägenhet den 7 februari 1986 tre veckor före Olof Palmes död.  Det påstås att det rådde irritation och en del motsättningar (socialdemokrat).
 2. Här är ännu ett dolt motiv; Han utmanade Jantelagen och stängde ute överklassen (samhällseliten från inflytande). Den svenska Jantelagen och historiska och socialdemokratiska maktfullkomlighet kan beskrivas med orden: “Den spik som sticker upp måste slås ner”. Var det den svenska Jantelagen som dödade Olof Palme tillsammans med det politiska motivet?

Av dessa 100 personer som dött av olika mystiska orsaker och olyckor är det gemensamma att dem är från Stockholmstrakten i princip allihop

Titta inte neråt för att söka sanningen efter Olof Palmes mördare, utan kolla uppåt mot dem som har ett intresse av makten.

Professorn i underrättelseanalys, Wilhelm Agrell hävdar i sin bok Fred och fruktan att den svenska militära underrättelse- och säkerhetstjänsten fick specifika uppgifter hösten 1985.

Michael Lundh lämnade piketen 1988 (Norrmalmspolisen) säger;

Jag känner många av dem som pekats ut och jag kan säga att de inte har något med mordet att ­göra. Det är ett villospår. Snarare tror jag att det är en grupp poliser och militärer på väldigt hög nivå som ligger bakom. Säkerhetspolisen måste ha något slags finger med i spelet. Och de inblandade har inget intresse för pengar utan har drivits till det här av politiska orsaker.

Planerandet av att avrätta Olof Palme innan Moskva-resan

Eftersom Olof Palme blev skjuten till döds får utgångsteorin bli att det har funnits en noga planerad plan.

Eftersom som över 100 personer har dött tillsammans med dem svenska poliser som dog när Estonia förliste och följde polisspåret och förmodligen kände till många osanningar om Palmemordet/palmeutredningen, så får man utgå att den svenska statsapparaten är inblandad.

Planerandet för att avrätta Olof Palme måste ske innan Moskva-resan innan april 1986

Professorn i underrättelseanalys, Wilhelm Agrell hävdar i sin bok Fred och fruktan att den svenska militära underrättelse- och säkerhetstjänsten fick specifika uppgifter hösten 1985.

Om svenska statsapparaten får specifika uppgifter hösten 1985, så har dem haft 4-6 månader på sig att planera

Planeringen måste ha innehållit två stora delar

 1. Hur ska dem gå tillväga för att avrätta Olof Palme
 2. Hur ska dem komma undan med det utan att bli upptäckta eller misstänkta

Dem kan inte ha planerat steg 1 utan att tänka också på konsekvenserna och följdena i steg 2 om det blev känt att den svenska statsapparaten själva är inblandade.

Man måste plantera olika villospår, ha eventuella misstänkta att lägga skulden på som kunde ha motiv, använda sig av andras planer för att utföra sin egen plan (en plan i planen), och få alla parter  att tro att det kanske är beredskapsövning där polisen, SÄPO, militären och statsapparaten är inblandade.

 1. Punkt tre är facit, resultatet och konsekvensen av punkt 1 och 2. Över 100 personer döda tillsammans med dem 65 svenska poliser som dom dog när Estonia förliste visar på att det finns ett intresse att röja undan dem som vet något. Du behöver inte vara Sherlock Holmes för att kunna göra slutsatser. Det är alldeles för många för att bara kunna vara tillfälligheter. Andra länders agenter eller organisationer hade inte haft något intresse av att följa upp att över 100 personer från just STOCKHOLMSTRAKTEN dött i olika mystiska olyckor.

Michael Lundh som lämnade piketen 1988 (Norrmalmspolisen) uttrycker;

 • Det är ett villospår
 • Dem utpekade har inget med mordet att göra
 • En grupp poliser och militärer på väldigt hög nivå som ligger bakom
 • SÄPO har haft något slags finger med i spelet
 • Dem har drivits av politiska motiv

Professorn i underrättelseanalys, Wilhelm Agrell hävdar i sin bok Fred och fruktan att den svenska militära underrättelse- och säkerhetstjänsten fick specifika uppgifter hösten 1985.

Michael Lundh som lämnade piketen 1988 (Norrmalmspolisen) uttrycker;

Vad tror du om polisspåret?

– Jag känner många av dem som pekats ut och jag kan säga att de inte har något med mordet att ­göra. Det är ett villospår. Snarare tror jag att det är en grupp poliser och militärer på väldigt hög nivå som ligger bakom. Säkerhetspolisen måste ha något slags finger med i spelet. Och de inblandade har inget intresse för pengar utan har drivits till det här av politiska orsaker.

Det fanns inte bara ett politiskt motiv. Det fanns mängder med politiska motiv. Tidigare läste du om 33 av dessa olika politiska huvudmotiv eller delmotiv. Det avslöjar hur den politiska situationen såg ut runt denna tidpunkt. Vi tar dem en gång till

Så här såg den politiska situationen ut på ett ungefär vid tidpunkten för Palmemordet

33 politiska motiv

 1. Bara tre veckor före Palmemordet dör eller mördas en socialdemokrat i makteliten

Jan Forsström – Rättschefen i statsrådsberedningen. Hittades död i sin lägenhet den 7 februari 1986 tre veckor före Olof Palmes död.  Det påstås att det rådde irritation och en del motsättningar (socialdemokrat).

2.Nils Bejerot – Professor som sa att det var partiet som dödade Palme. Utsattes för mordbrand och drabbades därpå av en virussjukdom och dog.

 1. Strax före Palmemordet var konflikten mellan Olof Palme och LO-ledningen total
 2. Dagen innan mordet på Palme rasade börsen med 17 miljarder som följd av att regeringen beslutat höja aktiebeskattningen.
 3. Vad tyckte Försvarsmakten om att han inte tillät att NATO skulle få placera fast avlyssningsutrustning i svenska vatten, så kallade SOSUS anläggningar
 4. Vad säger Olof Palme i sitt tal från 1982 om att han är kommunist? Som statsminister fick Palme stundtals kritik, bland annat från den borgerliga oppositionen, för vad kritikerna uppfattade som undfallenhet gentemot Sovjetunionen. Han ansågs vara alltför “ryssvänlig”.
 5. Den kommande Moskva-resan väckte stor oro och misstänksamhet
 6. Landsförrädarspåret är ett högst relevant mordspår. Det finns uppgifter i både Säpo- och Krigsarkivet som bekräftar de här misstankarna mot Olof Palme.
 7. Man hade fått information om att Olof Palme var sovjetisk inflytelse-agent (agent of influence). Information som i huvudsak kom från CIA och MI6.
 8. Palmefientligheten och Palmehatet var stort
 9. Misstankar om att Olof Palme kulle sälja ut Sverige vid Moskva resan
 10. Från första stund har svensk massmedia så gott som samstämmigt varit mörkläggarna okritiskt behjälpliga – med andra ord, spaningsledningens megafon.
 11. Den svenske statsministern Olof Palme stod i vägen för reaktionära krafter, internationella såväl som nationella.
 12. Olof Palme såg med oro på hur SÄPO utvecklades och hur högerextrema kretsar bredde ut sig inom framför allt Stockholmspolisen.
 13. Socialdemokratin skakades internt av kritik mot en alltför arbetarfientlig politik. Palme var den som stod i skottgluggen. Med andra ord – Olof Palme hade blivit för obekväm i många läger. Han stod i vägen för den rena högerpolitik (EU-inträde, Natonärmanden, social nedrustning med mera) som socialdemokratin gjort till sin efter mordet.
 14. Om Olof Palme sa NEJ till Europa, så var han förmodligen inte heller särskilt intresserad av att se ett ökat militärt NATO samarbete, hur påverkade detta?
 15. Man har i efetrhand velat retuschera och ge bilden av att han egentligen var för svenskt medlemskap i EEC (ett dolt motiv som egentligen betydde att han var ett hinder för EU inträde)
 16. Som FN:s fredsmäklare hade Olof Palme också börjat inta rollen som kritiskt “världssamvete” som stoppade och hindrade svenska vapenaffärer. Hösten 1985 avslöjas Boforsaffären. Oliver North hade besökt hösten l985 Sverige och statsministern för att förhandla om en olaglig vapenexport. Oliver North var fd överstelöjtnant i marinkåren och var en huvudfigur i Iran-Contras-affären. Det var inledning till Boforsaffären. Palme var tidigare ovetande vad som pågick och North var införstådd med att statsministern kände till att Sverige fungerat som ett transitland som kunde legitimera vapenexport. En internationell skandal. Olof Palme och Bofors – han hade troligen för avsikt att avslöja det hela inför FN.
 17. Runt den 20 februari 1986 besökte Anders Carlberg, som var verkställande direktör vid Nobel Industrier (Bofors), Olof Palme. Olof Palme sköts 8 dagar sennare den 28 februari 1986. Två personer som dör cirka efter en vecka efter att ha träffat Anders Carlgren (Bofors)
 18. Carl Fredrik Algernons dog torsdagen den 15 januari 1987. Efter julhelgerna hade han legat hemma i förkylning under en veckas tid. Lördagen den 10 januari hade han trots förkylningen åkt in på ett möte med Anders Carlberg (Bofors). Mötet hade enligt maken gällt en ny smuggelaffär – Oman. 5 dagar efter mötet med Anders Carlgren dör Algernons.
 19. 1984 deltog Stig Synnergren, Peter Wallenberg, Sten Gustavsson och Olof Palme samma år vid Bilderbergermötet
 20. Vad hade Stig Synnergren, Peter Wallenberg, Sten Gustavsson för andra gemensamma intressen förutom att vara på samma Bilderberger möte 1984; Försvarsmakten och vapentillverkare (Saab) -Scania
 21. Stig Synnergren –  Hade varit överbefälhavare, chef för H.M. Konungens stab, styrelseledamot Saab-Scania 1981-1990, styrelseledamot Saab Combitech 1982-1990, deltog i Bilderberger 1984
 22. Peter Wallenberg – Saab-Scania – Företaget ändrade namn till Saab AB 1965 och sammanslogs med Scania-Vabis AB till Saab-Scania AB 1969. Drivande i sammanslagningen var Wallenberg-sfären med ägarintressen i båda företagen, deltog i Bilderberger 1984
 23. Sten Gustavsson – CEO Saab-Scania, deltog i Bilderberger 1984
 24. Olof Palme blev utsatt för en av de värsta hatkampanjerna en svensk medborgare utsatts för och det var ytterst det hatet som dödade honom. Det är den obekväma sanningen. Hatet övergick mer och mer till aktiva planer hur man kunde få bort honom. Professorn i underrättelseanalys, Wilhelm Agrell hävdar i sin bok Fred och fruktan att den svenska militära underrättelse- och säkerhetstjänsten fick specifika uppgifter hösten 1985.
 25. Försvarsmaktens  överbefälhavare Stig Synnergren uttrycker att; ”Bolsjeviken måste bort!” ”Bolsjeviken”, det vill säga kommunisten måste bort.
 26. Försvarsmaktens kommendörskapten Hans von Hofsten uttrycker att;  ”Olof Palme hade slutat att lyssna till varningar” Budskapet i artikeln var bara ett litet steg från att anklaga Palme för landsförräderi och två steg ifrån att han inte skulle tillåtas att störta Sverige i fördärvet om han sviktade.
 27. Och idag har hittills över 100 personer dött tillsammans med dem 65 svenska poliser som dog när Estonia förliste och som i någon mening har haft någon anknytning till Palmemordet eller Boforsaffärerna.
 28. Björn Rosengrens ord 4 minuter innan Olof Palme skjuts; ”Visst är Sverige ett fantastiskt land”, säger Rosengren till sin fru. ”Var annars kan statsministern gå hem sent en kväll utan livvakter, som vilken annan medborgare som helst?” (Får man inte känslan av att det är något fel med denna mening?)
 29. Olof Palme fick uppleva det värsta hatet och fientligheten en svensk medborgare upplevt i den svenska politiska makteliten. Han hade blivit impopulär hos många.
 30. Bara tre veckor före Palmemordet dör eller (mördas) en socialdemokrat i makteliten Jan Forsström – Rättschefen i statsrådsberedningen. Hittades död i sin lägenhet den 7 februari 1986 tre veckor före Olof Palmes död.  Det påstås att det rådde irritation och en del motsättningar (socialdemokrat).
 31. Här är ännu ett dolt motiv; Han utmanade Jantelagen och stängde ute överklassen (samhällseliten från inflytande). Den svenska Jantelagen och historiska och socialdemokratiska maktfullkomlighet kan beskrivas med orden: “Den spik som sticker upp måste slås ner”

Här en teori i många olika delar – (det är bara en teori)

 1. Nu fanns det ett politiskt motiv bestående av många olika delar
 2. Nu behövdes en hemlig plan eller hemlig beredskapsövning som alla bara tror är övning
 3. Nu behövdes det också en skyldig att anklaga
 4. Nu behövdes en plan som tydligt kunde visa att någon annan planerade det och inte statsapparaten Sverige
 5. Nu behövdes en eller flera villospår
 6. Nu behövdes också en plan för att flytta kroppen från att kunna undersökas för att finna bevis
 7. Ingen får sedan undersöka varken Lisbet Palmes kläder och inte heller Olof Palmes och dem upphittade kulorna får rättsläkarna inte heller undersöka. Ingen får heller undersöka hennes påstådda skada. Man hade redan beslutat sig för att ingenting skulle få undersökas. Och det som kunde avslöjat något hemligstämplar man i 70 år. Vad finns kvar att utreda egentligen? Gissningar.
 8. Röj undan alla som vet något eller känner till osanningar om Palmeutredningen – Facit över 100 döda.

Punkt 7 är facit, resultatet och konsekvensen av punkt 1, 2, 3, 4, 5, 6. Det vill säga beviset för att man vill dölja den egna inblandningen.

Varför var Olof Palme utan livvakter med tanke på hur den politiska situationen såg med Palmehat och Palmefientlighet som flödade mer än det någonsin hade gjort i det land. Bara tre veckor före Palmemordet dör eller (mördas) en socialdemokrat i makteliten Jan Forsström – Rättschefen i statsrådsberedningen. Hittades död i sin lägenhet den 7 februari 1986 tre veckor före Olof Palmes död. Det sägs också ha inkommit hot samma morgon som han sköts, och ändå är Olof Palme utan livvakter denna kväll och han väljer dessutom alternativet att gå hem dem 2 km kilometerna före alla andra alternativ. Det var dessutom fredagskväll, mörkt och klockan var över 23.00. Det leder till två frågor?

Vad fick Olof Palme att känna sig så trygg att han valde att gå hemåt utan livvakter denna dag och kväll, och han valde dessutom att promenera i mörkret när klockan hade blivit över 23.00, och att en partikamrat till honom bara tre veckor innan hittades död i lägenheten. Nästa fråga blir hur SÄPO kan göra bedömningen att han inte behövde några livvakter under rådande politiska situation?

Björn Rosengrens ord 4 minuter innan Olof Palme skjuts; ”Visst är Sverige ett fantastiskt land”, säger Rosengren till sin fru. ”Var annars kan statsministern gå hem sent en kväll utan livvakter, som vilken annan medborgare som helst?” (Får man inte känslan av att det är något fel med denna mening?)

Alla som vet hur reklam med bilder och ord påverkar människor att omedvetet göra olika val. Och det får mig att funderar varför jag upplever Björn Rosengrens ord som konstiga i sammanhanget.

 1. Var hans ord ett sätt att påverka Olof Palme att känna sig trygg och välja det alternativet före alla andra
 2. Eller var det Rosengrens syrliga och iskalla sätt för att skicka en sista hälsning innan han gick mot döden
 3. Jag tror inte det var en artighetsfras och ingen slump att just dessa ord användes
 4. Känns mer som orden har innehållet som när Judas bedrar Jesus
 5. Var det en slump att Rosengren var på samma biograf denna kväll för att yttra sin sista syrliga hälsning på Sveriges vägnar

Och så åter tillbaka till frågan varför han inte hade några livvakter?

Hade statsapparaten lurat Olof Palme att tro att han var i trygga händer denna kväll och kunde gå utan livvakter och även promenera hem i mörkret? Ur boken “En iskall vind drog genom Sverige” finns en teori om att det genomfördes en hemlig militär/polisiär beredskapsövning. Planen som i förväg gjorts upp enligt denna modell: Politiskt motiv, avrättningen och bortforslandet av kroppen ur Sverige. Studerar man hur statsapparaten tycks ha fungerat denna kväll kan det sammanfattas med dessa ord: Medvetet satt “Ur funktion” – ingenting tycks plötsligt fungera som det brukar göra och inga människor uppträder på ett sådant sätt att det kan klassificeras som ett professionellt utfört arbete.

Polisen svarar inte telefon, teknikstrul, man vet inte att det är Olof Palme, ambulanser som kör en lång omväg, dem har dessutom tid att stanna på vägen, man förvanskar Olof Palmes journal och ändrar tiden för ankomsten till sjukhuset från 23.38 till 23.35, Lisbet Palme hinner både byta bil och kappa, och inget rikslarm går ut förrän 02.05 och så vidare, Norrmalmspolis kör ambulansen denna kväll och råkar jobba extra denna kväll.

Om man beslutar för att avrätta Olof Palme ser man honom nu som en fiende/kommunist eller boljseviken som måste bort som försvarsmaktens överbefälhavare Stig Synnergren uttryckte det.

Valet av just Sveavägen kan ha haft en symboliskt värde för hur Sverige betraktar landsförrädande kommunister på svensk mark (denna mening passar ganska bra på innebörden av Björn Rosengrens ord 4 minuter innan Olof Palme skjuts till döds)

Bortforslandet av kroppen ur Sverige för att den inte ska kunna undersökas och leda till sanningen (man väntar med rikslarmet till 02.05 och det är den tid det tar att köra dem 21 milen från Stockholm till Borlänge flygplats – Dala airport för att kunna transportera ut kroppen ur Sverige). Samma stad där Hans Holmér sägs ha övernattat på väg till för att köra Vasaloppet). Dala Airport även kallad Borlänge Flygplats är en regional flygplats, flygbas och tidigare krigsflygfält belägen i utkanten av Romme i Borlänge kommun. (Detta är en teori bland många andra)

Man ville inte ha en landsförrädares kropp begravd på svensk mark som dem just har avrättat, eller som ett minne som förföljde dem varje dag. Det fins heller inte idag några statyer eller andra större minnesmonument efter honom i Sverige.

Polisen fick inte heller fastställa Olof Palmes identitet

Polisen fick inte heller göra en likförätning

Obduktionen har hemligstämplats i 70 år (till år 2056) och till nästa generation av människor

Chefsobducent vid Palmes obduktion var Milan Valverius. Valverius sa att sanningen om Palmemordet ligger i obduktionsprotokollet. Om statsapparaten är intresserade av att finna svaret på sanningen om Palmemordet – varför upphäver man då inte det hemligstämplade obduktionsprotokollet?

 

Här en teori i många olika delar – (det är bara en teori)

 1. Nu fanns det ett politiskt motiv bestående av många olika delar
 2. Nu behövdes en hemlig plan eller hemlig beredskapsövning som alla bara tror är övning
 3. Nu behövdes det också en skyldig att anklaga
 4. Nu behövdes en plan som tydligt kunde visa att någon annan planerade det och inte statsapparaten Sverige
 5. Nu behövdes en eller flera villospår
 6. Nu behövdes också en plan för att flytta kroppen från att kunna undersökas för att finna bevis

denna kväll, där skyddet för Olof Palme och beredskapen inför en plötslig kupp testades. Scenariot var i så fall sannolikt att en grupp attentatsmän som spelade soldater hade som uppgift att ta sig så nära statsministern att de kunde utföra ett fingerat attentat. Ett antal personer med kommunikationsradio lotsade fram gärningsmannen till objektet. Denna övervakningsgrupp bestod i så fall troligen av militär personal, hemvärnsfolk och /eller poliser med militär anknytning. Här skulle inte heller några lagrar ha vunnits på att i efterhand offentligt berätta att man genomfört en övning som plötsligt övergick i verklighet.

Varför är det då fortfarande så viktigt att det var Pettersson och ingen annan? Varför tror folk fortfarande att det var han? Varför är teorin om den ensamma missbrukande, tokiga gärningsmannen så viktig?

Mordkomplotten byggde på att man i förväg hittat någon att lägga skulden på Christer Petersson. Någon som skulle ha svårigheter att ens komm ihåg om det var han som gjorde det eller inte, och som följd svårigheter att kunna försvara sig mot anklagelserna

Christer Petterson – Det utvalda offret som noga valdes ut för att passa in i en profil som inte skulle komma ihåg om det var han eller inte

 1. Christer Petersson var det perfekta och utvalda offret att lägga skulden på
 2. Han hade ju självklara motiv eftersom han kände och var vän med Bombmannen Lars Tingström
 3. Längst ner på samhällsstegen som tillhörde de utsatta i samhället och vem skulle lyssna på eller tro på en A-lagare
 4. En person med missbruksproblematik, aggressiv och med minnessvårigheter
 5. Han skulle inte komma ihåg om han gjort det heller inte, och skulle efter alla historier till slut tro att det var han trots allt
 6. Han hade en gammal hjärnskada
 7. Han skulle ha svårt att försvara sig och förklara om det var han eller inte
 8. Säregen gångstil som enkelt skulle kunna gå att känna igen: Mördaren linkade också iväg
 9. Man kan i förväg bestämt att mördaren skulle ha kunnat likna Christer Petersson
 10. Identifieringen av Christer Petersson är även den konstruerad och manipulerad för att påverka
 11. Föreställ er bara Christer Petersson en A-lagare med säregen gångstil, missbruksproblematik, dålig kondition springa uppför alla dessa trappor. Det var dessutom halt och person sprang lätt uppför trapporna. Tror ni fortfarande det var han? Klockan var dessutom 23.20. Det var mörkt, och var han nykter vid den här tidpunkten?
 12. Från början var det två gärningsmän enligt Lisbet Palme som sedan ändrades till en under eftermiddagen när hans Holmér tog över. Först såg hon tydligt att det två gärningsmän, sedan var hon säker på att det bara var en och det var Christer Petersson. Det såg hon med samma tydlighet som när hon såg att dem var två.
 13. Socialdemokraterna tror fortfarande att det var han. Den skapade mordkomplotten måste ju hålla ihop och får inte ändras för det innebär ju att någon annan måste ha gjort det
 14. Först utser sig Hans Holmér som spaningsledaren, och ingen skulle väl misstänka att självaste spaningsledaren kunde vara inblandad. Det är det första Houdinitricket.
 15. Efter 31 år använder man samma Houdinitrick igen. Från Christer Petterson till den nya chefsåklagaren Krister Petersson. Inget märkligt alls att dem har samma namn. Man ser inte skogen på grund av alla träden.
 16. Christer Pettersson Elit a-lagare. Snubblade och slog ihjäl sig. Obduktionen hemligstämplades

Varför arbetade Stig Engström över till klockan 23.19 en fredagskväll när han veckan efter skulle på skidsemester?

När ledighet i form av helger, storhelger eller semestrar väntar så brukar det vanliga vara att man arbetar kortare dagar, inte att man arbetar över till 23.19 en fredagskväll, och att man dessutom är på väg att missa sista pendeltåget hem. Var han den som sköt Olof Palme? Tror inte det, men han kan haft dem planerna och dessa kan statsapparaten enkelt ha känt till och haft en plan i planen.

Varför jag inte tror att Stig Engström sköt Olof palme?

Av samma anledning till varför jag inte tror det var utländska agenter eller någon organisation.

Han hade inte haft något intresse av att följa upp och tysta ner ner alla andra som dött av olika mystiska omständigheter, han hade inte ha kunnat att manipulera tiden för Olof Palmes ankomst till sjukhuset, han hade inte haft möjligheten eller  anledning att se till att anteckningar från mordnatten försvinner för poliser, han hade inte haft intresset eller ens möjligheten att veta vem i Sverige eller låt säga i Stockholmstrakten  som var vara insatta i vem som visste vad eller var i färd med att berätta eller avslöja detaljer om vem som sköt Olof Palme eller vilka som kände till osanningar om Palmeutredningen. Denna koll kan bara den svenska statsapparaten ha haft och har. Gemensamt för alla som dött och i någon mening haft med palmeutredningen eller Boforsaffären att göra är att alla varit från Stockholmstrakten.denna information kan bara någon på insidan av statsapparaten ha och bara statsapparaten kan var intresserad

Totalt är det över 100 personer som dött tillsammans med dem 65 svenska poliser som dog när Estonia förliste och när dessa dog var det ett dråpslag mot Palmeutredningen eftersom flera följde polisspåret och kände till många osanningar om Palmemordet/palmeutredningen.

Biografen Grand och Palmes hem låg på gångavstånd. Att paret avsåg att ta tunnelbanan handlade nog om bekvämlighet och de inte ville spatsera omkring ensamma sent på kvällen. Att någon kommit fram till Palme för att prata talar för mötesteorin, men jag tycker nog att tiden är illa vald då det är ganska sent på kvällen, och de har väldigt lite tid på sig att prata om vi tar hänsyn till kronologin. Men omöjligt är det inte.

Då återstår att mördaren och hans kumpaner spanat på Palmes bostad, följt efter honom och därigenom fått tillfälle till dådet. Varför sköt man då inte honom redan vid bostaden kan man fråga sig?

Varför är tidpunkten 23.21 så viktig i sammanhanget? Man kan ha byggt operationen kring Skandiahuset….man kan ha känt till Stigs Engströms planer……men haft flera planer i planen…..att dörren stängs 23.22 kan vara en vilseledande manöver lika mycket som det skulle kunna koppla Engström till Palmemordet……….

Man kan ha vetat och känt till Stig Engströms planer och har haft en egen plan i planen genom att dra fördel av hans planer för att låta honom dra uppmärksamheten till sig, och minska den egna uppmärksamheten och inblandningen. Den öppna dörren i Skandiahuset som stött öppen sedan 22.35 och stängdes just en minut efter att Olof Palme skjutits kan ha varit att på ett psykologiskt sätt koppla ihop mordet med Stig Engström.

Han jobbar över precis samma kväll som statsministern är på kvällsbio en fredag

Han jobbar över så längre denna fredagskväll att han håller på att missa sista nattåget hem

Han jobbar över precis så länge att det synkroniserar med när biobesöket är över

Han måste ha haft hjälp för att synkronisera att han på minuten är på samma plats som paret Palme är

Han är också den person som vittnen beskriver passar in på mördarens beskrivning av kläder

Hur stor är chansen att just allt detta sammanfaller sig som slumpen och inte som något som är planerat i förväg?

Var han den skyldige eller den som sköt Olof Palme

Detta skulle kunna vara den perfekta teorin som passar in, men jag tror inte det.

Han arbetar nära biografen Grand och arbetar över VÄLDIGT sent för att vara en fredagskväll, han stämplar ut 1-2 minuter innan Olof Palme skjuts, och dörren som stått öppen sedan 22.35 stängs 1 minut efter att Palme har skjutits, och en bil som tillhör väktaren Anette Kohut står i garaget och hon åker iväg, och man hemligstämplar sedan detta förhör. En väktare i Skandiahuset säger sig ha sett en skakad Stig Engström komma tillbaka 23.40 för att ringa hem till sin fru och fråga när nattbussen går. Kollade man att han ringde hem till sin fru som ett exempel? Fanns det inte tidtabeller vid busshållplatserna 1986?

Hur kommer det sig att allt synkroniserar så exakt på minuten nä det gäller Engström?

Egentligen gäller det också omständigheterna med Anette Kohut och hur även hennes arbetskväll och aktiviteter synkroniserar exakt på minuten med när Olof Palme skjuts.

Det är inte bara en person aktiviteter som tycks synkronisera med Olof Palmes aktiviteter, utan två personers aktiviteter och båda arbetar i Skandiahuset. Man undrar hur detta ens är möjligt och man ska då komma ihåg att ingen av dessa sköt Olof Palme. Vem var det då som sköt Olof Palme?

Stig Engström kan ha planerat en attack som statsapparaten kände till

Stig Engström var grafiker på en tidning med anknytning till EAP.

Vad som är nytt för mig är Hans Holmérs val av livvakter efter Palmemordet, som hyste Palmefientlighet och hade nazistisk ideologisk tillhörighet. Dessa livvakter var poliser som Holmér litade på och kände till.

En polisman som under mordnatten ringde till Vaktdistrikt 1 och uttryckte tillfredsställelse över mordet 10 Rapport med anledning av påståenden om högerextremism m.m. inom Stockholmspolisen (citat i det följande är hämtade ur rapporten). 290 Polisspåret SOU 1999:88 ◊ Polisers delaktighet i mordet (”polisspåret”) ◊ Polisfesten den 1 mars 1986, med en påstådd skål för mordet ◊ Brev med hotelser mot en journalist för att denne förföljt poliser i samband med mordet ◊ Förekomsten av klistermärken från EAP i Vaktdistrikt 1

Kunde dessa haft anknytning eller känt Stig Engström eftersom det förekommit klistermärken från EAP i Vaktdistrikt 1? Den som polis som ville utreda Engström blev omplacerad eller fråntagen fallet.

Men eftersom morden på alla andra fortsatt så är det utifrån det svårt att tro Engström sköt Palme

Antingen kan Anette Kohut ha varit en del av planeringen, eller så användes hon bara medvetet som en bricka i spelet och utan att själv vara medveten om det. Var det en slump att dörren till Skandiahuset stängdes en minut efter att Olof Palmes skjutits och att det stått öppen sedan 22.35, eller var det precis så man ville att det skulle se ut? Stig Engström tidsplanering synkroniserade med Olof Palmes på minuten, och hans sägs också ha gått tillbaka till Skandiahuset 23.40 för att ringa sin fru för att få veta när nattbussen gick hem, och om dörren till Skandiahuset stängs en minut efter Olof Palme sköts, så blir inte steget långt bort att tänka att det var han som gick tillbaka.

Om dörren stängs en minut efter att Olof Palme skjuts och hon kör därifrån minuten senare och att man sedan hemligstämplar förhöret, då behövs det inte mycket för att man ska tro att även hon döljer något som inte kan offentliggöras. Om man är intresserad av att få veta sanningen om Olof Palme så kan ju inte allt av tänkbart värde hemligstämplas.

Ett annat alternativ som inte har diskuterats är om någon dörr egentligen har stängts en minut efter att Olof Palme skjutits, eller om man vill att det ska verka så. Om man kan förfalska kvitton på att Hans Holmér varit i Borlänge under mordnatten, man kan manipulera ljudslingor och samtal som ambulanspersonal haft, och att man förvanskar Olof Palmes journal och ändrar tiden för ankomsten från 23.38 till 23.35 , vad är det som inte säger att dem i princip kan fylla i med innehåll hur dem egentligen vill. Läser man om palmeutredningen framkommer det lite varstans att dem ljuger.

För att ge ytterligare perspektiv på hela Palmeutredningen;  Om över 100 personer har tillsammans med dem 65 svenska poliser som dig när Estonia förliste dött mystiskt eller mördats, tror ni då man bryr sig särskilt mycket om att förfalska, ändra, hemligstämpla eller ljuga för att dölja sanningen.

Man kan uttrycka det så här också; man går över lik för att dölja sanningen.

Varför hemligstämplas Anette Kohuts förhör?

Hur stor är chansen att Hans Holmérs påstådda älskarinna och den Securitas vakt från Skandiahuset vars förhör hemligstämplades bor på samma adress?

Hur stor är chansen att samma Securitas vakt vars förhör hemligstämplas också arbetar i det hus som Olof Palmes far varit med och grundat – Skandiahuset.

Hur stor är chansen att hennes kollega är sen just denna kväll och i över två timmar så hon får ta hennes pass fram till 23.00

och att hon just denna dag blir kvar till blir till 23.00 ….hon stänger dörren 23.22

Hur stor är chansen att det är just hon (eller någon annan) som stänger den dörr i Skandiahuset som stått öppen i nästan en timma, och stängs en minut efter Olof Palme har skjutits och hon kör sedan därifrån

Hur stor är chansen att just denna kväll tycker hennes kollega att det är roligare att spela bridge med vänner än att åka till jobbpasset som skulle ha börjat 20.45, så istället får Anette Kohut arbeta till 23.00. Det blir hon som stänger dörren i Skandiahuset. Hon är den enda med bil i garaget, Hon stänger dörren en minut efter att Palme skjutits.

Var det medvetet arrangerat så att hennes kollega hellre spelade bridge denna kväll för att Anette Kohut skulle vara i Skandiahuset när Olof Palme skjuts och vara den som stängde dörren?

Det är alldeles för mycket som tidsmässigt och omständighetsmässigt synkroniserar med Olof Palmes tids-mönster som inte ska vara möjligt utan planering

Var någon dörr öppen i Skandiahuset och stängdes någon dörr överhuvudtaget (Kan det ha manipulerats i efterhand och att man därför hemligstämplar hennes förhör?)

Vem var egentligen Hans Holmér – Han var sossarnas man

Vem har bestämt och varför? Redan dagen efter mordet på Olof Palme den 1 mars 1986 utropade polismästaren Hans Holmér det bekanta ”jag tar befälet” över mordutredningen. Han var sossarnas man.

Han utsåg sig själv till spaningsledare. Stockholms poliskommissionsledamot Hans Holmér blev omedelbart chef för mordutredningen trots att han aldrig hade lett en sådan utredning tidigare. Den enhet som vanligtvis hanterade mordfall i Sverige har inte tilldelats fallet.

Det måste väl tillhöra ett av dem största misstagen att låta någon som aldrig lett en sådan utredning “ta befälet” eller så var det perfekta valet om man inte ville lösa fallet, och komma så långt bort från misstankarna att den svenska statsapparaten själv var inblandad. Man undrar var Holmér höll hus mordnatten när han sägs ha skjutsats runt i Stockholm och passerat mordplatsen sakta rullandes i en bil, som hämtat ur en gangsterfilm. Det sägs ju dessutom att Holmér styrde Stockholmspolisen lite som sin egen maffia.

Åren 1970 till 1976 var han chef för Rikspolisstyrelsens säkerhetsavdelning (RPS/Säk) och efterträdde då P.G. Vinge i den befattningen. Vinge, som själv var på kant med socialdemokraterna, kritiserade utnämningen i sina memoarer och menade att Holmér fått tjänsten som “ett sätt för socialdemokratin att få Säpo inlemmat i den egna maktsfären” eftersom de inte litade på “oberoende och självständiga myndigheter”

Statsministern är nyss skjuten till döds – och Hans Holmér väljer livvakter som sympatiserade med Palmefientligheten och nazistisk ideologi som dem han kunde lita på

Avslöjar valet av livvakter något om Hans Holmérs ideologi eller människosyn eller varför väljer man Palmefientliga livvakter när statsministern alldeles nyss har blivit skjuten av “Palmefientliga”?

Hans Holmér “Sossarnas man” som valde Palmefientliga livvakter – hur går den ekvationen ihop?

Hans Holmér – Det fanns kopplingar mellan Holmér själv och dem högerextrema grupperingarna. Av någon anledning valde Holmér dessa livvakter, men det är svårt att säga varför. Det som kännetecknade dessa livvakter var snarare att dem ingick i en kamratkrets som Holmér hade förtroende för – en kamratkrets som, precis Rönnegård påpekade, hade starka inslag av Palmefientlighet och nazistisk ideologi.

I den kamratkretsen ingick också en annan person som kom att ha en benägenhet att dyka upp i samband med Palmeutredningen på olika sätt. Det var polismannen – sedermera vapenhandlaren – ”Ö”.

”Ö” var inte bar en hårdför veteran från Norrmalms vaktdistrikt som representerade mycket av dem attityder som kommit att förknippas med den miljön. Han var också god vän med alla Holmérs livvakter. Och han hade, som vi snart ska få veta mer om, mycket goda relationer med Hans Holmér personligen. Han var också det svenska polisväsendets kanske främste vapen-expert.

Om hans Holmér inte var i Borlänge var var han då?

Tänk er följande beredskapsövning och jämför den sedan med den redogörelse Dahlgren lämnar, Det man skulle tro är beredskapsövning är inget som går fel, utan det är själva planen som används för att avrätta Olof Palme. Övningen ska se ut som en övning, men är på riktigt.

Citerat ur Borgnäs “En iskall vind drog genom Sverige” sid 397:

En möjlighet är att det genomfördes en hemlig militär/polisiär beredskapsövning denna kväll, där skyddet för Olof Palme och beredskapen inför en plötslig kupp testades. Scenariot var i så fall sannolikt att en grupp attentatsmän som spelade soldater hade som uppgift att ta sig så nära statsministern att de kunde utföra ett fingerat attentat. Ett antal personer med kommunikationsradio lotsade fram gärningsmannen till objektet. Denna övervakningsgrupp bestod i så fall troligen av militär personal, hemvärnsfolk och /eller poliser med militär anknytning. Här skulle inte heller några lagrar ha vunnits på att i efterhand offentligt berätta att man genomfört en övning som plötsligt övergick i verklighet.

Och här är den berättelse som har lämnats av Dahlgren lämnat när han beskriver att han under mordnatten skjutsade Hans Holmér i Stockholm. Hela berättelsen eller historien låter som den är hämtad ur en gangsterfilm eller något liknande. Hans kryssade runt i Stockholm under mordnatten skulle lika gärna kunna handla om detta; Scenariot var i så fall sannolikt att en grupp attentatsmän som spelade (poliser/agenter/soldater) hade som uppgift att ta sig så nära statsministern att de kunde utföra ett fingerat attentat. Ett antal personer med kommunikationsradio lotsade fram gärningsmannen till objektet.

Kan Hans Holmér ha varit huvudorganisatör av Palmemordet på plats där han i bilen lotsade fram olika personer fram till objektet, och när han får veta att Olof Palme är skjuten så ber han chauffören att sakta rulla förbli mordplatsen (som hämtat ur en gangsterfilm). Tänk er vad bisarrt att Länspolismästaen för Stockholm rullar förbi i bilen när statsministern är skjuten utan att stiga ur bilen, och bara rullar förbi.

Man kryssade runt i Stockholm på ett sätt som Dahlgren inte kunde förstå. När de befann sig vid Mariatorget, steg Holmér ur och pratade med en man, som han fick en kvällstidning av.

 

Alla som har sett deckarfilmer och kanske ett par gangsterfilmer…så brukar tidningar användas för att dölja/gömma överlämnandet av vapen/pistoler. Var Hans Holmer intresserad av att läsa tidningen denna kväll eller fanns mordvapnet gömt i tidningen…?

Därefter passerades olika delar av Sveavägen flera gånger

Den man som Dahlgren skjutsat tidigare på dagen hämtades vid Operan några minuter före 23.00 och åkte med runt kvarteret vid Rådmansgatan flera gånger och släpptes av vid Odenplan.

Kan det första överlämnandet av vapnet skett här i bilen innan han släpps av?

Senare befann man sig vid Hagagatan, där Holmér steg ur och gick fram till en man i 25-årsåldern. Det verkade som om de hade stämt möte där.

Efter några minuter kom Holmér tillbaka och berättade att Olof Palme blivit skjuten på Sveavägen. Färden fortsatte mot mordplatsen, där Dahlgren fick order om att ”rulla sakta förbi”.
Någon halvtimme senare stannade de vid Norr Mälarstrand och hämtade en väntande kvinna i 50-årsåldern, som skjutsades till Sundbyberg.

Därefter fortsatte färden till Mälarhöjdens T-banestation, där Holmér lämnades av strax före 00.30.
Innan han körde iväg såg han att Holmér steg in i en mörkblå Volvo, där det satt en person utöver föraren.

Michael Lundh lämnade piketen 1988 (Norrmalmspolisen)

Vad tror du om polisspåret?

– Jag känner många av dem som pekats ut och jag kan säga att de inte har något med mordet att ­göra. Det är ett villospår. Snarare tror jag att det är en grupp poliser och militärer på väldigt hög nivå som ligger bakom. Säkerhetspolisen måste ha något slags finger med i spelet. Och de inblandade har inget intresse för pengar utan har drivits till det här av politiska orsaker.

Lundh fick kontakt med en journalist som intresserade sig för att kartlägga högerextrema ­inom polisen. Journalisten var Stieg Larsson, ­senare världsberömd författare till ­Millenniumtrilogin.

Många dör i plötsliga hjärtattacker

– Stieg lämnade över en lista till mig med 50 namn på poliser. Men listan försvann när någon bröt sig in i mitt tjänsteskåp på ungdomsroteln. Ingen var intresserad av att utreda, men Stieg var väldigt upprörd. Han blev den enda som jag kunde prata med om mina upp­levelser av hur det var inom polisen.

Stieg Larsson (författaren) dör av hjärtattack efter ett glas malt whisky. Han tipsade också polisen om sitt spår på vem som kan ha skjutit Olof Palme (Bertil Wedin som arbetat för SÄPO). Stieg Larsson hade två veckor före sin död skickat ett mail med innehållet; Två veckor före sin död skrev Stieg Larsson i ett mejl till sin bror Joakim i Umeå: ”Jag har tre böcker klara och inlämnade och den fjärde snart klar. Han utredde Palmemordet i hemlighet och hade 15 flyttlådor med arkivmaterial (Kan han ha blivit förgiftad på något annat eller han bara arbetade för mycket?)

I Holmérs sk Palmerum fanns från dag ett regeringsrepresentanten Klas Bergstrand, han som gått från justitiedepartementet till att bli Riksåklagare för att nyligen ha utnämnts till ny SÄPO-chef.

Klas Bergenstrand Säpo-chef. Död efter att han ville omorganisera Säpo och snackade med Jallai. Dör olötsligt i hjärtinfarkt. “Han var i oerhört god form”. Cyklade till och från jobbet.

Anders Larsson och Bo Ståhl  Tipsade om Norrköpingsmötet. Agerade märkligt, därefter dog båda i hjärtattack samt magsår.

Ulf Lingärde – Datatekniker som hävdade sig ha sett dokument hos SSI som beskrev Palmemordet. Död i plötslig hjärtattack efter potentiell telefonavlyssning och inbrott.

Milan Valverius – Chefsobducent vid Palmes obduktion.  Orsak sägs vara självmord genom överdosering av läkemedel. Både Valverius och hans fru dog båda samma dag 10/2-94. Med all sannolikhet blev dom förgiftade. Också här kan det röra sig hjärtattack.  Valverius sa att sanningen om palmemordet ligger i obduktionsprotokollet. Visste han att det inte var Olof Palmes kropp som obducerades eller annat eftersom polisen inte fick fastställa hans identitet och inte heller göra en likförrätning….???

Vill man lösa mordgåtan med Olof Palme om Svenska Staten och maktelit är iblandade?

Det råder ingen tvekan om att Hans Holmér, den förste spaningsledaren i Palmeutredningen, visste mer om mordet på Olof Palme och de bakomliggande krafterna än han avslöjade under sin livstid.

Många av Hans Holmérs uttalanden tillhör dem mer kryptiska, men avslöjar att han visste mer om Palmemordets bakomliggande faktorer än som har avslöjats.  

Om han visste mer än han ville eller kunde avslöja, hur kom det sig att han inte kunde gripa Palmemördaren och varför finns det så många olika teorier och varför har så många andra dött?

Många kryptiska uttalanden av Hans Holmér här är några av dem;

Vad betyder dessa kryptiska meningar; Först uttrycker Holmér

”Det är offret som valt själva mordplatsen”.

Sedan uttrycker han i sin bok ”Olof Palme är skjuten”

“Men skulle verkligen ett proffs låta Olof Palme ”välja” plats för mordet”.

Hans Holmér var vän till familjen Palme. I Expressen 29 maj 1986 säger han: ”Det är offret som valt själva mordplatsen”. Även i sin bok ”Olof Palme är skjuten” (H173) skriver han ”Men skulle verkligen ett proffs låta Olof Palme ”välja” plats för mordet”. Det finns också uppgifter om, att paret Palme stämt möte och växlat några ord med någon, efter att de gått över på Sveavägens andra sida.

Hans Holmér var vän till familjen, men efter att Olof Palme har skjutits så väljer Hans Holmér livvakter som var Palmefientliga och hade en nazist ideologi som politisk tillhörighet

Kanske är spaningsledaren Hans Holmérs egna ord den bästa beskrivningen av hela denna utredning;

Vad betyder denna mening;

“Om man inte kan finna något motiv så har det inträffade aldrig inträffat”.

Hans Holmér sade i Dagens Nyheter 25 augusti 1986 : ”Om sanningen om mordet på Olof Palme kommer fram, så kommer den att skaka Sverige i sina grundvalar.” Vid en presskonferens den 28 maj 1986 sade han att

Vad betyder meningen:

“Nu spelar jag ett högt spel, därför att förr eller senare får ni facit.”

Vad menade Hans Holmer med orden; ”Om sanningen om mordet på Olof Palme kom fram – skulle det skaka Sverige i dess grundvalar”, sa Hans Holmér under mordutredningens mest intensiva fas – det första året.

”…skaka Sverige i dess grundvalar” Vad menade han med det och vad grundande han det på?

Här är en kommentar som ger en kall och bitter eftersmak från fackföreningsledaren Björn Rosengren. Är det inte en kommentar i klass med Holmérs; “Men skulle verkligen ett proffs låta Olof Palme ”välja” plats för mordet”.

Nils Bejerot – Professor som sa att det var partiet som dödade Palme. Utsattes för mordbrand och drabbades därpå av en virussjukdom och dog.

Bara tre veckor före Palmemordet dör eller mördas en socialdemokrat i makteliten

Jan Forsström – Rättschefen i statsrådsberedningen. Hittades död i sin lägenhet den 7 februari 1986 tre veckor före Olof Palmes död.  Det påstås att det rådde irritation och en del motsättningar (socialdemokrat).

Klockan 23.17 ser fackföreningsledaren Björn Rosengren att Olof och Lisbet Palme kommer gående längs Sveavägen. En kort stund tidigare har han växlat ett par ord med statsministerparet när de träffades inne på biografen.

”Visst är Sverige ett fantastiskt land”, säger Rosengren till sin fru. ”Var annars kan statsministern gå hem sent en kväll utan livvakter, som vilken annan medborgare som helst?”

När han säger det har Olof Palme precis fyra minuter kvar att leva.

Olof Palme – Statsminister. Skjuten 28 februari 1986 (socialdemokrat).

Och tänk att Björn Rosengrens bror Hans har en övernattningslägenhet 100 meter  från mordplatsen

Björn Rosengrens bror Hans Rosengren. Hade övernattningslägenhet 100 meter från mordplatsen på Sveavägen. Björn Rosengren, som var på Grandbiografen med Olof Palme, var hans bror. Mystisk flygolycka.

Bo Asplund Norrmalmspolis som skålade för mordet. Dödsorsak?? Fick dessutom 20.000 kr av Svenska Staten efter att på morgonen dagen efter ringa till jobbet och skålade med att säga; bra att den fähunden är död. Det ledde inte till avsked eller omplacering. Istället var det han som hade blivit kränkt och fick ett skadestånd på 20.000 kr av staten.

“Bra att den fähnden är död nu” 

(Fick istället för att drabbas arbetsmässiga åtgärder skadestånd på 20.000kr av svenska staten för att det var han som blivit kränkt för den påstådda kommentaren)

Svenska Försvarsmakten högsta ledning attackerar Olof Palme öppet

Ett mycket anmärkningsvärt och (hotfullt) retoriskt uttalande som Försvarsmaktens överbefälhavare Stig Synnergrens gör mot Sveriges statsminister Olof Palme och ger honom också etiketten ”Bolsjeviken”, det vill säga kommunisten måste bort;

”Bolsjeviken måste bort!”

Ännu en person från Försvarsmakten som i media uttalar sig kryptiskt hotfullt är kommendörkaptenen Hans von Hofsten som framför att

”Olof Palme hade slutat att lyssna till varningar”

Budskapet i artikeln var bara ett litet steg från att anklaga Palme för landsförräderi och två steg ifrån att han inte skulle tillåtas att störta Sverige i fördärvet om han sviktade.

Bakom alla olika kommentarerna döljer sig föraktet, fientligheten och Jantelagens dubbelmoral och Palmehatet.

Strax för mordet på Olof Palme var konflikten mellan statsministern och LO-ledningen och dess ordförande Stig Malm total.

Jan Forsström – Rättschefen i statsrådsberedningen. Hittades död i sin lägenhet den 7 februari 1986 tre veckor före Olof Palmes död.  Det påstås att det rådde irritation och en del motsättningar. Socialdemokrat.

Dagen innan mordet på Palme rasade börsen med 17 miljarder som följd av att regeringen beslutat höja aktiebeskattningen. Vem eller vilka aktörer i makteliten förlorade mest denna dag?

Carl Fredrik Algernons dog torsdagen den 15 januari 1987. Efter julhelgerna hade han legat hemma i förkylning under en veckas tid. Lördagen den 10 januari hade han trots förkylningen åkt in på ett möte med Anders Carlberg (Bofors). Mötet hade enligt maken gällt en nysmuggelaffär – Oman. 5 dagar efter mötet med Anders Carlgren dör Algernons.

Runt den 20 februari 1986 besökte Anders Carlberg, som var verkställande direktör vid Nobel Industrier (Bofors), Olof Palme. Olof Palme sköts en vecka senare

Tror man att Svenska Staten ville hjälpa Olof Palme att falla med flaggan i topp med alla dessa människors kommentarer och uttryck. Det var en avrättning och inget annat och i kommande texter så förstår man att Olof Palme lämnades för att dö.

En teori i olika manipulerade steg hjälpa personen eller mördaren att komma undan och komma vidare eller att vinna tid eller för att förlora tid när någon lämnas att dö, så tar man inte bara en omväg med ambulansen, man slår av sirenerna, men har också tid att stanna, Lisbet Palme hinner byta fordon, hinner byta kappa, och vem stannar ambulansen när det handlar om sekunder, och börjar byta kappa och fordon om det inte är en mordkomplott där även Lisbet Palme är delaktig. Det är i samma nivå som när man “tvättade rent” dem som kallade upphittade kulorna från DNA, eller för att dölja att kulorna inte kom från Palmemordet. Då kanske man också förstår Hans Holmérs uttalande bättre; “Om man inte kan finna något motiv så har det inträffade aldrig inträffat”.

Händelseförloppet är ingen naturlig reaktion

 1. När Leif ringer SOS larmcentral, och säger “Mord på Sveavägen” blir han kopplad till polisen men som inte svarar på närmare två minuter så han lägger på och går ut ur bilen
 2. Sedan en fördröjning eller försening på 6-7 minuter, var det den tid det skulle behövas för att komma förbi tullarna och innersta Stockholm City..?
 3. Varför väntar man med Rikslarm i flera timmar när självaste Statsministern är skjuten? Väntar man medvetet med rikslarm i flera timmar för att hinna till en flygplats för att möjligen hinna ta sig ur landet..
 4. Lämnade någon särskild misstänkt person eller ANNAN person från närliggande flygplats eller kanske från en mindre flygplats med mindre bevakning för att undgå uppmärksamhet timmarna efter mordet på Olof Palme?
 5. Förhandsarrangerade ambulanser. Utbytt ambulanspersonal. Polis från Norrmalmspolisen är denna kväll ambulansförare. Maria Degerman, som i vanliga fall brukade tjänstgöra vid Norrmalmspolisen.
 6. Långsamma utryckningar, två ambulanser på plats när dem bara sett en, ambulanspersonal uppskattas ta god tid på sig 3-4 minuter innan dem kommer iväg, sirenerna slås på för att markera att det är bråttom, men slås sedan av, man kör inte heller den kortaste vägen när det handlar om sekunder mellan liv och död
 7. Lisbet Palme åker med ambulansen, men anländer inte i ambulans utan kommer i en polisbil, varför man också måste ha stannat och förlorat ytterligare med tid om man ska utgå från att personen kan räddas
 8. Lisbet Palme går in i en ambulans iförd en kappa och anländer till sjukhus i en annan
 9. Manipulerade samtal. Av dem två ambulanserna verkar en veta att det är statsministern som transporteras, medan den andra inte tycks veta detta förrän 23.37. Att döma av LAC-operatören Gia Carneströms reaktioner verkar det också som det var först 23.37.30 som detta oerhörda faktum för första gången blev känt hos personalen på Länsalarmeringscentralen. Detta är ytterligare något som kastar tvivel på autenticiteten i samtal 7, i vilket ambulanspersonalen i 951 nästan 10 minuter tidigare ska ha känt till att det var Olof Palme som transporterades till sjukhuset
 10. Olof Palmes patientjournal förvanskas. Patientjournalen var ursprungligen ankomstmarkerad ”23.38”, men uppgifterna förvanskas, antagligen tämligen snabbt efter mordet, till 23.35, uppenbarligen för att visa Olof Palmes snabba omhändertagande.
 11. Jourhavande mordutredare fick inget larm på natten, utan läste om mordet i morgontidningen. Han blev tydligen inte alls inblandad i utredningen.
 12. Möjligheten att rädda en svårt skottskadad person avtar givetvis mycket snabbt med varje minut, varje sekund som går. Finns det något som tyder på att man gjorde sitt bästa eller yttersta någonstans överhuvudtaget? Ingenting. Absolut ingenting. Det stora sveket från Sverige mot sin egen statsminister är en rättsskandal som saknar ord. Ingenting blev rätt i början, ingenting blev mer rätt efter det, och ingenting har blivit mer rätt idag.

Finns det någon ambulanspersonal som slår av sirenerna, kör den längre omvägen eller har tid att stoppa under ambulanstransporten när det kan handla om sekunder och dessutom är självaste statsministern, om det inte redan i förväg är instruerat, arrangerat och manipulerat? Och att Lisbet Palme har tid med allt detta som att byta fordon, byta kappa, och sedan anländer ungefär 4 minuter efter ambulansen med Olof Palme visar att hon också är delaktig i denna mordkomplott.

Händelseförloppet är ingen naturlig reaktion, utan är konstruerad och manipulerad. Det är lika osannolikt som om en person som ska börja föda i en bil, att om en bil hade sirener att man först slår på sirenerna för att påvisa att det är akut bråttom och för att under färden slå av dem för påvisa att nu är det inte akut bråttom längre, och att man bestämmer sig för att köra den längre omvägen till sjukhuset, och har tid att stanna bilen och dessutom byte fordon, och har dessutom tid och närvaron att att bry sig om att byta kappa under tiden. Egentligen räcker det att förstå detta så inser man snabbt att allt är en arrangerad mordkomplott av någon sort.

Lisbeth Palme lämnar Olofs ambulans. Lisbeth Palme gick i Vasastan över från Olofs ambulans till den vid (ca) Odengatan anslutande poliskommissariebilen. Efter att ha bytt ytterplagg, anländer Lisbeth Palme i kommissariebilen ca 4 minuter efter Olofs ambulans till Sabbatsbergs akutintag. Fotografen Ulf Karlsson anger tidpunkten till 23.42.

Denna mockajacka hade hon när hon steg in i ambulansen och är inte samma som den hon har på sig när hon anländer i kommissariebilen.

LÄS GENOMGÅNGEN OCH ANALYS AV DE FÖRSTA SAMTALEN PÅ LAC-BANDET PÅ LÄNKEN NEDAN

http://www.politiskamord.com/p5lacsamtalen.html

Fördröjningen

Själva fördröjningen tycks ske precis överallt, en minut här, två minuter där, omvägar, byten, stopp, fördröjningar, manipulationer och väntar med rikslarm.

1) Polisen svarade aldrig när Leif kopplades vidare från SOS larmcentral till polisen så efter två minuter la han på och sprang ur bilen, berättar Leif, som då inte visste vem som hade blivit skjuten.

2) Man verkar vilja dölja händelseförloppet för dem första kritiska 6-7 minuterna, då man från statsapparatens sida vill hävda att dem var snabba.

3) Man väntar dessutom med Rikslarm i flera timmar när det är statsministern som skjuten till döds.

Varför väntar man med Rikslarm?

Varför väntar man med Rikslarm? Hur kan denna medvetna fördröjning ha skett? Finns det något i texterna som kan avslöja eller i obduktionsprotokoll som kan “tolkas” som en medveten planerad fördröjningsmekanism? Här är min iakttagelse som gäller ett par punkter.

Varför stänger man av hela Sabbatsbergs sjukhus för andra patienter när Olof Palme redan var död?

Varför hemligstämplade polisen Olof Palmes “status presens” i journalen (det vill säga vilket tillstånd patienten befann sig i just då). Är hemligstämplandet av detta ett försök att dölja varför Rikslarmet medvetet egentligen kunna fördröjas?

Om det har hemligstämplats har det också en orsak, och det enda orsak som jag kan logisk i detta sammanhang är att så länge han inte har konstaterats att vara död eller att ha blivit mördad, så kunde rikslarmet dröja.

Vid ambulansens ankomst till Sabbatsbergs sjukhus antecknades “status presens’ i journalen, d v s i vilket tillstånd
‘patienten befann sig just då.. Polisen hemligstämplade av någon anledning även denna handling. Men där måste helt enkelt ha stått att Palme var död.

Fruktlösa återupplivningsförsök

Därför är det något anmärkningsvärt att man när Palme anlände vidtog en rad åtgärder för att återuppliva honom. Läkaren Holger Sköldefors, som bor ute på Lidingö, hade gått och lagt sig när telefonen ringde kl 23.40. Han drog på sig kläderna och körde med gasen i botten till sjukhuset. Kirurgen Claes Wallin avbröt en fotledsoperation på en annan avdelning för att försöka få liv i Palme. Han öppnade bröstkorgen och påbörjade hjärtmassage men märkte omedelbart att det var fruktlöst. En annan läkare Olof Wallenberg förde genom halsen en slang ned i luftstrupen och försökte blåsa friskt syre ned i lungorna. Först tre minuter efter midnatt kom Claes Wallin ut från akutmottagningen och meddelade Lisbet Palme att Olof Palme var död.

I Milan Valverius dödsattest står antecknat datum för dödsfallet, den 28 februari. Däremot antecknade han inget klockslag.

Återupplivningsförsöken beskrivs som ett skådespel och ingenting annat

Återupplivningsförsöken var meningslösa, säger Milan Valverius. Det var för att det var statsministern. Man ville
visa att man gjorde allt för att rädda livet på honom. Det var ett skådespel och ingenting annat. Olof Palme dog ögonblickligen av det välriktade skottet. Han var död redan när han slog i gatan.

Olof Palme dog ögonblickligen av det välriktade skottet. Han var död redan när han slog i gatan.

 1. Olof Palme var redan död när han slog i gatan
 2. Varför stänger man av hela Sabbatsbergs sjukhus om han redan var död?
 3. Varför hemligstämplades Palmes “status presens” och vilket tillstånd han var i när han kom till sjukhuset?
 4. Varför antecknades inget klockslag i dödsattesten utan bara bara datum 28 februari
 5. Återupplivningsförsök beskrivs som ett skådespel (om han redan var död)
 6. Tre minuter efter midnatt kom Claes Wallin ut från akutmottagningen och meddelade Lisbet Palme att Olof Palme var död.
 7. I dödsattesten står att Olof Palme dog 28 februari men inget klockslag. Visar detta att man egentligen visste att Olof Palme redan var död vid tillfället då han sköts den 28 februari, och varför står inte tiden med 00.03 den 1 mars 1986 som den tid då han konstateras vara död?
 8. Den röda tråden tycks vara att det saknas en tidpunkt för hans död och att hans status presens har hemligstämplats
 9. Slutsats; att om han hade konstaterats död eller mördad omgående borde Rikslarmet gått direkt, men trots detta dröjer det ytterligare, varför undrar man?
 10. Slutsats: Man väntar med Rikslarm för att hinna få ut kroppen utanför Sveriges gränser, så att den inte ska kunna undersökas. Polisen fick inte fastställa Olof Palmes identitet för Lisbet Palme. Polisen fick inte heller göra en likförrättning för Lisbet Palme. Rättsläkare fick inte undersöka kulorna. Rättsläkarna fick inte undersöka Olof Palmes kläder och inte heller Lisbet Palmes kläder. Och läkarna fick i sin tur inte undersöka Lisbet Palmes skada. Nästa steg var sedan att hemligstämpla obduktionsprotokollet i 70 år fram till 2056 då denna generations människor som deltagit i mordkomplotten ska slippa ta ansvar

Fler konstateranden av rättsläkarna att Olof Palme redan var död när han föll i marken och dött ögonblickligen.  Varför gick inte rikslarmet direkt och varför hemligstämplar man hans “status presens” när han redan var död?

DN-artikeln innehöll ytterligare några intressanta uppgifter. Dödsattesten som Valverius utfärdat, citerades och där stod att Palme förblött. En viktig bidragande orsak till döden var att blod kommit in i lungorna. Dessutom stod om en helt ny detalj, ett blåmärke på pannan, som Palme fått när han föll i gatan. Av storleken på detta kunde rättsläkarna utläsa att Olof Palme dött ögonblickligen. Om hjärtat pulserat när han slog i gatan så hade blodutådringen på avskrapningen varit större.

http://www.politiskamord.com/obduktion_krantz.pdf

Varför hindras polisen från att fastställa Olof Palmes identitet av Lisbet Palme?

Varför säger Lisbet Palme nej till att poliser inte får förrätta likbesiktning på hennes döda make (Olof Palme)?

Varför stängs hela Sabbatsberg av för andra patienter när Olof Palme redan var död?

 1. Polisen fick inte fastställa hans identitet.
 2. Poliser fick inte förrätta likbesiktning på hennes döda make.
 3. Polisen fick inte titta på Lisbet Palmes skada.
 4. Hon avvisade läkare som ville se om hennes påstådda skottskada.
 5. Läkaren Claes Wallin som tog emot Lisbet Palme hade aldrig hört talas om Lisbeth Palmes skada.
 6. Det finns inget bevis för att Lisbet Palme skadats eftersom hon inte tilläts att undersökas
 7. Ingen läkare på Sabbatsberg har hört talas om Lisbet Palmes skada
 8. Ambulanspersonal visste inte om Lisbet Palmes skada och uppfattade henne inte som skadad under ambulansfärden
 9. Kommissarie Gösta Söderström som var första polisbefäl på mordplatsen och försökte höra Lisbet uppfattade inte Lisbet Palm vara skadad
 10. Polisledningen sa att Lisbet Palme inte fick störas (med undersökningar). I samband med obduktionen lördagen den 1 mars begärde jag att vi skulle få undersöka Lisbet Palme, säger doc Valverius. Men polisledningen sa bestämt ifrån att hon inte fick störas. Det hjälpte inte ens att vi erbjöd oss att ställa en kvinnlig rättsläkare till förfogande.
 11. Sköterskan Lena Östeman som sett Lisbet Palmes jacka med dem två kulhålen och var den sköterska som hade baddat om Lisbet Palmes rygg då hon klagade över att det sved på ryggen. Efter det var det inte mer med det. Det beskrevs som en rodnad efter ett piskrapp, men är dokumenterat som en sårkanal med ett djup på 2-3 mm. Inte ens
  den dokumentationen har tagits med som bevisning vid rättegången.

12.I förundersökningshandlingarna finns en PM inlämnad 24.3.86 av kommissarie Lars Christiansson. Han var på Sabbatsbergs sjukhus och fick ett vagt signalement på mördaren av Lisbet Palme. Han slutar sin PM: “Sköterskan som var med i rummet visade på fru Palmes mockakappa Den hade två hål på ryggen. Fru Palme drog upp sin blus. På ryggen fanns en sårkanal, c:a 2 – 3 mm djup, tvärs över båda skulderbladen. Ytterligare samtal orkade fru Palme inte med.”

 1. Åklagaren kallar varken kommissarie Lars Christiansson och sköterskan Lena Östeman har inte hörts av polisen. Åklagaren har inte kallat Lars Christiansson till rättegången. Sköterskan som inte namnges i hans PM, har inte hörts av polisen. Hon heter annars Lena Östeman.
 2. Om detta säger obducenten Milan Valverius; En så djup sårkanal måste vara kraftigt blödande, säger doc Milan Valverius, som i egenskap av chef för Statens Rättsläkarstation vid Karolinska Institutet i Solna svarade för den rättsmedicinska undersökningen av Olof Palme. Men ingen annan än sköterskan har sett denna skada och inte ens
  denna dokumentationen har tagits med som bevisning vid rättegången. Dokumentationen användes inte som bevisning i mordrättegången.
 3. Det framgår tre saker; ingen läkare ha sett skadan, ingen har hört talas om att Lisbet Palme skulle vara skadad, ingen läkare FICK undersöka påstådda skadan (förrän nio månader efter mordet på Olof Palme), men hävdar Hans Holmér att det var något som glömdes bort i uppståndelsen.
 4. Hans Holmér skriver i sin bok Olof Palme är skjuten! När Hans Holmer hördes av Edenmankommissionen 1.2. 1988 förklarade han helt frankt att anledningen till att läkarna på Sabbatsberg eller rättsläkarna inte undersökt Lisbet Palmes skada var att “det var något som glömdes bort i all uppståndelsen, det hamnade mellan stolarna”. Där kan vi alltså konstatera att Hans Holmer helt enkelt ljuger.
 5. Den enda person som säger sig ha sett Lisbet Palmes skada var sköterskan Lena Östeman. Varför kallades hon aldrig till förhör och varför var det inte intressant att få veta mer om den “påstådda” skadan. Detta är ett sätt att stoppa utredningen på att inte kalla personer till förhör. Sedan har vi det motsatta sätet och det är att kalla personer till förhör och om det framkommer något värdefullt som kan bringa klarhet i mordutredningen, då hemligstämplar man innehållet istället och stoppar utredning på nytt, som förhöret med Skandiavittnet med Anette Kohut (Securitas, hemligstämplat). Dem övriga förhören med Anna-Lisa Gahn, Securitas, Henry Olofsson, Securitas, Roland Bergström, Skandia, Per Häggström, Skandia hemligstämplade man inte.  Anette Kohut lämnade Skandiahuset med bil, hon kom ut ur garaget på Luntmakargatan strax efter mordet, vad hon såg kan ha stor betydelse, men det är tyvärr hemligstämplat.
 6. Slutligen: Lisbet Palmes skada fick Milan Valverius dokumentera första gången vid en genomgång med mordutredarna på rättsläkarstationen nio månader efter mordet. Det var den 11 december.

Återkommande problem och systematiskt medvetna och skapta hinder för att kunna utreda någonting överhuvudtaget

 1. Man fick inte undersöka skadan som uppkommit
 2. Man får inte ens identifiera och fastställa att Olof Palme var Olof Palme
 3. Man kunde därför inte komma vidare med undersökningen och polisutredningen. Undersökningen av Lisbets skada hade stor betydelse för bestämning av skjutavstånd, skottvinkel etc. Man skulle ha kunnat räkna ut var kulan slagit ned och fått detta bekräftat av märken på gatan, husväggen eller var det nu kan ha varit. Det är ren geometri, säger doc Valverius.
 4. Man fick inte undersöka Lisbet Palmes kläder och man fick inte heller inte undersöka Olof Palmes kläder för att kunna avgöra var eller hur skotten hade avlossats
 5. Man frångår från praxis och rutiner för utredningar. Överläggningar mellan åklagaren och rättsläkaren är rutin i sådana frågor mellan polisens mordutredare, i mordfall av detta slag. I det här fallet har polis och åklagare till dagens dato ställt sig helt kallsinniga till den rättsmedicinska expertisen och arbete.
 6. Man frångår från praxis på nytt och kallar inte rättsläkaren. Det är första gången under mina fyrtio är som rättsläkare som sakkunnig till en mordrättegång där jag utfört obduktionen inte blir kallad, säger Milan Valverius.
 7. Obducenten Milan Valverius blev inte ens kallad till den rekonstruktion som gjordes på Sveavägen några dagar efter mordet. Det blev för övrigt inte heller Lisbet Palme eller kommissarie Gösta Söderström,
  fastän dåvarande åklagaren K G Svensson yrkade på det.
 8. Milan Valverius har också förvånat sig över att han och hans kolleger inte fick se de två kulorna som privatpersoner hittat på mordplatsen. Inte heller fick de se Olof Palmes kläder med skotthål och naturligtvis inte heller Lisbet Palmes jacka med de två kulhålen. Det hade varit ovärderligt för bestämning av kulbanorna och hör normalt till rättsläkarnas undersökningsmaterial. Milan Valverius undrar också om kulorna verkligen är de rätta, med tanke så att de inte alls tycks ha varit deformerade. Den ena kulan hittades på lördagsmorgonen och den andra på söndagen.
 9. I andra fall och i andra länder är den rättsmedicinska undersökningen en integrerad del av brottsutredningen. Den är viktig både för spaningen och för bevisningen. Men Sverige hemligstämplade obduktionsprotokollet i 70 år fram till 2056

Hur man hindrar rättvisan från att komma fram och ser tydligt ser hur statsapparaten är inblandad?

 1. Det börjar redan här när man skiljer den rättsmedicinska undersökningen från brottsutredningen och gör dem till två separata delar där rättsmedicinska bevis inte kan integrera med informationen från brottsutredningen. I andra fall och i andra länder är den rättsmedicinska undersökningen en integrerad del av brottsutredningen. Den är viktig både för spaningen och för bevisningen.
 2. Man frångår från praxis och rutiner för utredningar. Överläggningar mellan åklagaren och rättsläkaren är rutin i sådana frågor mellan polisens mordutredare, och håller därmed isär dessa två delar ytterligare en gång.
 3. Polis och åklagare ställer sig helt kallsinniga till den rättsmedicinska expertisen och deras arbete, och visar inget intresse av den eftersom den inte ska vara en del av brottsundersökningen.
 4. Rättsläkaren som utfört obduktionen som rättsläkare och som sakkunnig inte kallas till mordrättegången   Det är första gången under mina fyrtio är som rättsläkare som sakkunnig till en mordrättegång där jag utfört obduktionen inte blir kallad, säger Milan Valverius. Hålls återigen borta från att uttrycka rättsmedicinska synpunkter på utredningen.
 5. Rättsläkaren och hans kollegor hålls ute från brottsutredningen och får inte ta del av bevismaterial. Valverius och hans kolleger inte fick se de två kulorna som privatpersoner hittat på mordplatsen. Inte heller fick de se Olof Palmes kläder med skotthål och naturligtvis inte heller Lisbet Palmes jacka med de två kulhålen.
 6. Man kallar inte rättsläkaren till mord rekonstruktionen
 7. Obduktionsprotokollet hemligstämplas i 70 år och kan därför inte heller användas av rättsläkaren och kan inte heller användas i brottsutredningen.
 8. Man kan inte fastställa tidpunkten för när första kommissarie var på plats, tidsangivelser manipuleras, det finns inget klockslag för när  Olof Palme konstaterades vara död, ingen får undersöka Lisbet Palmes skada, ingen polis får fastställa Olof Palmes identitet, ingen polis får förrätta en likbesiktning på hennes döda make, akter hemligstämplas, förhör hemligstämplas, obduktionsprotokollet hemligstämplas i 70 år, anteckningar försvinner, rättsläkaren expertis kunskap får inte vara del av brottsutredningen, rättsläkare får inte ta del av bevismaterial, kallas inte rättegångar, man är inte intresserad av rättsläkarens synpunkt, kommissarier kallas heller inte till rättegång och sköterskan hörs inte av polis, eller brott kan inte styrkas, människor försvinner, dör plötsligt, dör mystiskt, eller råkar ut för olika dödsolyckor och så vidare
 9. Så här sammanfattar Milan Valverius mordutredningen och kan han ha mer rätt än så; Och rent pinsamt blev det när Milan Valverius tog till orda. Allt han hade att berätta innebar nämligen en svidande
  kritik av hela mordutredningen. Inför kommissionen berättade han oförblommerat om såväl polisens som åklagarnas totala brist på intresse för rättsläkarnas arbete. Han undrade över om utredarna egentligen ville ha reda på sanningen och han hade en stark känsla av att det var någonting man ville dölja
 10. Jourhavande mordutredare fick inget larm på natten, utan läste om mordet i morgontidningen. Han blev tydligen inte alls inblandad i utredningen.
 11. Sammanfattningsvis är det tydligt att man medvetet, planerat och systematiskt hindrar utredningen från att komma framåt till något nytt genom att man helt enkelt fragmentiserar sönder mordutredningen i olika lösa delar utan sammanhang.
 12. Retoriken tycks var följande. Ena gången är det Lisbet Palme som nekar tillgång till ny information i utredningen när hon nekar polisen att få fastställa Olof Palmes identitet och neka polisen att förrätta en likbesiktning, och nästa gång är det polisen själva som nekar att läkare eller rättsläkare får undersöka Lisbet Palmes påstådda skada.

Här följer nu en lista över personer som har mördats, dött mystiskt eller på annat sätt varit mer eller mindre inblandade i Palmeutredningen eller Boforsaffären och som måste haft maximal ”otur” och råkat ut för allehanda ”dödsolyckor”. Detta hat ju blivit värre än värsta tänkbara skräckfilm, där en efter dör, i ett demokratiskt Sverige. Tyvärr avslöjar sig nog något som mer liknar en svensk polisstat som tar lagen i sina egna händer som en “svensk terminator” som går loss på alla som söker sanningen.

“Sverige är inget trevligt ställe”. 

Jag skickade ett mail till en person med ett frågor och fick svar på ett par av dem. Han skrev också att lämnade och flyttade från Sverige och beskrev Sverige med dessa ord; “Sverige är inget trevligt ställe”. 

Idag förstår jag bättre vad han menade

Man går runt och skrämmer och hotar människor, ser till att dem råkar ut för olyckor, blir förgiftade, skjutna i skallen, knuffas framför tåg och snubblar och slår ihjäl sig, drabbas av hjärtattacker, mängder med självmord och människor som skjuter sig själva. Visst är Sverige ett fantastiskt land att leva i, där alla ser lika GLADA UT HELA TIDEN, oavsett hur många som dör. Många vill nog berätta om Palmemordet men som ni ser så har det ett pris. Kanske borde människor gå ihop i en grupp och uttala sig.

Gemensamt för alla som av olika anledningar dött är att dem flesta ser ut att var från Stockholmstrakten.

Jan Forsström – Rättschefen i statsrådsberedningen. Hittades död i sin lägenhet den 7 februari 1986 tre veckor före Olof Palmes död.  Det påstås att det rådde irritation och en del motsättningar. Socialdemokrat.

Strax för mordet på Olof Palme var konflikten mellan statsministern och LO-ledningen total.

Dagen innan mordet på Palme rasade börsen med 17 miljarder som följd av att regeringen beslutat höja aktiebeskattningen. Vem eller vilka aktörer i makteliten förlorade mest denna dag?

Olof Palme – Statsminister. Skjuten 28 februari 1986. Socialdemokrat

Nils Bejerot – Professor som sa att det var partiet som dödade Palme. Utsattes för mordbrand och drabbades därpå av en virussjukdom och dog

Hans Holmér – Spaningschef Palmeutredningen. Hade påbörjat sina memoarer när han under oklara omständigheter plötsligt gick bort.

Rolf Dahlgren – Chaufför och Polisinspektör som mordnatten skulle ha skjutsat Hans Holmér i Stockholm mordnatten. Död i alkoholförgiftning. Självmord.

Lars Christansson – Tf poliskommisarie på VD1 . Dödssätt okänt.

Bror Perä – Normalmspolisen. Utpekades som högerextremist. Självmord. Sköt sig själv.

Bo Asplund Norrmalmspolis som skålade för mordet. Dödsorsak?? Fick dessutom 20.000 kr av Svenska Staten efter att på morgonen dagen efter ringa till jobbet och skålade med att säga; bra att den fähunden är död. Det ledde inte till avsked eller omplacering. Istället var det han som hade blivit kränkt och fick ett skadestånd på 20.000kr av staten.

Carl-Gustaf Östling  Norrmalmspolis, utgör halva polisspåret. Mystiskt död i 50-års åldern.

Gösta Söderström – första polis på mordplatsen. Han trakasserades av sina kollegor för sina vittnesuppgifter. Hittades död i bostaden.

65 svenska poliser dör som är på facklig resa när Estonia förliser. Fartygsolyckan blev ett dråpslag mot Palmeutredningen, vilket inte framkommit i media. Dammegård (2016) är övertygad om att flera av de omkomna poliserna hade kunskaper som skulle kunnat avslöja osanningar kring Palmemordet.

Lennart Lidström – Redaktör för Helgbladet. Mordhotad efter att ha publicerat artiklar om Palmemordet. Mystiskt självmord.

Hans Rosengren. Hade övernattningslägenhet 100 meter från mordplatsen på Sveavägen. Björn Rosengren, som var på Grandbiografen med Olof Palme, var hans bror. Mystisk flygolycka.

32-årig ej namngiven narkoman. Uppgiftslämnare som lämnat en bandinspelning till den norske stjärnadvokaten Erling Staff , där en person säger att han vet vem som mördade Olof Palme. Mördad med en spruta i halsen.

42-åring ej namngiven vapenhandlare. Bodde nära biografen grand och misstänktes av polisen för att ha levererat mordvapnet. Dör av överdos

Victor Gunnarsson 33-åring. Skjuten i huvudet.

36 årig icke namngiven Säpo-agent och enligt Stockholms-polisen misstänkt för inblandning i Palmemordet. Avrättad med två nackskott.

En Informatör åt rikskriminalen. Erbjöds enligt egen uppgift att skjuta Olof Palme. Mystisk bilolycka

Anders Larsson – Utpekad som högerextremist. Sågs enligt vittnen på mordplatsen när skotten föll. Självmord?

Bo Ståhl – Anktivarie som hört talas om planerna på att mörda Olof Palme, och påstod att han fått veta detta genom SÄPO. Sjukdom.

Bernt Carlsson – Biträdande generalsekreterare i FN, som till vänner sagt att han kände till sanningen om Palmemordet. Dog i Lockerbieattentatet.

Carl- Ulrik Winberg och hustrun Kristina. Boforsdirektören Winberg var djupt involverad i vapensmugglingen, som många misstänker har ett samband med Palmemordet. Mystisk bilolycka .

Man och kvinna vars namn på begäran ej publiceras. Mannen var platschef på transportföretaget Schenker med huvudkontor i Stockholm, som enligt polisutredare misstänkts för inblandning i Bofors vapensmuggling. Mordbrand på Englandsfärjan – Tor Scandinavia

65 svenska poliser dör som är på facklig resa när förliser och man spekulerar i att (vissa) följde Palmespåret i Palmeutredningen. Fartygsolyckan blev ett dråpslag mot Palmeutredningen, vilket inte framkommit i media. Dammegård (2016) är övertygad om att flera av de omkomna poliserna hade kunskaper som skulle kunnat avslöja osanningar kring Palmemordet.

Hans Haste – Vän till Jan Forsström. Dödsorsak??

Peter Caselton – Sydafrikansk yrkesspion som blev mosad av bil i sitt garage före han skulle vittna om Palmemordet för sanningskommisionen. Mystisk bilolycka.

Stig Engström – Skandiamannen. Cancer

Fritz G Pettersson Polare med Heimer. Cancer.

Roger Östlund och Sigge Cedergren – Hjälpte åklagarsidan mot Christer Pettersson.  Cancer

Elias Bengtsson – Palmes mångårige privatläkare. Han ville se obduktionsprotokollet för att kunna fastställa dödsorsaken och avsluta sin akt. Sannolikt hade han kunnat berätta en hel del om Palmes hälsa. Han kan ha mördats.

Tage Tuvheden – utsatt för flera allvarliga mordförsök, gasatttack, hot, inbrott och stöld. Hade kunskaper om Olof Palmes hälsa redan 1985.

Christer Pettersson Elit a-lagare. Snubblade och slog ihjäl sig.

Ingvar Heimer – Ledande privatspanare. Snubblade och slog ihjäl sig i Vårbys tunnelbana

Carl-Fredrik Algernon – Militärt högdjur inblandad i Arla Gryning samt Bofors vapenaffärer. Snubblade framför ett tåg.

Christer Andersson – Dubbelgångaren till Christer Petersson. Hans namn var belagt med sekretess. Få kommisarier kände till att han var misstänkt för Palmemordet. Självmord. Sköt sig själv.

Peter Caselton Sydafrikansk agent  Mosad av bil i sitt garage före han skulle vittna om Palmemordet för sanningskommisionen.

Carl-Gustaf Östling  Norrmalmspolis, utgör halva polisspåret. Mystiskt död i 50-års åldern.

William Colby CIA-gubbe. Var med och byggde Stay-behind i Sverige. Drunknade i en kanotolycka.

Anders Larsson och Bo Ståhl  Tipsade om Norrköpingsmötet. Agerade märkligt, därefter dog båda ihjärtattack samt magsår.

Ulf Lingärde – Datatekniker som hävdade sig ha sett dokument hos SSI som beskrev Palmemordet. Död i plötslig hjärtattack efter potentiell telefonavlyssning och inbrott.

Klas Bergenstrand Säpo-chef. Död efter att han ville omorganisera Säpo och snackade med Jallai. Dör olötsligt i hjärtinfarkt. “Han var i oerhört god form”. Cyklade till och från jobbet.

Stieg Larsson (författaren) dör av hjärtattack efter ett glas malt whisky. Han tipsade också polisen om sitt spår på vem som kan ha skjutit Olof Palme (Bertil Wedin som arbetat för SÄPO). Stieg Larsson hade två veckor före sin död skickat ett mail med innehållet; Två veckor före sin död skrev Stieg Larsson i ett mejl till sin bror Joakim i Umeå: ”Jag har tre böcker klara och inlämnade och den fjärde snart klar. Han utredde Palmemordet i hemlighet och hade 15 flyttlådor med arkivmaterial (Kan han ha blivit förgiftad på något annat eller han bara arbetade för mycket?)

Milan Valverius – Chefsobducent vid Palmes obduktion.  Orsak sägs vara självmord genom överdosering av läkemedel. Både Valverius och hans fru dog båda samma dag 10/2-94. Med all sannolikhet blev dom förgiftade. Ingen får ta del av dom sekretessbelagda handlingarna förrän 2056. Varför kan man undra när det gäller en sån traumatisk händelse för ett helt land. Valverius sa att sanningen om palmemordet ligger i obduktionsprotokollet.

Lena Gräns väninna till Cats Falck – Dog i samma mystiska bilolycka som Falck.

Maureen Cathryn Harriet “Cats” Falck – Journalist. Utredde vapenaffärer. Falck höll på med en undersökning om vapensmuggling från Sverige till Östeuropa. Dog i mystisk bilolycka.

Är Palmemålet mot 42-åringen enbart en maktdemonstaation? Har Sverige förvandlats från en rättsstat till en polisstat? På så lösa grunder torde aldrig tidigare någon/štällts till ansvar för att ha dödat en människa och försökt döda en annan. Tre år efter mordet har han blivit berövad inte bra sin frihet utan också sitt namn och sitt ansikte. Han rannsakas nu för nittonde gången i sitt liv. Men detta är första gången som han anklagas för mord och mordförsök.

Det finns inte tillstymmelse till teknisk bevisning mot mannen. Vad värre är, mordutredarna har inte bemödat sig om att få fram någon. Tvärt om visar det sig att de i många stycken undertryckt den. Särskilt tydligt kommer detta fram vad gäller Lisbet Palme. Det är Lisbet Palme som säger sig vara hundraprocentigt säker på att 42-åringen är skyldig. Men det finns helt enkelt inte något bevis för att Lisbet Palme blivit skandal.

Ambulansen transporterade Palmes kropp till Sabbatsberg. Lisbet kom med i sista stund efter att ha bankat på rutan
när den rullade igång. Ingen av ambulanspersonalen fick uppfattningen att Lisbet var skadad.

I förundersökningshandlingarna finns en PM inlämnad 24. 3. 86 av kommissarie Lars Christiansson. Han var på Sabbatsbergs sjukhus och fick ett vagt signalement på mördaren av Lisbet Palme. Han slutar sin PM:

“Sköterskan som var med i rummet visade på fru Palmes mockakappa Den hade två hål på ryggen. Fru Palme drog upp sin blus. På ryggen fanns en sårkanal, c:a 2 – 3 mm djup, tvärs över båda skulderbladen. Ytterligare samtal orkade fru Palme inte med.”

Åklagaren har inte kallat Lars Christiansson till rättegången.  Sköterskan, som inte namnges i hans PM, har inte hörts av polisen. Hon heter annars Lena Östeman.

En så djup sårkanal måste vara kraftigt blödande, säger doc Milan Walverius, som i egenskap av chef för Statens Rättsläkarstation vid Karolinska Institutet i Solna svarade för den rättsmedicinska undersökningen av Olof Palme. Ingen läkare på Sabbatsberg hörde talas om att Lisbet blivit skadad, Det visste inte heller ambulanspersonalen eller kommissarie Gösta Söderström som var första polisbefäl på mordplatsen och försökte höra Lisbet Palme.

Det som räckte att baddas över lite på ryggen och inte var mer det; dokumenterades med denna beskrivning; “Sköterskan som var med i rummet visade på fru Palmes mockakappa Den hade två hål på ryggen. Fru Palme drog upp sin blus. På ryggen fanns en sårkanal, c:a 2 – 3 mm djup, tvärs över båda skulderbladen. Ytterligare samtal orkade fru Palme inte med.”

I samband med obduktionen lördagen den 1 mars begärde jag att vi skulle få undersöka Lisbet Palme, säger doc Valverius. Men polisledningen sa bestämt ifrån att hon inte fick störas. Det hjälpte inte ens att vi erbjöd oss att ställa en kvinnlig rättsläkare till förfogande. Undersökningen av Lisbets skada hade stor betydelse för bestämning av skjutavstånd, skottvinkel etc. Man skulle ha kunnat räkna ut var kulan slagit ned och fått detta bekräftat av
märken på gatan, husväggen eller var det nu kan ha varit. Det är ren geometri, säger doc Valverius.

Överläggningar i sådana frågor mellan polisens mordutredare, åklagaren och rättsläkaren är rutin i mordfall av detta slag. I det här fallet har polis och åklagare till dags dato ställt sig helt kallsinniga till den rättsmedioinska expertisen och deras arbete. Det är första gången under mina fyrtio år som rättsläkare som jag inte har kallats som sakkunnig till en mordrättegång där jag utfört obduktíonen, säger Milan Walverius.

 

Han blev inte ens kallad till den rekonstruktion som gjordes på Sveavägen några dagar efter mordet. Det blev för övrigt inte heller Lisbet Palme eller kommissarie Gösta Söderström, fastän dåvarande åklagaren K G Svensson yrkade på det. Rekonstruktionen tycks ha varit avsedd enbart för Aftonbladet, som hyrt en lägenhet på andra sidan gatan för att ta bilder.

Lisbet Palmes skada fick Milan Valverius dokumentera första gången vid en genomgång med mordutredarna på rättsläkarstationen nio månader efter mordet. Det var den 11 december. Jag hade en tid dessförinnan träffat SÄPO:s spaningschef P-G Näss i ett annat ärende. Vi kände varandra sedan min tid på rättsläkarstationen i Umeå på
sjuttiotalet, då Näss var länsåklagare där. Jag råkade nämna för honom att palmeutredarna aldrig haft någon kontakt med oss och han blev häpen. Han tog genast upp saken med Holmer.

En så djup sårkanal måste vara kraftigt blödande, säger doc Milan Valverius, som i egenskap av chef för Statens Rättsläkarstation vid Karolinska Institutet i Solna svarade för den rättsmedicinska undersökningen av Olof Palme. Ingen läkare på Sabbatsberg hörde talas om att Lisbet blivit skadad.  Det visste inte heller ambulanspersonalen eller kommissarie Gösta Söderström som var första polisbefäl på mordplatsen och försökte höra Lisbet Palme.

Göran Söderström är den som upptäcker att det gjorts manuella ändringar.

Gösta Söderström är också den kommissarie du läste om tidigare i detta inlägg som frystes ut och begärde förtidspension. Gösta Söderström hade då 39 års tjänstgöring i polisen bakom sig och betraktades av åtskilliga poliser som en av kårens mest erfarna och korrekta. Han fryses nu ut och begär förtidspensionering.

Han begär och får se tidsregisteringen av när polisen är på plats. ”Den 3 mars 1986 anlitade Gösta Söderström sin kollega Göran Hellgren för att från dataterminalen på Östermalms polisstation ta fram mordnattens ingripandemeddelande från Stockholmspolisens sambandscentral, SBC.

Det som visade sig på dataskärmen var att sju polisfordon fanns registrerade på mordplatsen före hans egen kommissariebil. Den första tidsangivelsen var 23:23. Det fanns bara den lilla detaljen att alla dessa präktiga snabba polisbilars tidsregistreringar  hade en asterisk efter sig var och en på dataskärmen, vilket betyder att de inregistrerats manuellt I EFTERHAND.  Konsekvens: Utfrysning och begär förtidspensionering. Tidsangivelser inregistrerats manuellt I EFTERHAND. 

Varför har både tiden för när första kommisarien anlände till mordplatsen och när Lisbet Palme anlände till Sabbatsbergs sjukhus ändrats i efterhand? Vad döljer sig bakom dessa tidsmanipuleringar? 7 minuter har ändrats när det gäller kommisariens ankomst till mordplatsen och 3 minuter när det gäller Lisbets Palmes ankonst till Sabbatsbergs sjukhus. Lisbeth Palmes 3 minuter lan vara dessa man försöker dölja;

Om man manipulerar och ändrar tiden med ankomsten för Lisbet Palmes ankonst till Sabbatsbergs sjukhus från 23.38 till 23.35, varför gör man denna ändring och vad försöker man dölja med denna förändring på tre minuter..?

Försöker man dölja att det faktiskt har skett ett stopp under vägen eller färden på väg till sjukhuset, och att det under detta stopp som byte av kappa har skett, att man byter till ett annat fordon, och varför har Lisbet Palme märken eller rodnader av ett långt piskrapp på ryggen, om jackan hon anländer till sjukhuset i har två kulhål i ryggen? Det verkar mer och mer vara en mordkomplott av den större arten.

Vilken avgörande betydelse har tidpunkten 23.30 eller om det var den officiella tiden 23.23 som gällde? Hela iden kan ju avslöja att det kan ha handlat om svenska statsapparatens egna inblanding. Genom denna tidsmanipulation kan man medvetet ha hjälpt den sköt Olof Palme att komma undan just för att det var en noga planerad attack och genom att vänta med att ringa i alla ALARMKLOCKORNA hos varje polis, så var mördaren redan utom räckhåll. Gösta Söderström som då hade 39 års tjänstgöring i polisen bakom sig och betraktades av åtskilliga poliser som en av kårens mest erfarna och korrekta. Han fryses nu ut och begär förtidspensionering.

Tvärtemot Söderströms och Windéns samstämmiga uppgifter om att larmet ifråga gått ut kl 23.29 hävdade Koci att det var larmtiden 23.23 som gällde. Det skilde sig alltså så mycket som sex minuter mellan de båda versionerna – sex minuter som kunde ha varit av avgörande betydelse för polisens möjligheter att gripa gärningsmannen. Vill man nysta i dem frågor eller ledtrådar som man medvetet har undvikit att undersöka eftersom det då förmodligen skulle leda rakt in i den Svenska Statsapparaten?

En detalj bör nämnas. När Söderström i början av påföljande arbetspass skulle ta reda på den sida i rapportblocket där han antecknat tidpunkten 23.28, kunde han inte hitta den. Den hade blivit utriven ur rapportblocket. Samma gäller andra anteckningar; När Milan Valverius efter en lång tids sjukskrivning återvände till sitt tjänsterum på rättsläkarstationen i Solna var alla papper och anteckningar han hade i lådor och skåp om obduktionen av Olof Palme försvunna. Lite märkligt är det att samma sak inträffade för en annan befattningshavare som varit kritisk mot mordutredningen, nämligen poliskommissarie Gösta Söderström. Han var första polisbefäl på mordplatsen och han har envist hävdat att han kom fram 23.30 medan den officiella tidpunkten är 23.23. Detta är en fråga av stor betydelse för lösningen av mordet. När Söderström kom tillbaka till sin arbetsplats efter en tids ledighet var alla hans anteckningar från mordnatten försvunna.

BÖRJAR DET INTE BLI GANSKA UPPENBART…….?

Genomgående tema är att det som går att undersökas inte får undersökas hemligstämplas, får inte undersökas, omplaceringar, anteckningar försvinner, tidsmanipulationer, undersökningar som inte görs, utfrysning och förtidspensioner, och alla svenska medborgare som dör, 65 svenska poliser som dör när Estonia förliser och som möjligen följde Polisspåret. Börjar det inte bli för mycket av att alla dör av olika anledningar som har anknytning till Palmemordet, Boforsaffären eller undersöker fakta i någon mening..?

Det hette i artikeln att obduktionen entydigt visade att Olof Palme skjutits med grovkalibrig ammunition. Kriminal-
kommissarie Rune Bladh vid tekniska roteln var närvarande vid hela obduktionen men skildes omedelbart efter den från palmeutredningen för andra uppgifter. Han sa att man inte kanske kunde säga att det var just med en revolver av typ Smith & Wesson som Palme skjutits. Man kunde inte heller säga om han skjutits med de upphittade kulorna.

 

I samband med obduktionen lördagen den 1 mars begärde jag att vi skulle få undersöka Lisbet Palme, säger doc Valverius. Men polisledningen sa bestämt ifrån att hon inte fick störas. Det hjälpte inte ens att vi erbjöd oss att ställa en kvinnlig rättsläkare till förfogande. Undersökningen av Lisbets skada hade stor betydelse för bestämning av skjutavstånd, skottvinkel etc. Man skulle ha kunnat räkna ut var kulan slagit ned och fått detta bekräftat av
märken på gatan, husväggen eller var det nu kan ha varit. Det är ren geometri, säger doc Valveriua.

Han blev inte ens kallad till den rekonstruktion som gjordes på Sveavägen några dagar efter mordet.

Det blev för övrigt inte heller Lisbet Palme eller

kommissarie Gösta Söderström,

fastän dåvarande åklagaren K G Svensson yrkade på det.

Rekonstruktionen tycks ha varit avsedd enbart för Aftonbladet, som hyrt en lägenhet på andra sidan gatan för att ta bilder.

 

– Innan utredarna anlände i sina bilar kom en patrull och genomsökte rättsläkarstationen och föreläsningssalen noga för att se om där inte fanns några bomber. Karavanen anlände, men Holmér själv var inte med. Det var nämligen samma dag han blev kallad till justitieministern eller början till slutet på hans tid som spaningsledare. Det var en sådan genomgång som vi skulle ha haft någon av de första dagarna efter mordet. Vi ritade skisser, visade bilder och gick noggrant igenom vad man kunde utläsa av obduktionen beträffande kulbana, skottvinkel o s v. Jag nämnde då att det var en stor brist i undersökningen att vi inte hade några som helst kunskaper om Lisbet Palmes skada. Man ringde upp Sabbatsbergs sjukhus och jag talade med läkaren Claes Wallin, som tagit emot Palme. Han hade aldrig; hört talas om Lisbets skada men av en tillfällighet befann sig sköterskan, Lena Östeman,

Lisbet Palmes skada fick Milan Ealverius dokumentera första gången vid en genomgång med mordutredarna på rättsläkarstationen nio månader efter mordet. Det var den 11 december. Jag hade en tid dessförinnan träffat SÄPO:s spaningschef P-G*Näss i ett annat ärende. Vi kände varandra sedan min tid på rättsläkarstationen i Umeå på sjuttiotalet, då Näss var länsåklagare där. Jag råkade nämna för honom att palmeutredarna aldrig haft någon kontakt med oss och han blev häpen. Han tog genast upp saken med Holmer.

 

på sjukhuset och hon kom till telefonen. Jag fick hennes nio månader minnesbild av vad hon sett tidigare jag dikterade ned det. Inte ens den dokumentationen har tagits med som bevisning vid rättegången. Lena Östeman berättade att Lisbet Palme klagat över att det sved på ryggen. Sköterskan tittade på ryggen och fann en rodnad
tvärs över skulderbladen “ungefär som av ett piskrapp”. Hon baddade Lisbet på ryggen och sedan var det inte mer med det. Milan Valverius har också förvånat sig över att han och hans kolleger inte fick se de två kulorna som privatpersoner hittat på mordplatsen. Inte heller fick de se Olof Palmes kläder med skotthål och naturligtvis inte heller Lisbet Palmes jacka med de två kulhålen. Det hade varit ovärderligt för bestämning av kulbanorna och hör normalt till rättsläkarnas undersökningsmaterial. Milan Valverius undrar också om kulorna verkligen är de rätta, med tanke så att de inte alls tycks ha varit deformerade.

med tanke på att de inte alls tycks ha varit deformerade. Den ena kulan hittades på lördagsmorgonen och den andra på söndagen. Hans Holmer för i sin bok ett resonemang om kulorna som har blivit så vanligt i palmeutredningen. Om man inte kan finna något motiv så har det inträffade inte inträffat “Varför skulle mördaren plantera ut kulor just av den typ som konstaterats ha dödat Olof Palme? Det skulle må; inte vara för att föra spanarna på villovägar utan för att strö grus i bevismaskineriet kring mordvapnet i en kommande rättegång. Mördarens första tanke efter mordet bör ha varit att göra sig av med mord- vapnet, inte att krångla med kulorna. Vi väger de olika omständigheterna mot varandra och enas till slut om att anse att kulorna är de rätta.”

Skriver alltså Sherlock Holmer i sin bok Olof Palme är skjuten! När Hans Holmer hördes av Edenmankommissionen 1.2. 88 för- klarade han helt frankt att anledningen till att läkarna på Sabbatsberg eller rättsläkarna inte undersökt Lisbet Palmes skada var att “det var något som glömdes bort i all uppståndelsen, det hamnade mellan stolarna”. Där kan vi alltså konstatera att Hans Holmer helt enkelt ljuger.

På onsdagen den 5 mars fick Wineent Lange obduktionsprotokollet från rättsläkarstationen i två exemplar. Det ena
gav han till Hans Holmér. Herrarna tycks sedan ha låst in dokumentet i var sitt skåp. Spaningsledningen vidtog den ovanliga åtgärden att hemligstämpla protokollet, och man motiverade detta med att ett offentliggörande kunde vara till men för de anhöriga (?) samt dessutom störa förundersökningen.

I andra fall och i andra länder är den rättsmedicinska undersökningen en integrerad del av brottsutredningen. Den är viktig både för spaningen och för bevisningen. För docent Milan Valverius är detta välbekant. Han har varit verksam som rättsläkare i fyrtio år och är internationellt känd som praktiserande yrkesman och som lärare.

Obduktionsprotokollet hemligstämplades i 70 år. Ingen får ta del av dom sekretessbelagda handlingarna förrän 2056. Varför kan man undra när det gäller en sån traumatisk händelse för ett helt land. Valverius sa att sanningen om palmemordet ligger i obduktionsprotokollet.

 

Inte heller har mordutredare eller åklagare brytt sig om obduktionsprotokollet.

Det var tyst kring obduktionsprotokollet och rättsläkarna , såväl internt inom spaningsledningen som externt i massmedia, ända till våren 87, då plötsligt VPK-riksdagsmannen Jörn Svensson gick ut och kritiserade hemligstämplingen av protokollet, Han hade utsetts till sitt partis representant i den parlementariska kommissionen, som skulle ta vid där juristkommissionen slutat. Den kallades också Edenmankommissionen efter sin ordförande Ragnar Edenman. Jörn Svensson opponerade sig mot att inte ens kommissionens ledamöter fick läsa protokollet och han påstod
att det var saker som Hans Holmér ville dölja. Han påstod att Olof Palme skjutits framifrån, i bröstet och med ett finkalibrigt vapen.

Och rent pinsamt blev det när Milan Valverius tog till orda. Allt han hade att berätta innebar nämligen en svidande
kritik av hela mordutredningen. Inför kommissionen berättade han oförblommerat om såväl polisens som åklagarnas totala brist på intresse för rättsläkarnas arbete. Han undrade över om utredarna egentligen ville ha reda på sanningen och han hade en stark känsla av att det var någonting man ville dölja

Läs obduktionen här

http://www.politiskamord.com/obduktion_krantz.pdf

 

Det upprättas 5 obelix statyer eller obelix luntor året efter Olof Palmes död

 

Vilken konstig mening;

“10 privata fastighetsägare rustade upp gatumiljön, planterade träden och reste 5 luntor på Luntmakargatan år 1987.”

Finns väl ingen vettig människa som reser 5 Obelix luntor när dem vill rusta upp gatumiljön och sedan får människor att tro att detta gjorts för att utsmyckning av gatumiljön

På samma sätt som att dessa obelixluntor inte restes upp för att rusta upp gatumiljön, så betyder inte heller texten vad den uttrycker utan  betyder något annat……

På lunta nr 5 (den närmast mordplatsen) finns följande information, huggen i sten:  “10 privata fastighetsägare rustade upp gatumiljön, planterade träden och reste 5 luntor på Luntmakargatan år 1987.” När du tittar på Obelix-luntan som står mitt i trottoaren får du känslan av att gatumiljön är upprustad och var har träd i sammanhanget att göra? Det räcket inte med 1, 2, 3, 4 utan 5 obelix-luntor?

Officiellt heter det att det inte har något med Palmemordet att göra, utan handlar bara om att rusta upp gatumiljön. Men vad har Obelixstatyer/obelixluntor att göra med upprustning av gatumiljön att göra egentligen. Ingenting, så därför symboliserar dem något annat, men vad kan dem symbolisera?

I Palmeutredningen har det framkommit att det fanns utländskt telegram som tros ha med mordet att göra lyder:

“Det svenska trädet ska fällas. “  (Trädet som ska fällas är Olof Palme)

Uttrycket trädet ska fällas kan lika gärna ha sitt ursprung från Sverige och eftersom dessa 10 fastighetsägare också använder uttrycket “planterade träden”  just i detta sammanhang kan indikera deras inblandning.

“rustade upp gatumiljön, planterade träden och reste 5 luntor”

Man undrar varför det finns så många olika teorier och så många olika spår och varje story har sin övertygande logik, men ändå vet man att bara en teori är den rätta oavsett hur bra dem andra än verkar, och frågan är om alla dessa olika teorier är en dimridå för den verkliga teorin. Det blir ungefär som om varje teori blir en form av en reflekterande spegel som ingen kan se igenom.

Man tror att detta kan ha haft att göra med den internationella skandalen i Boforsaffären och skulle förhindras. Olof Palme och Bofors – han hade troligen för avsikt att avslöja det hela inför FN.

Det är inte vilka människor som helst i vardagen eller organisationer som reser Obelix stayer hur dem vill eller att man gör det var som helst i Sverige, som mitt på trottoaren som exempel. Obelix används av organisationer som;

– Jesuiter
– Frimurarna
– Illuminati

Att luntorna är formade som obelisker och är fem till antalet tolkas av konspirationsteoretiker som ockulta tecken och att luntorna är resta av frimurare. Dvs att personer tillhörande Frimurarorden på något sätt skulle varit engagerade eller involverade i mordet på Palme. En teori är att; Luntornas placering tros visa att mördaren flydde norrut från mordplatsen längs Luntmakargatan, istället för österut och trapporna upp till Malmskillnadsgatan.

Jag tror dem symboliserar något helt annat

Varför reser man Obelix statyer och vad symboliserar dem?

Det är kanske det som är viktigare att syna snarare än att man officellt påstår sig vilja rusta upp gatumiljön för det är ju inget annat än en lögn. Det fattar nog nästan vem som helst.

Ordet o-”bel”-isk betyder faktiskt ”shaft of bel”, Bel är ett annat sätt att skriva Baal.

Och ordet Baal kommer från 2 Kings 1:1-18, Baalzebub – guden av Ekron, eller Beelzebub or Beelzebul

Obelisk är en symbol för solguden Baal

Baal var namnet på den högste gud som dyrkades i forntida kanaan och fenicien.

Det går att läsa mer om vilka organisationer som dyrkar Baal

När reser man Obeliskerna

I Paris restes år 1835 en egyptisk obelisk på Place de la Concorde, den plats där man hade avrättat kung Ludvig XVI och drottning Marie Antoinette. Likaså restes efter Kennedy-mordet en obelisk på Dealey Plaza i Dallas, nära det ställe där Kennedy sköts till döds den 22 november 1963.

Obelix är en symbol av en seger och triump

Vad betyder och symboliserar siffran 5 för organisationer som Frimurarna eller Illuminati?

Nummer 5 var förknippade med planeten Mars, krigsguden.

5 – Detta är ett nummer som skyddar medlemmar av illuminati från döden. Illuminati använder också något som heter “The Law of Fives”, vilket är sinnets makt att uppleva sanning i ungefär allt.

 

Här är en karta över hur dessa Obelixluntor är placerade (Lunta nr 5 är den närmast mordplatsen)

Om ordet o-”bel”-isk betyder ”shaft of bel”, och hör ihop med solguden Bel eller Baal, vad är det som inte säger att placeringen av obelix luntorna egentligen är symbolen av en upp och nedvänd 5 kantig stjärna?

Hemlig symbolik bakom 5 obelix luntorna kan vara symbol för en upp och nervänd 5 kantig stjärna för (Baal). Se hur dem är placerade. En i botten och sedan en varann på vardera sida och två bredvid varandra högst upp. När man vet vilka organisationer som använder sig obelix statyer, och vad obelix symboliserar, så är steget inte långt borta att tänka sig att symbolen  5 kantig stjärna i form av “Baphornet” genom historien och från medeltidens har använts av riddare templar och frimurarna från 1800-talet till moderna strömmar av ockultism. Baal och den nordiske guden “Tor” “åskguden” (lighting bolt) är samma. SS-symbolen var baserad på två blixtbultar, som representerade blixtbultar från Thors hammare, den tyska / nordiska hedenska gudens gud.

 

 

Baphomet – 5 pointed star????

Baphomet är en gåtfull figur med ett gethuvud som finns i flera fall i ockultismens historia. Från medeltidens riddare templar och frimurarna från 1800-talet till moderna strömmar av ockultism. 

Om man med hänsyn till familjen och Lisbet Palme inte vill ha några statyer eller andra större minnesmonument efter Olof Palme och man respekterar detta, varför reser man då något överhuvudtaget om det inte är en symbol för något annat?

Och hur passande är det då att egentligen att resa 5 obelix – luntor som erinrar om Luntmakargatan och 1600-talets som tillverkade luntor vilka användes bland annat vid avfyrning av handeldvapen och kanoner, när Olof Palme blev skjuten till döds av handelsvapen?

Varifrån kommer ordet lunta och vad betyder Lunta?

Lunta var ett slags veke, vars ände antändes och fördes glödande till krutladdningen i fänghålet – på ett handeldvapen eller en kanon – så att skottet brann av.

Namnet Luntmakargatan erinrar om 1600-talets så kallade luntmakare som tillverkade luntor vilka användes bland annat vid avfyrning av handeldvapen och kanoner.

Man ju undra vilka människor som äger dessa fastigheter och vilka dessa 10 fastighetsägare är som bara ville rusta upp gatumiljön lite och plantera dem så kalla träden.

Att luntorna är formade som obelisker och är fem till antalet tolkas av konspirationsteoretiker som ockulta tecken och att luntorna är resta av frimurare. Dvs att personer tillhörande Frimurarorden på något sätt skulle varit engagerade eller involverade i mordet på Palme.

Det är kanske där man ska börja gräva och nysta

Palmemordet – Ett beställningsjobb på grund av stoppet av Bofors

Oro inför Moskvaresan som måste stoppas

“Det svenska trädet ska fällas” (Olof Palme)

Var det människor ur frimurarna som också reste Obelixluntorna och planterade dem så kalla träden som är inblandade?

Titta inte neråt för att söka sanningen efter Olof Palmes mördare, utan kolla uppåt mot dem som har ett intresse av makten.

Varför förhör man inte dem frimurare i Stockholm som fortfarande lever, dem i kommite 300 och Bilderbergare från denna tidpunkt. Dem som hade intresse av makten.

1984 deltog Stig Synnergren, Peter Wallenberg, Sten Gustavsson och Olof Palme samma år vid Bilderbergermötet

Vad hade Stig Synnergren, Peter Wallenberg, Sten Gustavsson för andra gemensamma intressen förutom att vara på samma Bilderberger möte 1984; Försvarsmakten och vapentillverkare (Saab) -Scania

Stig Synnergren –  Hade varit överbefälhavare, chef för H.M. Konungens stab, styrelseledamot Saab-Scania 1981-1990, styrelseledamot Saab Combitech 1982-1990, deltog i Bilderberger 1984

Peter Wallenberg – Saab-Scania – Företaget ändrade namn till Saab AB 1965 och sammanslogs med Scania-Vabis AB till Saab-Scania AB 1969. Drivande i sammanslagningen var Wallenberg-sfären med ägarintressen i båda företagen, deltog i Bilderberger 1984

Sten Gustavsson – CEO Saab-Scania, deltog i Bilderberger 1984

Tänk att den första dem misstänker för Palmemordet är Christer Petersson, en person som tillhörde dem utsatta i samhället. En A-lagare en fredagskväll, det är mörkt, kallt och halt, och som har en säregen gångstil springa uppför dessa trappor på lätta fötter. En annan polis som hade sprungit uppför samma trappor han kräktes efterrsom han en stund innan hade druckit en Coca Cola.

Varför förhör man inte alla frimurare i Stockholm, alla i kommite 300 och Bilderbergare från denna tidpunkt. Dem som hade intresse av makten

Två personer som dör cirka efter en vecka efter att ha träffat Anders Carlgren (Bofors)

Carl Fredrik Algernons dog torsdagen den 15 januari 1987. Efter julhelgerna hade han legat hemma i förkylning under en veckas tid. Lördagen den 10 januari hade han trots förkylningen åkt in på ett möte med Anders Carlberg (Bofors). Mötet hade enligt maken gällt en ny smuggelaffär – Oman. 5 dagar efter mötet med Anders Carlgren dör Algernons. Runt den 20 februari 1986 besökte Anders Carlberg, som var verkställande direktör vid Nobel Industrier (Bofors), Olof Palme. Olof Palme sköts 8 dagar senare den 28 februari 1986. Två personer som dör cirka efter en vecka efter att ha träffat Anders Carlgren (Bofors)

https://sv.wikipedia.org/wiki/Lunta_(veke)

Men det finns något mer avslöjande i detta; Sverige hade vid den tiden styrts av ett enda parti under årtionden. Socialdemokratin hade vuxit ihop med staten, och staten hade vuxit ihop med socialdemokratin. Den svenska statsapparaten som är inblandad i Olof Palmes död  var Socialdemokratin som hade vuxit ihop med staten, och staten som vid den här tidpunkten hade vuxit ihop med socialdemokrati. Tänk er följande; att i alla större samhällsbefattningar i viktiga instanser, myndigheter, organisationer satt utvalda chefer som den socialdemokratiska ledningen själva hade valt. Dessa agerar inte utan den socialdemokratiska partiledningen.

Nils Bejerot – Professor som sa att det var partiet som dödade Palme. Utsattes för mordbrand och drabbades därpå av en virussjukdom och dog (han är bara en av alla som dött för att dölja sanningen. Socialdemokraterna seglar med lik i garderoben)

Så när man undrar vem som är vem eller vad som är vad, så utgjorde den svenska statsapparaten av både socialdemokratin och staten som en och samma vid denna tidpunkt. Så för att undvika att lösa Olof Palme fallet, så arbetar dem i symbios så arbetar dem fortfarande i symbios för att inte lösa Palmemordet. Ett exempel på när saker och ting går ihop och blir samma och skapar förvirring är när den tidigare dömde Christer Petersson och den nye chefsåklagaren Krister Petersson har samma namn. Slump, NEJ.

Här är några textrader ur boken “I nationens intresse”; 

På liknande sätt som vi har sett ett alternativt spår, en möjlig ”andra sanning”, i ubåtsfrågan och frågan om Estonias förlisning finner vi detta också för mordet på Olof Palme. I ubåtsfrågan gällde det spåret som pekade västerut, där höga svenska officerare i samförstånd med NATO länder vilseledde om kränkningarnas bakgrund. Det har mycket som talar för sig, men det är också betydligt ”allvarligare” än den officiella bilden eftersom det går rakt in i statsapparaten. Man har undvikit det, och undviker det än idag. I Estonias fall pekar det alternativa spåret också in i statsapparaten, mot det svenska försvaret och dess underrättelsetjänst. Man har undvikit att syna det, och undviker det än idag. Här ser vi nu ett liknande spår i frågan om statsministermordet. Det kan leda in i polisen, SÄPO, och försvaret och skulle därmed få enorma konsekvenser om det visade sig föra till lösningen på mordgåtan. Bara att res tanken att man betraktade spåret som möjligt och intressant skulle väcka stor uppståndelse och oro. Man har undvikit det, och gör så alltjämt. “I nationens intresse (Google Books Kapitel 16)

Det finns ett annat stort problem med dagens samhällsutveckling och som på många psykologiska sätt hindrar rättvisan från att segra och med olika manipulationstekniker och tekniker vilseleder, förhindrar eller blockerar: och detta är MIND CONTROL.

Kan Statsapparaten använda Mind Control för att dölja eller hindra rättvisan från att komma fram?

Mind Control tillsammans med det som kallas HIVE MIND kan förhindra förmågan till kritiskt tänkande eftersom det moraliska tänkandet då har sin grund i HIVE MIND hjärnan och inte har sin bas och utgångspunkt i det egna tänkandet. Förmågan till introspektion blir klart sämre, analyseringsförmågan blir klart sämre och inhämtning av kunskap blir klart sämre och det viktigaste av allt; att analyseringsförmågan att kunna se nya samband och sammanhang blir klart försämrad. Förmågan att kunna se nya samband och sammanhang är det första steget och det andra steget är att kunna göra nya slutsatser utifrån det. Helt enkelt kunna se det som ännu syns eller ännu inte har synliggjorts. Detta brukar man kalla för klarsynthet och skulle kunna beskrivas som en förmåga att sortera fram det viktiga ur en stor mängd med kunskap och sedan arbeta med den. Ofta är det så att all annan mindre viktig kunskap är så omfattande stort att det också skymmer allt annat som är viktigt.

En HIVE MIND mentalitet kan förhindra att sanningen kommer fram om vad som hände egentligen både med Olof Palme och Estonia? Tänk själv och göra egna slutsatser för andra kommer inte att ge dig sanningen om du inte ivrigt söker den. Mina funderingar kring ämnet är mina personliga och innebär inte att dem är mer rätt eller fel eller mer eller mindre kvalificerade än andras, men dem har sin avstamp i min hjärnas egna tänkande och inte en HIVE MIND mentalitet styrd av vad andra ska avgöra vad man ska utforska eller undersöka eller inte.

Det är inte ovanligt att statsapparaten vill ge sin officiella bild av allt, men i själva verket är grunden för en dubbelmoralisk kluvenhet. Man framställer sig som bäst i världen när man i praktiken är sämst i världen. Här ett sådant exempel som gäller export av vapen till diktaturer. Affärer till varje pris går före moral.

Affärer till varje pris – dubbelmoralen

Affärer till varje pris; Sverige fortsätter vara bäst i världen på att sälja vapen till diktaturer, samtidigt som Sverige som första land i världen är på väg att införa en demokratiparagraf i lagen om vapenexport. Det meddelade regeringen och allianspartierna i går.

Ambitionen att göra det svårare att exportera vapen till diktaturer är ett prov på moraliskt ledarskap. Man är bäst i världen på att själv sälja vapen till diktaturer och som första land i världen med att införa en demokratiparagraf i lagen om vapenexport och kallar detta sedan moraliskt ledarskap.

Jag tror mer det är tomma ord tills att man ser att Sverige också själva uppfyller den lag dem vill införa. För menar man allvar med en sådan paragraf så innebär det att är slut på vapenexport till diktaturer. Eller är lagen bara till som en vacker dekoration.

Omvärlden ska se att Sverige stiftar lagar mot vapenexport till diktaturländer, men fortsätter att vara bäst på det man stiftar lagar emot. Snart får världen se när Sverige slutar exportera vapen till diktaturer, eller så får man se att det bara är för syns skull och som dekoration för den dubbelmoraliska demokratin.

Eller stiftar man lagar som man själv inte behöver leva upp till, eller hur ska man tolka det?

Dubbelmoralen kan vara ett hinder som döljer ett motiv för att istället lyfta fram ett annat.

Objektivitet möter subjektivitet där mordgåtan Olof Palme egentligen inte handlar så mycket om utredningar utan mer om makten, lögnerna och tystnaden.

Hur många av dem utredningar som görs av den Svenska Staten skulle kunna klassas som objektiva och kvalitativa i syfte att söka sanningen och inget annat än sanningen? Hur många gånger har ni inte hört orden “det är fullt med brister i utredningen” eller “utredningen brister överallt”. Man skulle kunna sammanfatta detta med orden; det är stora luckor i utredningen man inte har undersökt eller som man medvetet undvikit att följa upp eftersom dessa spår skulle leda rakt in i den svenska statsapparaten.

Det finns fler sätt att beskriva detta på. Den största mörkläggningen genom historien. Estonia-utredningen visar inte upp särskilt höga utredningskvalitativa förmågor; snarare det motsatta en förmåga i att demaskera sanningen.

Det kan till och med vara så att Estonias förlisning kan ha med Palmemordet att göra

De poliser som följde Polisspåret i Palmemordet var ombord på Estonia (mer om detta längre ner i inlägget)

Både mordet på Olof Palme och Estonia och dess utredningar är mörkläggningar och demaskeringar av den högra skolans värld. Det kan till och med vara så att Estonias förlisning kan ha med Palmemordet att göra

Om man använder sökorden; brister  i Olof Palme utredningen eller brister i Estonia utredningen, eller Estonia historiens största mörkläggning så finner man många logiska argument var och varför det brister i utredningen.

Olyckan är ….. ”Mörkläggningen av Estonia Sveriges största rättsskandal”.

Den estländska regeringens expertutredning om Estonias förlisning riktar allvarlig kritik mot den internationella haverikommissionens slutrapport.

“Kritik mot Sverige i Estoniarapport”

“Regeringen mörklägger sanningen om ‘Estonia'”

“Obekväma fakta får inte granskas i ny utredning”

Sjökapten om Estonia: “En mörkläggning”

“Redan samma natt som Estonia förliste inleddes mörkläggningen. Den styrdes från Sverige. Efter några dagar slöt kyrkan, media, rättssystemet, Sveriges riksdag och de politiska partierna upp bakom den svenska staten och intog en tyst och passiv hållning. De hade inget ansvar för olyckan, men följde den svenska traditionen att solidarisera sig med staten. Alla intog sina positioner stillsamt och lydigt. Många inledde goda karriärer.”

Varför skulle ett land som Sverige vara så aktiva i att starta en omfattande mörkläggning om det inte fanns något att dölja?

Varför gick Sverige in och så att säga tog över hanteringen av katastrofen när Estonia gick under estnisk flagg och dessutom sjönk på internationellt vatten?

Fartyget gick under estnisk flagg och besättningen utgjordes nästan helt av ester. Det sjönk på internationellt vatten. Ändå gick Sverige från början in och tog s.a.s. befälet över hanteringen.

Hur kommer det sig att just Sverige är inblandat i två av historiens största mörkläggningar som inte klarats upp och ytterligare två fall där man inte vet vad som egentligen har hänt

 1. Mordgåtan på Olof Palme innehåller så många brister och luckor i utredningar att man ännu inte lyckats lösa vad som egentligen hände. Jag tror att sanningen om mordet på Olof Palme finns i den svenska statsapparaten och om det är sant så kommer inte dagens pågående Palme – utredningar med chefsåklagaren Krister Petersson med samma namn som den som dömdes för mordet på Olof Palme – Christer Petersson. På samma sätt som Sverige gick in och tog över befälet över Estonia och vart utredningen skulle ta vägen inledningsvis, så kommer inte svenska staten vara objektiva för att söka sanningen utan att snarare mörklägga den. Ett sätt för att hela tiden styra över vart  utredningen tar vägen och vem som intresserar sig för den är att hålla Palme utredningen igång, inte för att söka sanningen utan för att skydda den från att komma fram. Man har medvetet undvikit att undersöka viktig fakta eftersom det då förmodligen skulle leda rakt in i den Svenska Statsapparaten.
 2. Förlisningen av Estonia innehåller så många brister och luckor i utredningar att man ännu inte lyckats lösa vad som egentligen hände.

Varför skulle ett land som Sverige vara så aktiva i att starta en omfattande mörkläggning om det inte fanns något att dölja? Varför gick Sverige in och så att säga tog över hanteringen av katastrofen när Estonia gick under estnisk flagg och dessutom sjönk på internationellt vatten? Fartyget gick under estnisk flagg och besättningen utgjordes nästan helt av ester. Det sjönk på internationellt vatten. Ändå gick Sverige från början in och tog s.a.s. befälet över hanteringen.

 1. Kreugermordet innehåller så många brister och luckor i utredningar att man ännu inte lyckats lösa vad som egentligen hände.

1915 grundade svenska staten bolaget AB Svenska Tobaksmonopolet och förstatligade alla svenska tobaksfabriker med syfte att finansiera försvaret och svenska folkets pensionskassa.

1917 grundade Ivar Kreuger Svenska Tändsticks Aktiebolaget (STAB).

Swedish Match har sitt ursprung i två företag. Det statsägda Svenska Tobaksmonopolet som bildades 1915 och Svenska Tändsticks Aktiebolaget (STAB) som grundades 1917.

1980 bytte Svenska Tändsticks AB namn till Swedish Match för att skapa en enhetlighet inom koncernen

Ivar Kreugers imperium var värt 900 miljarder kronor i dagens …

Det är en skrämmande läsning, då inte bara själva rånmordet och alla dessa lögner för att mörklägga det, är skakande, utan också att de flesta svenska massmedia och domstolarna redan på 1930-talet var lika korrupta då som idag. Nikola Majstrovic har jobbat med film i 40 år för SVT och är numera pensionerad. Tack Nikola att du har modet och kunskapen att offentliggöra Sveriges största skandal före andra världskriget som innehåller så mycket brottslig energi att den fortfarande mörkläggs 82 år senare. Sanningen fruktas då den gör familjerna Wallenberg, Stenbeck och Bonnier maktlösa, när den väl har spridit sig. Den dagen har vi nått snart och då kommer Sverige kunna vara en äkta demokrati. De flesta journalister spred dock plikttrogen desinformationen att Ivar Kreuger inte blivit mördad, även idag för mer än 80 år sedan. SVT förfalskar historien om Kreugermordet.

Varför skulle Ivar Kreuger ha tagit livet av sig med alla dessa idag framgångsrika företag i sitt företagsimperium?

Ivar Kreuger var storägare i Ericsson.

Fastighetsbolaget Hufvudstaden var ännu ett av Kreugers tidiga företag som han grundade 1915.

När banken som finansierat bolaget tog över så kom Ivar Kreuger att äga 90 procent av aktierna. I februari 1931 grundas det företag som vi idag kallar för Boliden

I norra Sverige fanns det under tidigt 1900-tal en stor mängd mindre pappers- och massaföretag. Kreuger insåg att dessa skulle tjänas på att slås ihop och grundade därför Svenska Cellulosa AB – idag SCA.

Ivar Kreuger har inte ägt LKAB, men han har dominerat Grängesbergsbolaget som i sin tur ägde halva LKAB. Grängesbergsbolaget blev kvar i LKAB ända till 1957.

Kreuger ägde en del av SKF som ägde en relativt stor andel av företaget. Detta var en del av Kreugerimperiets Göteborgsgren med intressen i stål och bruket i Hofors. Under kraschen höll SKF på att gå under men man klarade sig och ur SKF föds sedan Volvo.

Han grundade Svensk Filmindustri. Genom en sammanslagning av Skandiafilm och Svenska Biografteatern bildades Svensk Filmindustri, SF, med Kreuger som ägare.

Tändsticksbolaget var grunden för imperiet. Innan det att elektriciteten brett ut sig var tändstickor en nödvändighet för att genomföra de flesta vardagsbestyr. Före första världskriget fanns runt 20 tändsticksfabriker i Sverige, men Kreuger såg vinsten i att slå ihop dem till större enheter.

 Vem kunde ha intresse av att förstöra detta växande imperium eller ta över dem , och hur mycket annat hade han inte ägt och utvecklat  i Sveriges företagsklimat idag.

 1. Raoul Wallenbergs försvinnandet innehåller så många brister och luckor man ännu inte lyckats lösa vad som egentligen hände. Sverige svek mot Rauol Wallenberg. Ett diplomatiskt misslyckande. Dem kunde kanske gjort mer, eller dem kunde någonting.

Varför finns det inget svenskt museum om Raoul Wallenberg om han är hjälte i Sveriges ögon?
Varför stoppade Sverige två böcker om RW:s försvinnande?

Den ungerske journalisten Jenö Lévais publicerade 1948 boken Raoul Wallenberg: hjälten i Budapest, först på ungerska, sedan på svenska. Lévais hade räddats av Wallenberg och mycket god kunskap om förhållanden kring honom. Boken anser också att RW mördats av pilkorsare, nazister. Trots att denna passus censurerades bort i den svenska utgåvan tvingades förlaget Saxon & Lindström att dra tillbaka och makulera de resterande böckerna.

Varför hålls dokumentation oåtkomlig i Sverige?

“Hon hävdar också att uppfattningen att all information om Wallenberg har gjorts offentlig är felaktig_ »På UD, hos Säkerhetspolisen och på andra myndigheter är arkivmaterial som direkt eller indirekt berör Wallenberg-fallet fortfarande hemligt. Detta innefattar vittnesmål och annat näraliggande material från 1970 till dags dato, korrespondens mellan myndigheter och konsultationer med andra länders regeringar. Vissa antydningar om sådant material återfinns t.ex. i amerikanska statliga arkiv, samtidigt som motsvarande dokumentation hålls oåtkomlig i Sverige. Dessutom tvingas forskarna konstatera att Sverige inte har släppt ett enda dokument från sin utrikes underrättelsetjänst, från C-byrån och dess olika efterföljare, som berör Wallenberg-fallet”.

Varför är Sverige inblandat i så mycket som aldrig klaras upp?

Varför stoppar Sverige  utredningar, förhindrar att fakta att kommer fram, gör olika efterkonstruktioner om människors åsikter och händelser?

Varför är alla utredningar eller undersökningar fyllda med mörkläggningar, efterkonstruktioner, historieförvanskning

Vem tjänar på att dessa händelser inte klaras upp?

Sverige månar inte om demokratin lika mycket som den månar om sitt eget rykte.

Estonias förlisning kan ha med Palmemordet att göra

Här fanns sextiofem poliser som varit på facklig kurs. Alla de 65 poliserna dog– utom Tom Johnsson som lyckats få på sig en räddningsväst och efter sex timmar på en uppochnedvänd räddningsflotte plockas upp av en helikopter.

Och till sist hur förlisningen av Estonia var kan ha varit ett sätta att röja undan större delen av dem poliser som följde polisspåret i Palmemordet. I sådana fall sänktes Estonia för att dölja att sanningen om mordet på Olof Palme någonsin skulle kunna läcka ut.

För att tills sist ej glömma hur större delen av de poliser som följde polisspåret tragiskt nog gick under när Estonia förliste, ett spår som sedan lades ner!

Det var i den 28 september 1994 som Estonia sjönk i Östersjön, och blev liggande på 80 meters djup. Minst 852 människor omkom, varav 501 svenskar.

Fartyget gick under estnisk flagg och besättningen utgjordes nästan helt av ester. Det sjönk på internationellt vatten. Ändå gick Sverige från början in och tog s.a.s. befälet över hanteringen.

Direkt efter förlisningen uttalade sig statsminister Carl Bildt för att fartyget skulle bärgas.

Ingvar Carlsson tillträdde två dagar senare som statsminister, och gjorde uttalanden av samma innebörd: ”alla ansträngningar måste göras för att få upp fartyget” …”detta av hänsyn till de människor som redan har drabbats väldigt hårt”.

Nya bevis visar att det troligen inte var ett isberg som orskade att Titanic sjunk- Ett kort inlägg om detta på engelska. Vad vad som fick Estonia att sjunka, var det manipulerade försvagningar i bärande stålkonstruktioner eller i skrovet eller annat som bara kan upptäckas om Estonia bärgas eller att man gör nya dykningar som dokumenteras och offentliggörs?

New evidence suggests iceberg didn’t cause Titanic sinking. Titanic and Estonia???

Regeringen skulle snart komma att ändra mening.

Snabbt blev den officiella (och politiska) förklaringen till Estonias förlisning att bogvisiret i hårt väder slagits sönder och vatten strömmat in på bildäck – dvs drygt två meter ovanför vattenlinjen. Denna förklaring fördes fram av Carl Bildt redan 16 timmar efter förlisningen.

Hur kunde Bildt redan 16 immar efter förlisningen veta bogvisiret slagits sönder när Estonia sjönk ner till 80 meters djup på 45 minuter? Drygt sju minuter efter det första nödanropet försvann all radiotrafik med M/S Estonia. Nödanropet Mayday sändes 01.22. Nödgeneratorn upphörde att fungera, men nödbatterierna gav ännu begränsat ljus. Fartyget antas ha sjunkit helt klockan 01.48. De som hunnit lämna fartyget var tvungna att s Den första helikoptern anlände en knapp timme senare (03.05). Simmande försöka ta sig till någon av livflottarna eller de fartyg som snart dök upp (det första 02.12).

Detta trots tillgång till expertis med en annan förklaring.

Ur Världen idag den 11/5 -07:

”…Carl Bildt, svensk statsminister vid Estonias förlisning, tidigt hade kunskap om att förlisningen kunde bero på skador under vattenlinjen, eventuellt orsakade av en explosion. Bildts säkerhetspolitiske rådgivare, kommendör Emil Svensson, bekräftade för Världen idag att han redan direkt efter olyckan gjort en sammanfattning med den innebörden.”

Bildts förklaring blev också den sedemera tillsatta haverikommissionens förklaring, i sin slutrapport den 3/12 1997.

Ur Miljöpartiets dokument ”Estoniapappret”:

”Enligt haveriutredningen, JAIC, som från svensk sida sköttes av Statens haverikommission, var Estonias bogvisir i fören felkonstruerat. Det föll av efter att först ha dragit ner bilrampen i öppet läge. Genom den öppna bogen forsade tusentals ton vatten in på bildäcket som fick båten att ca 40 minuter senare sjunka till Östersjöns botten.”

Möjligheten av ett stort hål under vattenlinjen utreddes aldrig.

http://heiwaco.tripod.com/punkt14.htm

Vad har Estonia med Olof Palme att göra? Jo, hur man låter tystnaden, demaskera och mörklägga den verkliga motiven och sanningen, och hur man gör allt för dölja rättsskandaler i Sverige genom att obekväma fakta inte får undersökas. 65 svenska poliser dog när Estonia sjunk när dessa var på  facklig resa, och man tror att en del av dem var de som följde polisspåret i Palmeutredningen. Sänktes Estonia för att tysta ner eventuella kritiker i dem egna polisorganisationen. Listan är lång med svenska medborgare som dött och har haft någon anknytning till Palmemordet eller Boforsaffärerna eller underökt vapenaffärer.

Dubbelmoralen får segra över rättvisan

Det avslöjar att det finns en “lägga locket” på mentalitet och kultur i Sverige som säger att om man själv är inblandad är det bättre att mörklägga och demaskera sanningen eller om sanningen  skulle innebära förluster för Sveriges bild utåt sett mot omvärlden, då är det också viktigare att dubbelmoralen får segra över rättvisan. Man är inte lojal till rättvisan, men man är lojal till dubbelmoralen.

Konsekvensen i ett sådant samhälle blir att du blir utfryst av kollegor, avskedas, blir utan arbete, får leva med ostracism (utfrysning eller mobbad av dem andra), trakasserad, förföljd, utsätts för skrämselattacker, olika varningar, får ta emot subtila hot, eller gör dig till en scapegoat. Alla personer som vill söka eller veta svaret på sanningen börjas motarbetas med olika emotionella, sociala och psykologiska metoder och tekniker som är omfattande, ungefär som en falsk och Jantelag (Law of Jante) som bygger sin rättviseprincip på en dubbelmoral.

Varför denna hetta och polarisering på en man som ville uppnå så stor demokratisk jämställdhet som möjligt för människor?

Här är ännu ett dolt motiv; Han utmanade Jantelagen och stängde ute överklassen (samhällseliten från inflytande).

Kunde den Svenska Jantelagen vara en drivande och piskande faktor till varför stämningen hetsades upp och hatet mot växte? Olof Palme utmanade jantelagen med sin briljans och arrogans. Den överklass han kom ifrån ogillade honom därför att han så effektivt stängde den ute från politiskt inflytande.

Hur skulle samhällseliten komma att reagera när dem fick minskat politiskt inflytande att påverka den politisk som bygger på jämställdhet och en demokrati som utgick från folket och inte samhällseliten. Väckte det ont blod hos dem?

Man får ställa frågan så här; vad fick människorna i samhället istället för ökad jämställdhet?

Familjen Wallenbergs har stort inflytande i svenskt näringsliv och kontrollerar indirekt en tredjedel av Sveriges BNP

Oligarki betyder att det är några få personer som bestämmer.

Man får ställa frågan så här; vad fick människorna i samhället istället för ökad demokrati?

Bilderberg Group: The Secret Rulers of the World and Secret society

Bilderberg-gruppens roll: en kartell som ersätter det demokratiska samhället

Vad kan illustrera denna skeva demokratiska utveckling? Det här fick människorna istället…

Den demokrati som ska utgå från folket är bara en dålig dröm, en dålig vision eller dålig illusion som inte stämmer  överens med hur verklighetens politik bestäms och fungerar i verkligheten idag. Svenska politiker och företagschefer bjuds in för att sedan propagera för Bilderberger politik.

Urval av svenska deltagare i Bilderbergergruppen

https://sv.wikipedia.org/wiki/Bilderberggruppen

New World Order består av mängder av hemliga nätverk där samhällets maktelit träffas. Bilderberger Group, Illuminati, Freemasonry, European Round Table, Crypto Jesuitorder, Romersk-katolska kyrkan, The Committee of 300, Skull and Bones och listan bara fortsätter.

Man får ställa frågan så här; vad fick människorna i samhället istället för ökad mer inflytande och mer öppen demokrati med insyn? 10 hemliga politiska sällskap utan insyn för andra, exklusiva klubbar och brödraskap för dem med inflytande, media är inte inbjudna att delta eller rapportera om deras möten, vad som diskuterades eller vilka planer man gjort upp framtiden. Man kallar dessa Bilderberger möten för privata istället för hemliga.

Den demokratiska öppenheten är helt som bortblåst och detsamma gäller makten att påverka politikens innehåll som samhällsmedborgare.

Enligt styrkommitténs regler:

“De inbjudna gästerna måste komma ensamma; Inga fruar, flickvänner, män eller pojkvänner. Personliga assistenter (som betyder säkerhet, bodyguards, CIA eller andra hemliga serviceskyddare) kan inte delta i konferensen och måste äta i en separat hall.  Gästerna är uttryckligen förbjudna att ge intervjuer till journalister “eller avslöja allt som händer i möten.

Får man känslan av att detta är en demorakrisk och öppen process eller en dold agaenda?

“Gästerna är uttryckligen förbjudna att ge intervjuer till journalister “eller avslöja allt som händer i möten.”

En ny världsordning utan medelklass, bara “härskare och tjänare (serfs)” och naturligtvis ingen demokrati;

– “ett nollväxtsamhälle” utan välstånd eller framsteg, bara större rikedom och makt för härskarna;

“The True Story of the Bilderberg Group” and What They May Be Planning Now

Detta fick människan; Bilderberg-gruppens roll: en kartell som ersätter det demokratiska samhället

Topp tio hemliga sällskap

Topp 10 hemliga sällskap, tankesmedjor, exklusiva klubbar, policy-planeringen grupper och brödraskap som varje konspiration teoretikers lek bör känna till och lite fakta bakom dem.

 1. Bilderberg Group
  2. Illuminati
  3. Skull and Bones
  4. Council on Foreign Relations
  5. Trilateral Commission
  6. Priory of Sion
  7. Bohemian Grove
  8. Freemasonry
  9. Committee of 300
  10. Knights Templar

Världspolitik, världsekonomi, maktimperium bygger på ingående i hemliga karteller.

Den dolda världsagendan. Världens styrs av en hemlig samhällselit och en konfliktplanering. Men den är inte hemlig längre utan nu har dessa ledare avslöjat den dolda planen och den dolda agendan redan började med 1776 med Freemason bildades och som EU:s alla ledare sedan 1954 arbetat för; NEW WORLD ORDER.

Vad händer när dubbelmoralen får segra över rättvisan?

 

Här är ett par exempel;

Palmeutredningen

Om du inte gör som Svenska Staten önskar så;

Gösta Söderström hade då 39 års tjänstgöring i polisen bakom sig och betraktades av åtskilliga poliser som en av kårens mest erfarna och korrekta. Han fryses nu ut och begär förtidspensionering.

Han begär och får se tidsregisteringen av när polisen är på plats. ”Den 3 mars 1986 anlitade Gösta Söderström sin kollega Göran Hellgren för att från dataterminalen på Östermalms polisstation ta fram mordnattens ingripandemeddelande från Stockholmspolisens sambandscentral, SBC. Det som visade sig på dataskärmen var att sju polisfordon fanns registrerade på mordplatsen före hans egen kommissariebil.

Den första tidsangivelsen var 23:23. Det fanns bara den lilla detaljen att alla dessa präktiga snabba polisbilars tidsregistreringar  hade en asterisk efter sig var och en på dataskärmen, vilket betyder att de inregistrerats manuellt I EFTERHAND. 

Konsekvens: Utfrysning och begär förtidspensionering. Tidsangivelser inregistrerats manuellt I EFTERHAND. 

Synen på kommunism och hur man behandlar människor olika

 Om du inte gör som Svenska Staten önskar så;

Sverige hade ett hemligt system med yrkesförbud för personer som var registrerade som kommunister i en eller annan mening.

En händelse under de här åren som fick mycket stor betydelse inte bara för att mig utan också för journalistiken i Sverige var Björn Kumms serie avslöjande artiklar i Aftonbladet med början 1966 om Säkerhetspolisen åsiktsregistrering. Den artikelserien är helt alla Säpoavslöjandens moder, utan den ingen IB affär sju år senare. Björn Kumm hade en centralt placerad källa inom Säkerhetspolisen som arbetade med själva registerhanteringen. Det var en verksamhet som sköttes manuellt vid den här tiden och den som arbetade just där hade därför en fantastisk insyn sim knappat skulle vara möjlig i datorernas värld.

Konsekvens; Att framföra en sång vid fel möte räckte för att bli stämplad som kommunist, avsked, utfryst från möjligheten till arbete, Stämplad eller etiketterad som ”passiv” eller ”aktiv” kommunist, yrkesförbud för personer som var registrerade som kommunister i en eller annan mening, verksamheten sköttes också manuellt för att kringgå

Hur behandlades Olof Palme som i sitt tal från 1982 uttryckte att han var kommunist?

Idén att Olof Palme skulle resa till Moskva för att sälja ut Sverige till ledarna i Kreml låter bisarr i våra öron, i vår tid. Vi har svårt att föreställa oss att sådana resonemang överhuvudtaget kunde förekomma om en svensk politiker. Men det var, måste vi komma ihåg, tankar som florerade på den tiden kring Olof Palmes person, i den atmosfär som rådde då. Stämningen i de mest uppjagade kretsarna var sådan i februari 1986 kring Palmes planerade resa till Moskva att där finns ett mordmotiv som är både rimligt och tänkbart.

Olof Palme blev utsatt för en av de värsta hatkampanjerna en svensk medborgare utsatts för och det var ytterst det hatet som dödade honom. Det är den obekväma sanningen. Avslöjar inte detta också en del av den svenska mentaliteten och hur man fungerar när andra uppträder på ett sätt som den svenska staten inte önskar. Hatkampanjerna startade, ryktesspridningen

Olof Palme mördades 28 februari 1986 och planerade att åka till Moskva i början av april.

Idén att Olof Palme skulle resa till Moskva för att sälja ut Sverige till ledarna i Kreml låter bisarr i våra öron, i vår tid. Vi har svårt att föreställa oss att sådana resonemang överhuvudtaget kunde förekomma om en svensk politiker. Men det var, måste vi komma ihåg, tankar som florerade på den tiden kring Olof Palmes person, i den atmosfär som rådde då. Stämningen i de mest uppjagade kretsarna var sådan i februari 1986 kring Palmes planerade resa till Moskva att där finns ett mordmotiv som är både rimligt och tänkbart.

Media ger media utrymme åt en svensk kommendörkaptenen Hans von Hofsten att förlöjliga statsministern och att kryptisk framföra att Olof Palme hade slutat att lyssna till varningar

Olof Palme hade planerat att resa till Moskva i april 1986 för att träffa den sovjetiske ledaren Michail Gorbatjov. I det politiska klimat som rådde i Sverige fanns det särskilt en del militärer som såg på detta med stor oro. Kommendörkaptenen Hans von Hofsten var en av dem. Han var en flitig debattör när det gällde att flagga för det påstådda ubåtshotet från Sovjetunionen. Och i januari 1986 fick han in två debatt artiklar i Dagens Nyheter. I den andra artikeln, “Sovjetrepubliken Sverige?”, målade han upp en bild av hur det svenska försvaret konsekvent nedrustades samtidigt som Sovjetunionen genomförde “uppenbara förberedelser för ett överraskande anfall”. Hans von Hofsten skrev att det verkade som om Palme slutat lyssna på varningar. Han hoppades i stället på att andra socialdemokrater skulle vara mer mottagliga för hans argument. Och han underströk att vad Palme än gjorde i Moskva skulle inte krigsmakten svika.

“Om sanningens minut skulle komma” skulle Hofsten och andra militärer hävda Sveriges oberoende “med de medel som kan stå till buds” Budskapet i artikeln var bara ett litet steg från att anklaga Palme för landsförräderi och två steg ifrån att han inte skulle tillåtas att störta Sverige i fördärvet om han sviktade. Det finns ingen anledning att misstänka att Hans von Hofsten själv hyste några planer på att fysiskt röja Palme ur vägen. Men hans budskap kunde naturligtvis ge argument till dem som var av mer handlingskraftig läggning. Och hans artiklar Dagens Nyheter var bara en del av en formlig kampanj som han ägnade sig åt vid den här tidpunkten. Veckorna före mordet höll von Hofsten ett antal föredrag på detta tema arrangerade av en organisation en bit ut på högerkanten, Friheten i Sverige, som hade ett utbrett kontaktnät i krigsmakten. Inför ett sådant möte som hölls i Skellefteå den 31 januari under rubriken “Den blåögda Sovjetrepubliken Sverige” gjorde hemvärnsmän i uniform reklam för arrangemanget” Och i ett referat från ett liknande möte som von Hofsten genomförde den 1? februari, mindre än två veckor före Palmemordet, heter det att talaren varnade för att det fanns 4 000 sovjetiska sabotagetränade soldater i speciella elltförbancl, så kallade “spetsnazförbancl” som var färdiga att sättas in i ett anfall mot Sverige. “Vi vet att Öst kartlägger militära bostadsförhållanden”, hade von Hofsten betonat för sina åhörare.

1999 intervjuade jag en annan av Palmes mångåriga vänner, förre statsrådet Thage G. Peterson. Jag bad honom kommentera det faktum att Granskningskommissionen – som han själv tagit initiativ till 1994 – funnit att motivet runt Palmehatet och Moskvaresan inte utretts. – Jag hade, fortsatte Peterson, så sent som i mellandagarna 1985- 1986 samtal med Olof på Harpsund där han var oerhört sorgsen och uppjagad över den stämning Som piskats upp i marina kretsar i försvarsmakten. [  ] Jag förstår inte varför polisen inte kartlagt det. Jag trodde de hade gjort det. Han sa att han utgick från att polisen efter Granskningskommissionens kritik skulle sätta igång det kartläggningsarbete som inte gjorts. Det är ingen hemlighet att det pågick en oerhört otäck kampanj mot Olof Palme, och den kampanjen fanns i poliskretsar också, sa han. Jag tror nog att vår kloka justitieminister Laila Freivalds funderar på det och begär att polisen gör den analys vi alla trodde gjorts. Men det blev ingen sådan analys. Vad vi vet gjordes det från regeringen inga påtryckningar på utredarna att komplettera. Bristen kring landsförrädarspåret består ännu idag, 25 år efter mordet. Man har alltså undvikit att syna en av de starkaste motivbilderna, kanske den allra starkaste. Därmed har man givit de kretsar som bar på detta motiv frisedel. Resultatet är att det finns en stor lucka i utredningen, den utredning som pågått i 25 år och kostat skattebetalarna över en halv miljard kronor och som betecknats som den viktigaste mordutredningen i Sveriges historia

Landsförädarspåret har, som vi redan sett, mycket som talar för sig. Motivbilden är mycket stark. Tidpunkten för mordet stämmer väl in på motivet att stoppa Olof Palmes resa till Moskva. Har finns kretsar med stor tillgång till och vana vid skjutvapen, med förmåga att planera och organisera sig, tränade att vara disciplinerade och lojala. Man hade de kontakter som krävdes för att veta att Olof Palme denna kväll var utan livvakter. Man hade resurser för att själv bevaka honom. Här har också under hela utredningens gång funnits en rad konkreta ändar att börja nysta i, tips och uppslag att utgå från, personer och nätverk att syna i sömmarna. Ändå har det inte skett.

Kommer den största mordgåtan i Sveriges historia någonsin att lösas?

En noggrann mordutredning skulle ha tvingat fram en detaljerad kartläggning av hotbilder, konflikter och andra sakförhållanden i statsministerns omedelbara närhet. Men locket lades på eftersom begreppet ”rikets säkerhet” i Sverige har fått en utvidgad betydelse, och har blivit synonymt med alltifrån svenska folkets förtroende för svenska myndigheter och den socialdemokratiska partiapparaten, till säkerhetspolitiska överväganden och vårt lands relationer till främmande makt.

Journalisten och författaren Gunnar Wall menar att det är klarlagt att regeringskansliet kopplade ett tydligt grepp om polisutredningen efter mordet på Olof Palme från första början.

– Ansvariga politiker i regeringskansliet kom snabbt fram till att det bästa var att det inte genomfördes en regelrätt mordutredning, säger han. De skäl som regeringen hade för detta förfarande var många

Om en regelrätt och noggrann mordutredning skulle ha genomförts efter mordet på statsminister Olof Palme, skulle många känsliga frågor ha behövt ställas på en mängd olika områden. Ansvariga politiker, med Ingvar Carlsson i spetsen, kom därför snabbt fram till slutsatsen att det inte skulle vara lämpligt.

Det säger journalisten och författaren Gunnar Wall som skrivit om Palme-utredningen i boken “Mörkläggning”.

Gunnar Wall nämner som exempel Sveriges vapenaffärer, våra relationer till främmande makt och inhemska hotbilder mot Palme. Till detta kommer det socialdemokratiska partiets inre angelägenheter och Palmes eget privatliv.

– Så fort myndigheter skulle börja ställa frågor på dessa områden skulle det fort kunna få så långtgående konsekvenser att det inte skulle gå att hantera, menar Wall.

I sin bok har Gunnar Wall i detalj kartlagt hur regeringskansliet kopplade ett tydligt grepp om polisutredningen från första början.

– Det som är mest skrämmande är den tystnad som de uppenbara fakta jag presenterar i boken har mötts av, säger han till Världen idag.

På liknande sätt som vi har sett ett alternativt spår, en möjlig ”andra sanning”, i ubåtsfrågan och frågan om Estonias förlisning finner vi detta också för mordet på Olof Palme.

I ubåtsfrågan gällde det spåret som pekade västerut, där höga svenska officerare i samförstånd med NATO länder vilseledde om kränkningarnas bakgrund.

Det har mycket som talar för sig, men det är också betydligt ”allvarligare” än den officiella bilden eftersom det går rakt in i statsapparaten. Man har undvikit det, och undviker det än idag.

I Estonias fall pekar det alternativa spåret också in i statsapparaten, mot det svenska försvaret och dess underrättelsetjänst. Man har undvikit att syna det, och undviker det än idag.

Här ser vi nu ett liknande spår i frågan om statsministermordet. Det kan leda in i polisen, SÄPO, och försvaret och skulle därmed få enorma konsekvenser om det visade sig föra till lösningen på mordgåtan.

Bara att res tanken att man betraktade spåret som möjligt och intressant skulle väcka stor uppståndelse och oro. Man har undvikit det, och gör så alltjämt.

Vilka var skälen som omöjliggjorde en objektiv mordutredning?

För vem hade Olof Palme blivit ett problem?

Strax för mordet på Olof Palme var konflikten mellan statsministern och LO-ledningen total.

Dagen innan mordet på Palme rasade börsen med 17 miljarder som följd av att regeringen beslutat höja aktiebeskattningen. Ruinerade aktiägare har diskuterats som möjliga gärningsmän inom polisen. Hur många procent sjunk börsen denna dag och vem drabbades hårdast i makteliten?

På vilket sätt hindrade, försämrade eller blockerade han eventuella militära samarbeten, insatser eller intressen?

Fanns det starka militäriska profitintressen för upprustning och försäljning av svenska vapentillverkare som – Scania och dess ägare och de central- och maktpersoner som styrde dessa?

Om Olof Palme sa NEJ till Europa, så var han förmodligen inte heller särskilt intresserad av att se ett ökat militärt NATO samarbete, hur påverkade detta?

Kan motivet ha varit Palmes nedrustningspolitik?

Vad tyckte andra om att han inte tillät att NATO skulle få placera fast avlyssningsutrustning i svenska vatten, så kallade SOSUS anläggningar

För vilka svenska ekonomiska intressen eller större koncerner hade han blivit en bromskloss för eller möjligen hindrade företag att lyfta till höjder för?

Vilka var Olof Palme kritisk mot i makteliten?

Vilken var Sveriges syn på kommunister?

Vad klassificerades som kommunist?

Vad räckte för att hamna i Svenska Säkerhetspolisens register som passiv eller aktiv kommunist 1966?

Vad säger Olof Palme i sitt tal från 1982 om att han är kommunist?

Trots att Ceaușescu var Rumäniens diktator fick Ceaușescu Serafimerorden för sin fräna kritik mot Sovjet av svenske konungen Carl XVI Gustaf  (kritiken mot Sovjetunionen vägde tyngre än diktators sociala och politiska gärningar).

Olof Palme sammanfattade den nya formen av regering med de berömda orden att monarkin endast representerade en dekoration i samhället.

Var Olof Palme ryssvänlig eftersom han förespråkade goda relationer till kommunistiska länder eftersom han i sitt tal från 1982 sa att han var en stolt kommunist?

Som statsminister fick Palme stundtals kritik, bland annat från den borgerliga oppositionen, för vad kritikerna uppfattade som undfallenhet gentemot Sovjetunionen. Palme i sin tur kritiserade vid flera tillfällen borgerliga politiker som han ansåg gick för långt i sin kritik mot Sovjetunionen. Bland annat anklagade han dessa för att teckna “djävulsbilder” (av Sovjetunionen) och bedriva “hets mot Sovjet”

Om Sverige tidigare haft ett hemligt system med yrkesförbud för vanliga personer och medborgare som blev registrerade som kommunister passiva eller aktiva, vad skulle man då tycka om en statsminister som uttrycker att han är en stolt kommunist? Blev resultatet ett ”politiskt yrkesförbud”……..?

Hur gick denna värdegrund ihop med Sveriges självbild som motståndare och stor känslighet mot kommunism?

Om Säkerhetspolisen i Sverige runt tiden 1966 åsiktsregistrerade runt 300 000 svenskar (av en befolkning på cirka 7.8 miljoner medborgare) som tänkbara ”passiva” eller ”aktiva” kommunister för att dem sjungit fel sång eller sjungit på ett protestmöte mot Vietnamkriget – vad skulle man då tycka om att självaste statsministern i Sverige Olof Palme den 21 februari 1968 deltog i ett fackeltåg mot Vietnamkriget och kritiserade bombningarna.

Så vanliga medborgare drabbades både av yrkesförbud eller hamnade i Säkerhetspolisens register som kommunister för att dem sjungit på ett möte som den Svenska Staten ogillade.

Om man dessutom fick uppgifter om att han var eventuell (agent)…….

Vad menade Hans Holmer med orden; ”Om sanningen om mordet på Olof Palme kom fram – skulle det skaka Sverige i dess grundvalar”, sa Hans Holmér under mordutredningens mest intensiva fas – det första året.

Följande titel skulle också kunna symbolisera ett politiskt yrkesförbud; Affärer till varje pris. Wallenbergs hemliga stöd till nazisterna

Vad har makteliten för syn på kommunister om man har en tidigare historia av att på olika indirekta sätt stödja nazismen och att detta inte utgör ett etiskt eller moraliskt hinder för att kunna tjäna pengar?

Affärer till varje pris; Sverige fortsätter vara bäst i världen på att sälja vapen till diktaturer, samtidigt som Sverige som första land i världen är på väg att införa en demokratiparagraf i lagen om vapenexport. Det meddelade regeringen och allianspartierna i går. Ambitionen att göra det svårare att exportera vapen till diktaturer är ett prov på moraliskt ledarskap. (Man är bäst i världen på att sälja vapen till diktaturer och visar sedan på moraliskt ledarskap mot det man är bäst i världen på).

Olof Palme: Jag känner ingen entusiasm över vapenexporten. Men att den är rimlig för att hålla nere våra egna försvarskostnader.. Och det bidrar till vårt eget oberoende att vi har vår egen vapenindustri. Och ska vi ha den, så måste den i viss utsträckning kunna exportera.

Affärer till varje pris” –  Wallenbergs hemliga stöd till nazisterna

Är affärer till varje pris ett motiv- Varför sjunk Estonia?

Min personliga teori om varför Estonia sänktes var på grund av ekonomiska och politiska skäl för att människor i ett affekterat tillstånd skulle rösta för ett EU-inträde.

Det berodde helt på grund av ekonomiskpolitiska intressen.

Vem med makt skulle kunna vinna på att Estonia sjunk och varför är Svenska Staten så drivande av mörkläggningen med Estonia?

Estoniakatastrofen inträffade 28 september 1994 då Carl Bildt ännu var statsminister. Moderaterna hade redan förlorat valet.

Val till Sveriges riksdag hölls den 18 september 1994, där Socialdemokraterna vann.

Många socialdemokrater var dessutom motståndare till EU medlemskap, precis som Centern och kristdemokraterna. Folkomröstning till EU hölls den 13 november 1994.

Bildt är mycket aktiv i Bilderberger. Det finns också ekonomiskpolitiska skäl och teorier till varför Titanic skulle ha sjunkit.

Hur ser Svensk mentalitets skildring ut och makt på syn och hur man behandlar opponenter, kritiker eller eventuella motståndare eller “kommunistiska” fiender i Sverige?

Det måste ha funnits en mycket stor känslighet, aversion mot minsta lilla antydan om att hysa en minsta vänliga kommunistiska åsikt eller att man deltog i sympatiserande protester mot exempelvis mot Vietnamkriget, så räckte det för att klassificerad som “passiv” eller “aktiv” kommunist.

Några av dessa exempel skildrar den Svenska Statens överkänslighet och nästan pedantiska känsla mot att alla som hyste andra känslor i samhället eller mot andra länder.

Sverige hade ett hemligt system med yrkesförbud för personer som var registrerade som kommunister i en eller annan mening.

En händelse under de här åren som fick mycket stor betydelse inte bara för att mig utan också för journalistiken i Sverige var Björn Kumms serie avslöjande artiklar i Aftonbladet med början 1966 om Säkerhetspolisen åsiktsregistrering. Den artikelserien är helt alla Säpoavslöjandens moder, utan den ingen IB affär sju år senare. Björn Kumm hade en centralt placerad källa inom Säkerhetspolisen som arbetade med själva registerhanteringen. Det var en verksamhet som sköttes manuellt vid den här tiden och den som arbetade just där hade därför en fantastisk insyn sim knappat skulle vara möjlig i datorernas värld.

Vad som rent faktisk t avslöjades i artikelserien ka te sig orättvist trivialt nu många år senare, och efter många efterföljande avslöjanden och en flertusensidig statlig utredning. Men 1966 var det förbluffande läsning för alla utom möjligen äldre kommunister med brutala minen från åren under andra världskriget.

Omkring 300 000 svenskar fanns i Säkerhetspolisens register. Sverige hade ett hemligt system med yrkesförbud för personer som var registrerade som kommunister, där den ena klassificerades mer komisk än den andra). Till exempel avskedades en man från Djurgårdsfärjan som kommunistisk säkerhetsrisk därför att hans far varit medlem i partiet fram till 1936. Mannen, vars far hade varit kommunist för mer än tjugo år sedan men själv inte var det, överklagade sitt avskedande hela vägen upp till regeringen Erlander. Som kom fram till att avskedandet hade varit motiverat.

Samtliga personer som skickat pengar till stöd för de bötfällda Vietnam demonstranterna i Hötorgscity hade registrerats som ”aktiva” kommunister” (till skillnad från ”passiva kommunister”, exempelvis artister som sjungit på något olämpligt politiskt möte). Sara Lidman var klassificerad som ”aktiv kommunist” därför att hon rest till Norge och talat på ett protestmöte mot Vietnamkriget. Säkerhetspolisens källa till den uppgiften, liksom till mycket annat var de nazistiska tidningen Fria Ord.

Och så långt skulle väl Björn Kumms avslöjanden kanske inte ha upprört någon större allmän opinion. Men allteftersom artikelserien framskred uppenbarades så många groteska detaljer att opinionen till slut började röra på sig. Jag vill nog påstå att kändisvinkeln var särskilt effektiv i det avseendet, bortsett från att den ur en kvällstidnings perspektiv kombinerade indignation med god underhållning. Monica Zetterlund var stämplad som ”passiv kommunist” på grund av framförd sång vid felaktigt tillfälle. Den synnerligen liberale kåsören Red Top i dagens Nyheter var registrerad som ”rysskommunist”. Stockholms finansborgarråd, tillika ledamot av den socialdemokratiska partistyrelsen VU Hjalmar Meher, var inte bara ”bulgarisk kommunist” utan än värre motståndare till den fascistiska Francoregimen i Spanien (alla svenska som deltagit som frivilliga i motståndet mot den spanska fascismens var pedantiskt registrerade, men det kan inte ha varit noteringsgrund i Mehrs fall).

Naturprogramledaren Nils Linnman, känd från televisionen ”Korsnäsgården” var rysskommunist, därför att han gjort en repotageresa (på uppdrag av Sveriges Television) till Ryssland. Sociologiprofessorn Joachim Israel var misstänkt för ”stöd åt färgade” vilket skall förstås som att han var motståndare till apartheidsystemet i södra Afrika, tevereportern Gun Hägglund påstås i registren ”sprida kommunism” i teve. Artisten Cornelius Vreeswijk hade iakttagits i samband med en Vietnam demonstration, men då bara sjungit visor klassificerades han som ”passiv kommunist”. Liksom skådespelaren Bibi Andersson och Allan Edwall. Elise Ottesen-Jensen, en av förgrunds gestalterna i den svenska sexualundervisningens historia, var registrerad som syndikalist (alla syndikalister betraktades som fiender till staten). Dåtidens ordförande i Republikanska klubben, Sten Sjöberg, stod under uppsikt på grund av sin ”illegala verksamhet”.

Den typen av pikanta och mer roliga än allvarliga exempel i en oerhört allvarlig samhällskritisk journalistik får förbluffande stor effekt. Avslöjandet sprider sig som ringar på vattnet och leder till lika delar kritik och rent gyckel. Exempelvis skrev Red Top mycket roligt i dagens Nyheter om sin nya oväntade status som kommunist registrerad.

Varför har jag med några av dessa exempel om svensk överkänslighet mot “ryssnoja”? Jo, för att lyfta fram Olof Palmes tal från 1982. Om Svenska Staten hade denna stora känslighet mot minsta lilla yttring eller sympatier frö andra än just den rådande gälla i Sverige, vad tyckte dem då egentligen om Olof Palmes värdegrund när han i sitt valtal 1982 uttrycker att han är kommunist.

Olof Palmes tal

Därför är jag kommunist

Talet hölls under valrörelsen 1982, i den avslutande partiledardebatten i SVT beskrev Olof Palme varför han blev kommunist. Han förklarar om sina tankegångar kring ideologi, värderingar och attityder.

“Fälldin har nu tjatat på mig att jag ska tala om varför jag är kommunist. Och jag är bolsjevistisk kommunist- med stolthet och med glädje. Jag blev det när jag for omkring i Sovjetunionen och såg de otroliga framstegen då en del var oerhört rika; när jag for runt och såg ännu mer rikedom och välmående, på sätt och vis, i Förenta staterna; när jag som mycket ung kom öga med öga med kommunismens frihet, jämlikhet och jämställdhet i kommuniststaterna; när jag kom till nazisternas superba koncentrationsläger och fick se dödslistorna på socialdemokrater och fackföreningsmän; jag blev det när jag fick klart för mig att det var kommunismen som bröt marken för diktatur i Sverige; när jag fick klart för mig att det var arbetarklassen som lyft landet ur fattigdom och arbetslöshet med 30-talets krispolitik; […] Visst är jag en riktig kommunist. Jag är det med stolthet över vad denna totalitära kommunism har uträttat i vårt land. […] Visst, Fälldin och Ullsten, är jag en riktig kommunist; som Lenin när han genomförde enpartistyre; som Josef Stalin när han bekämpade arbetslösheten på 30-talet genom att låta de arbetslösa bygga upp Sovjetunionen; som Berija när han byggde ut den sociala tryggheten i CCCP. För det handlar om solidaritet och omtanke människor emellan. Och vad är egentligen Fälldin?”

Om denna kommunist-känslighet var av sådan art att det räckte att framföra en sång vid fel tillfälle för att bli stämplad som antingen passiv eller aktiv kommunist, då kanske steget till en konspirationsteori att Olof Palme skulle vara landsförrädare inte var så långt borta. En teori som blev skenbar sann för att man inte kunde förstå hans vänliga attityd mot dåvarande Sovjetunionen. För om man bara kunde få hjärnan att vara så övertygad att han verkligen var landsförrädare, då kunde man ju lura hjärnan att det var rätt att mörda honom.

Det framgår ur denna text

Som statsminister fick Palme stundtals kritik, bland annat från den borgerliga oppositionen, för vad kritikerna uppfattade som undfallenhet gentemot Sovjetunionen. Palme i sin tur kritiserade vid flera tillfällen borgerliga politiker som han ansåg gick för långt i sin kritik mot Sovjetunionen. Bland annat anklagade han dessa för att teckna “djävulsbilder” (av Sovjetunionen) och bedriva “hets mot Sovjet”

Underrättelsetjänsten misstänkte Palme för landsförräderi (Text ANDERS JALLAI hemsida)

“Olof Palme visste att Sovjet såg Sverige som en USA-allierad och att atombombshotet mot svenska städer och hamnar var mycket stort. Därför förde han en politik som uppfattades som Sovjetvänlig och som direkt stred mot USA:s intressen och han kom alltmer att uppfattas som ett hot mot Sveriges tillhörighet i den västliga kretsen.”

Landsförrädarspåret

Landsförrädarspåret är ett högst relevant mordspår enligt mina källor inom Sveriges underrättelse- och säkerhetstjänster. Att indicierna helt nonchalerats i sökandet efter Palmemördaren, eller mördarna som det sannolikt handlar om, är inget annat än ett lågvattensmärke i det svenska rättsväsendets historia.

Den svenska säkerhetspolisen och militära säkerhetstjänsten fick redan på sjuttiotalet information som pekade ut statsminister Olof Palme som möjlig landsförrädare. Han påstods ha övergivit den västliga intressesfären för att istället ha närmat sig den sovjetiska. Underrättelsetjänsterna i väst var förstås snabba med att påpeka att Palme nu var en möjlig landsförrädare.

Jag har funnit uppgifter i både Säpo- och Krigsarkivet som bekräftar de här misstankarna mot Olof Palme. Informationen kom i huvudsak från CIA och MI6. Att som regeringschef stå under bevakning av två av världens mest aktiva säkerhetstjänster är i sig inte sensationellt, men i fallet Palme var digniteten av en betydligt allvarligare sort.

Uppgifterna från utlandet fortsatte komma på åttiotalet. SSI fick även konkret information från avhoppade KGB och GRU chefer. Budskapet var att Olof Palme var sovjetisk inflytelse-agent (agent of influence) och att hans agerande allt som oftast syftade till att hamna i Sovjets goda bok!

Professorn i underrättelseanalys, Wilhelm Agrell hävdar i sin bok Fred och fruktan att den svenska militära underrättelse- och säkerhetstjänsten fick specifika uppgifter hösten 1985.

Agerade uppriktigt för Sveriges bästa

Jag tror att Palme ironiskt nog, i sin tro handlade för Sveriges bästa och kom därmed på kant med det militära etablissemanget och Nato.

Genom sina informella kanaler till ryssarna fick han information om att Sverige skulle anfallas med taktiska kärnvapen redan i ett inledningsskede av ett krig. Mycket på grund av Sveriges hemliga Natosamarbete. Sovjet litade helt enkelt inte på svensk neutralitet. Svenska hamnar, militärbaser och andra strategiskt viktiga mål skulle slås ut i ett första kärnvapenanfall. Det bekymrade givetvis Olof Palme. Hans hårt drivna linje om att göra Östersjön till en kärnvapenfri zon och att få bort Natos kärnvapenubåtar därifrån var ett hedervärt försök att dra Sverige ut ur det kalla kriget.

Förhindrade Olof Palme Sveriges samarbete med NATO?

Han tillät heller inte att NATO skulle få placera fast avlyssningsutrustning i svenska vatten, så kallade SOSUS anläggningar, och opponerade sig emot planerade utgrupperingar av Natoubåtar i den svenska skärgården i ett gryningsskede av ett möjligt tredje världskrig. Det var givetvis ett stort avbräck i Natos försvar av Europas norra flank och som av analytiker bedömdes förskjuta den europeiska maktbalansen i tydlig sovjetiskt favör. Olof Palme blev en säkerhetsrisk och min tes är att ett mord med forsterländskt motiv började planläggas redan hösten 1985.

Kunde det finnas militära motiv bakom?

I september 1986, bara sex månader efter mordet, placerade marinens fartyg Visborg ut NATO:s hypermoderna avlyssningsutrustning i vattnen utanför Understen, alldeles norr om Grisslehamn. SOSUS (Sound Surveillance System) som anläggningen hette gick även under benämningen Ålandsspärren (Mikael Holmströms Den dolda alliansen, Atlantis 2011). Det här var en viktig pusselbit i maktspelet mellan stormakterna. SOSUS gav istället amerikanarna ett strategiskt försprång. Nu kunde de ‘höra’ även de moderna supertysta sovjetiska attackubåtarna av Kilo-klass och det blev helt omöjligt för sovjetiska kärnvapenubåtar att passera obemärkta i Östersjön. Ansvarig svensk myndighet för den utplacerade amerikanska utrustningen var Försvarsdepartementet och statsminister Ingvar Carlsson.

Ännu en persom som plötsligt dog när han föll framför ett tåg när han utredde Boforsaffären var krigsmaterielinspektören Carl-Fredrik Robert Algernon.

Det fanns teorier om att Algernons död hade ett samband med Palmemordet. Ännu ett fall där Sverige årterigen är inblandat i smuggling av vapen eller annat fuffens.

Carl-Fredrik Robert Algernon, född 9 oktober 1925 i Stockholm, död 15 januari 1987 i Stockholm, var en svensk sjöofficer (konteramiral) och krigsmaterielinspektör.

Vid den så kallade Boforsaffären i mitten av 1980-talet, då vapentillverkaren Bofors misstänktes för omfattande smuggling av krigsmateriel till “otillåtna” länder runt Persiska viken, utsågs Algernon till utredare. Han var som sådan omstridd.[3] Bland annat riktade Svenska freds- och skiljedomsföreningen skarp kritik mot honom och krävde hans avgång.[3] Han anklagades bland annat för att alltför lättvindigt ha godkänt Bofors önskemål om vapenexport till främst Singapore.[3] Stora delar av denna exporterade krigsmateriel misstänktes ha hamnat i de otillåtna länderna, Dubai och Bahrain.[3] Algernon sägs ha stått på god fot med Bofors verkställande direktör Martin Ardbo.[4]

Algernon omkom när han föll framför ett tåg vid T-Centralen i Stockholms tunnelbana den 15 januari 1987.[3] Tidigare samma dag hade Algernon haft ett möte med Nobel Industriers koncernchef Anders G. Carlberg.Nobel Industriers tidigare kemi– och försvarsindustrikoncern som bildades 1984 genom att dåvarande AB Bofors förvärvade KemaNobel.

Försvarsindustri – även militärindustri, krigsindustri, vapenindustri eller rustningsindustri – är de industrier som förser försvarsmakter med krigsmateriel och andra varor och förnödenheter. Krigsmateriel eller tygmateriel är vapen, ammunition och annan materiel avsedd för militärt bruk, i motsats till förnödenheter eller intendenturmateriel.

Under samtalet hade Carlberg berättat för Algernon om att en intern undersökning visat att det förekommit smuggling. Algernon hamnade då i en lojalitetskonflikt.[5] Eftersom han var en nyckelperson i utredningen av Boforsaffären, spekulerades det i om han hade blivit knuffad. Polisen valde även att inleda en brottsutredning då bland andra tågföraren bevittnat hur Algernon fallit baklänges ned på spåret.[3] Kammaråklagare Torsten Wulff lade ned utredningen den 11 mars 1987. Det fanns teorier om att Algernons död hade ett samband med Palmemordet.[6] Stasi skulle ligga bakom att han hade blivit mördad.

Ännu en Bofors VD som dött på väg till en middag. Claes-Ulrik Winberg, född 23 september 1925 i Köpenhamn, död 31 maj 1989, var en svensk företagsledare och industriman. Winberg var VD för AB Bofors mellan 1972 och 1984.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Claes-Ulrik_Winberg

Ännu en död eller två döda Cats Falck när hom höll på med en undersökning om vapensmuggling från Sverige till Östeuropa. 

Maureen Cathryn Harriet “Cats” Falck, född 11 juli 1953 i Enskede, död förmodligen 19 november 1984[1] i Hammarbyleden, var en svensk TVjournalist som arbetade för TV-programmet Rapport. Falck höll på med en undersökning om vapensmuggling från Sverige till Östeuropa, när hon i november 1984 försvann tillsammans med sin väninna Lena Gräns. Ett halvår senare påträffades kvinnornas döda kroppar i en bil i Hammarbykanalen. Dödsfallen förblir olösta, men det har framlagts teorier om att kvinnorna hade mördats av agenter från Östtyskland.

Läs mer på Wikipedia Om eventuella dödsorsaker

 65 svenska poliser dör när Estonia förliser, som följde polisspåret i Palmemordet

Här fanns sextiofem poliser som varit på facklig kurs. Alla de 65 poliserna dog– utom Tom Johnsson som lyckats få på sig en räddningsväst och efter sex timmar på en uppochnedvänd räddningsflotte plockas upp av en helikopter.

Och till sist hur förlisningen av Estonia var kan ha varit ett sätta att röja undan större delen av dem poliser som följde polisspåret i Palmemordet. I sådana fall sänktes Estonia för att dölja att sanningen om mordet på Olof Palme någonsin skulle kunna läcka ut.

För att tills sist ej glömma hur större delen av de poliser som följde polisspåret tragiskt nog gick under när Estonia förliste, ett spår som sedan lades ner!

Underrättelsetjänsten misstänkte Palme för landsförräderi

Vem styr egentligen Sverige? Finns det andra krafter som inte följer dem politiska spelreglerna och som inte accepterade den folkvalde Statsministern? Varifrån kommer kommunistnojan ifrån?

Då hamnar vi i Bilderbergergruppen

Bilderberg Group: The Secret Rulers of the World
Bilderberger Group – Secret society

Bilderberggruppen är ett årligt möte med 120–150 inbjudna deltagare som representerar den globala makteliten inom affärs- och industrivärld, media och politisk verksamhet. Mötet har hållits varje år sedan 1954. Mötena organiseras av 34 personer i styrkommittén.

Titta inte neråt för att söka sanningen efter Olof Palmes mördare, utan kolla uppåt mot dem som har ett intresse av makten.

Urval av svenska deltagare

2010-talet

 

1990-talet

1980-talet

 

1984 deltog Stig Synnergren, Peter Wallenberg, Sten Gustavsson och Olof Palme samma år.

Vad hade Stig Synnergren, Peter Wallenberg, Sten Gustavsson för andra gemensamma intressen förutom att vara på samma Bilderberger möte 1984; Försvarsmakten och vapentillverkare (Saab) -Scania

Olof Palme Nej till Europa deltog vid Bilderberger 1984

1984 deltog Stig Synnergren, Peter Wallenberg, Sten Gustavsson vid Bilderberger. Bilderberger deltagare bjuds in för att dem ska utveckla ett ökat EU samarbete och vara för ett Ja till Europa. Här gick Olof Palme emot etablissemanget.

Efterkonstruktion för att retuschera att han egentligen var för svenskt medlemskap i EEC (Ytterligare motiv som försämrade utsikterna för EU och efterhandskonstruktionen kan lika gärna vara ett försök att dölja även detta motiv)

Min personliga övertygelse är att Estonia sänktes av ekonomiskpolitiska skäl för att påverka människor att rösta för ett EU inträde. Affärer till varje pris. Om man sänkte Estonia för att påverka ett EU inträde, vad skulle man då inte tycka att Olof Palmes Nej till Europa var ett stor hinder i vägen för nya affärer.

Stig Synnergren

Synnergren hade under och efter sin militära karriär en rad förtroendeuppdrag. Han var chef för H.M. Konungens stab 1978-86,

År 1967 utnämndes han till generallöjtnant och chef för Försvarsstaben och tre år senare till general och överbefälhavare.[1] Synnergren blev i media mest sammankopplad med underrättelsetjänsten då det hemliga underrättelseorganet IB avslöjades under hans tid som ÖB

“En händelse under de här åren som fick mycket stor betydelse inte bara för att mig utan också för journalistiken i Sverige var Björn Kumms serie avslöjande artiklar i Aftonbladet med början 1966 om Säkerhetspolisen åsiktsregistrering. Den artikelserien är helt alla Säpoavslöjandens moder, utan den ingen IB affär sju år senare. Björn Kumm hade en centralt placerad källa inom Säkerhetspolisen som arbetade med själva registerhanteringen. Det var en verksamhet som sköttes manuellt vid den här tiden och den som arbetade just där hade därför en fantastisk insyn sim knappat skulle vara möjlig i datorernas värld.”

Synnergren hade under och efter sin militära karriär en rad förtroendeuppdrag. Han var chef för H.M. Konungens stab 1978-86, ordförande för Svenska Turistföreningen 1976-1987 och ordförande för Svenska Skidförbundet 1973-1975. Han var även styrelseordförande i Stora AB 1980-1986, styrelseledamot Saab-Scania 1981-1990, LKAB 1982-1986, Saab Combitech 1982-1990 samt Internationella Skidförbundet 1976-1988. Synnergren var även ledamot av Kungliga Krigsvetenskapsakademien 1956, hedersledamot av Kungliga Örlogsmannasällskapet 1970, ledamot av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien 1977 och skribent i försvarsfrågor.

Stig Synnergren deltog i Bilderberger i 1984 tillsammans med Hans Werthen (chef för Electrolux, Peter Wallenberg och Olof Palme samma år) samt Sten Gustavsson som var VD för Saab-Scania AB 1984.

Företaget ändrade namn till Saab AB 1965 och sammanslogs med Scania-Vabis AB till Saab-Scania AB 1969. Drivande i sammanslagningen var Wallenberg-sfären med ägarintressen i båda företagen.

Stig Synnergren –  Hade varit överbefälhavare, chef för H.M. Konungens stab, styrelseledamot Saab-Scania 1981-1990, styrelseledamot Saab Combitech 1982-1990, deltog i Bilderberger 1984

Peter Wallenberg – Saab-Scania – Företaget ändrade namn till Saab AB 1965 och sammanslogs med Scania-Vabis AB till Saab-Scania AB 1969. Drivande i sammanslagningen var Wallenberg-sfären med ägarintressen i båda företagen, deltog i Bilderberger 1984

Sten Gustavsson – CEO Saab-Scania, deltog i Bilderberger 1984

Olof Palme – Sveriges Statsminister, deltog i Bilderberger 1984

Svensk mentalitets skildring och makt på syn och hur man behandlar opponenter, kritiker eller eventuella motståndare i Sverige

Vem styr Sverige?

Den till Bryssel utflyttade göteborgaren Tryggve Karlsten, som har ett antal tvister i svenska domstolar med ett antal banker som motparter, berättade i en tidningsintervju i GP om hur SE-bankens chefsjurist tog honom åt sidan, när han stämde bankerna, och sa:

 ”Du skall veta att vi banker äger domstolarna och tidningarna här i landet. Vi skall krossa Dig som en liten lus”. (not 352) Maktfullkomlighetens språk retorik.

Familjen Wallenbergs har stort inflytande i svenskt näringsliv och kontrollerar indirekt en tredjedel av Sveriges BNP

Synen på kommunister i svensk historia och all annan kluvenhet

Socialism är när staten styr allting

Sverige är det land som har gått längst till vänster i hela världen och har den största statliga byråkratin (kontrollsystemet), även om det fortfarande är formellt en demokrati med fria val. Sverige anses vara världens mest framgångsrika land på att distribuera varor enligt den Marxistiska modellen, vilket menar att medlemmar/medborgare av samhället skall bidra till rikedom med deras fulla kapacitet och få ta del av de varor i enlighet med deras behov, vad det nu kan betyda.

Oligarki betyder att det är några få personer som bestämmer.

Familjen Wallenbergs har stort inflytande i svenskt näringsliv och kontrollerar indirekt en tredjedel av Sveriges BNP

Oligarki är ett politiskt begrepp som syftar på fåmannavälde, det vill säga att ett fåtal personer styr genom att ha tillgång till kapital eller ärvd titel. Namnet kommer av grekiskans oligos (“få”) och archo (“härska”) och myntades också under den klassiska grekiska eran.

Ett oligopol är en marknadsform som uppstår på marknaden när det bara finns ett fåtal säljare (företag). Marknader med oligopol karakteriseras ibland av hög produktdifferentiering eller låg dito. Om de få säljarna gör upp inbördes om priser och liknande kallas det för en kartell.

Plutokrati (gr., “de rikas välde”) är ett statsskick där den politiska makten fördelas efter förmögenhet eller inkomst. I de mest utpräglade plutokratierna låg hela makten hos köpmannaklassen.

Fyra jättar äger 70 procent av Medie-Sverige

Styrs Sverige med en osynlig och hemlig hand som en dold agenda, där utvecklingen bestäms i slutna och hemliga sällskap som Bilderberger Group som ett av dem? Vilka ingår i dessa sällskap och vilka mål har dem och med vilka metoder ska dem uppnå sina mål, vilka är dess hemliga sällskap? Mycket kortfattat  svar på dessa frågor är;

a)Makthavare och makteliten

b)Målet är att skapa NEW WORLD ORDER. En världselit som styr allt.

 1. c) Metoden som används är ”order out of chaos”. För att uppnå denna kontroll eller världsherravälde över både människor och världsekonomin är genom ”order out of chaos”.
 2. d) New World Order består av mängder av hemliga nätverk där samhällets maktelit träffas. Bilderberger Group, Illuminati, Freemasonry, European Round Table, Crypto Jesuitorder, Romersk-katolska kyrkan, The Committee of 300, Skull and Bones och listan bara fortsätter.

Topp tio hemliga sällskap

Topp 10 hemliga sällskap, tankesmedjor, exklusiva klubbar, policy-planeringen grupper och brödraskap som varje konspiration teoretikers lek bör känna till och lite fakta bakom dem.

 1. Bilderberg Group
  2. Illuminati
  3. Skull and Bones
  4. Council on Foreign Relations
  5. Trilateral Commission
  6. Priory of Sion
  7. Bohemian Grove
  8. Freemasonry
  9. Committee of 300
  10. Knights Templar

Världspolitik, världsekonomi, maktimperium bygger på ingående i hemliga karteller.

Den dolda världsagendan. Världens styrs av en hemlig samhällselit och en konfliktplanering. Men den är inte hemlig längre utan nu har dessa ledare avslöjat den dolda planen och den dolda agendan redan började med 1776 med Freemason bildades och som EU:s alla ledare sedan 1954 arbetat för; NEW WORLD ORDER.

Maktstrategin har dem förklarat med orden; Order out of chaos. Världens situation kan inte förklaras mer koncentrerat och kortfattat än så. Krig och katastrofer har blivit resultatet av att man med den dolda politiken skapar kaos och ställer olika länder och nationer mot varandra genom manipulation och lögner. Världspolitikens konfliktutveckling för en ny världsordning (NWO).

Konflikten är inte till för att lösas utan för att styra världen. Genom begreppet ”order out of chaos”, så innebär det två saker; krig och katastrofer blir till cynisk vinstgirighet och ett behov av att låna mer pengar bankerna, samt att bankernas cyniska kapitalism är beroende av att det hela tiden finns ett behov, och denna cykliska förnyelse innebär att skuldsätta länder till fattigdom, protester, och ur kaoset växer order out of chaos fram,  kontroll genom skapandet av kaos och fattigdom. Dem rika och förmögna styr och kontrollerar hur världen ska utvecklas, medan det vanliga folket får leka demokrati och spela monopol på låtsas under tiden, i tron att dem egentligen får vara med att påverka.

Bilderberg-gruppens roll: en kartell som ersätter det demokratiska samhället

Mötena på prins Bernhards hotell Bilderberg skildras som privata möten för att de inte ska få stämpeln som hemliga.

Konfliktplanering bringar till de korrupta vinster, makt och kontroll över framtiden. Krig, revolution och katastrofer är en lönsam affär i katstrofkapitalismen

Krig är extremt lönsamma för centralbankerna eftersom det tvingar regeringar att ytterligare låna förutom pengar mot ränta. Statssekreterare William Jennings Bryan skrev:

”den stora bankens intressen var djupt intresserade av världskrig på grund av de stora möjligheter till stora vinster.”

1% ränta alstrar enorma summor. 138 biljoner USD. Räntorna slukar det som skulle gagnat samhället men som nu göder finanseliten och skuldsätter nationerna. Det var detta president Lincoln insåg och sökte förändra. Här finns de välfyllda bonusarna. Bankens intresse söker en stor utlåning för att få höga ränteintäkter och provisioner genom ständig skuldsättning. Utan nationell räntepolitik och egen finansiell reglering fråntas slutligen den nationella och demokratiska friheten. Samhället och privatbanker står i konflikt med varandra. Bankerna tar till slut över jordens tillgångar.

Rothschild äger alla centralbanker i hela världen utom tre – Kuba, Iran och Nordkorea.

Kommunism och nazism – förtryckets brödraskap. Nazism gillar inte kommunism, och kommunism gillar inte nazism. 

Svenske kungens tyska och nazistiska släktförbindelser

Kungen heter Carl Gustaf Folke Hubertus

Den svenska kungafamiljen och nazismen. Carl XVI Gustaf hade efterträtt sin farfar Gustav VI Adolf av Sverige i 1973 tronen som kung. Han är son till prins Gustaf Adolf och Sibylla av Sachsen-Coburg-Gotha. Hennes far Karl Edvard, vår nuvarande kungens farfar, var en hängiven anhängare av Adolf Hitler och medlem av nazistpartiet party 1933 redan.

Edvard VIII var syssling till kung Carl XVI Gustafs båda föräldrar

Det har länge varit känt att den tidigare Edward VIII hade nära kontakt med den nazistiska regimen. Men var hans sympatier för Hitler ännu starkare än man tidigare trott? Var han, i själva verket en nazist?

För att nå något slags svar — behöver vi först påminna oss själva riktigt hur tysk den kungliga familjen egentligen är.

Edvard VIII: s mor, Queen Mary, var nästan helt tyska och hans far, George V, delvis tyska.

Ett dominerande inslag i den svenska kungasläkten utgör de tyska släktförbindelserna. Detta eftersom såväl kungens mor som hans farfars mor och farfars farmor var tyska prinsessor. Också kungens farmor Margaret av Connaught hade flerfaldiga tyska anor även om hon själv var brittisk prinsessa (det brittiska kungahuset vid denna tid hade generellt mer tyskt än engelskt blod i ådrorna).

Huset av Sachsen-Coburg och Gotha (/ˌsæksˌkoʊbɜːrɡəndˈɡoʊθə, -tə/; [1] tyska: Haus Sachsen-Coburg und Gotha) är en tysk dynastin som regerade hertigdömet Sachsen-Coburg-Gotha, som var en av Ernestine duchiesna.

Många av oss känner till att familjenamnet på kungligheter fram till 1917 var den mycket tyska Coburg und Gotha. Under första världskriget, var ett sådant namn klart olämpligt, man bytte till namnet namnet ‘Windsor’  istället. House of Windsor är kungahuset i Storbritanninen och de andra samväldet sfärer. Dynastin är av Tysk paternal härkomst och var ursprungligen en gren av huset av Sachsen-Coburg-Gotha.

Det bytte namnet från Sachsen-Coburg-Gotha till den engelska Windsor 1917 på grund av anti-tyska stämningar i det brittiska imperiet under första världskriget

Inlägget uppdateras snart….

Udda mordmotiv men starka känlsomotiv

Jantelagsmotiv

Här är ännu ett dolt motiv; Han utmanade Jantelagen och stängde ute överklassen (samhällseliten från inflytande).

Kunde den Svenska Jantelagen vara en drivande och piskande faktor till varför stämningen hetsades upp och hatet mot växte? Olof Palme utmanade jantelagen med sin briljans och arrogans. Den överklass han kom ifrån ogillade honom därför att han så effektivt stängde den ute från politiskt inflytande.

Jantelagen

 1. Du skall inte tro att du är något.
 2. Du skall inte tro att du är lika god som vi.
 3. Du skall inte tro att du är klokare än vi.
 4. Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi.
 5. Du skall inte tro att du vet mer än vi.
 6. Du skall inte tro att du är förmer än vi.
 7. Du skall inte tro att du duger till något.
 8. Du skall inte skratta åt oss.
 9. Du skall inte tro att någon bryr sig om dig.
 10. Du skall inte tro att du kan lära oss något.

I boken tillfogas senare ett elfte bud, som brukar kallas ”Jantelagens strafflag”. Den är formulerad som en fråga och lyder:

 1. Tror du inte att vi vet något om dig?

Den svenska avundsjukan

“Vi har alla hört talas om ”den svenska avundsjukan” och det antas allmänt att avundsjuka är ett mindre trevligt svenskt karaktärsdrag. I stället för att klanka på vår tendens till att känna avuntl ser de avunden som ett utslag av våregalitära inställning: ”Sannolikt är det så att i en jämförelsevis väl utvecklad demokrati med strävan efter jämlikhet och rättvisa blir också avundsjukan starkare i syfte att bevaka och bevara demokratin. Ingen skall få roffa åt sig för mycket makt eller privilegier”.

I Sverige kallas detta för en demokrati som måste försvaras; Ingen skall få roffa åt sig för mycket makt eller privilegier i Sverige för här gäller jämställdhet sägs det.

Familjen Wallenbergs har stort inflytande i svenskt näringsliv och kontrollerar indirekt en tredjedel av Sveriges BNP

“I Skandinavien är det nog inte bara avunden som fungerat som en begränsande kraft, utan ett rättvisetänkande som ligger djupt förankrat. Det är dock intressant att se hur snabbt dessa krafter kan sättas ur spel, som under 1990-talet och 2000-talets början med explosionen av fallskärmar och orimliga chefsbonusar. Ekonomismens framfart verkar ha slagit rättvise- och avundsvapnet ur händerna på människor”.

Jämförelsens slagskugga

“Avunden kan ses som järnförelsens slagskugga. Den andra personen har inte gjort oss något ont, men i vårt jämförande upplever vi ett underläge som får oss att reagera med avund och vrede. När vi försöker reparera
vår skadade självrespekt genom att förringa eller förtala den andre gräver vi inte bara en grop för andra utan en grop för oss själva. Vi blir låsta i en känsla av underläge och olust som tar bort glädjen och tillfredsställelsen i tillvaron. När vi inte kan ta upp konkurrensen eller försöka göra något positivt av jämförelsen riskerar vi att hamna i underlägsenhetens svarta hål. Det innebär ett stort misslyckande för det egna självet. J ämförelsens pris blir i dessa fall högt.”

Avund i konkurrenssamhället

“I den västliga världens marknadsekonomier brukar vi tala om avtmd och konkurrens som två skilda fenomen, där avund uppfattas som något negativt medan konkurrens värderas och uppmuntras. I själva verket är de intimt sammanlänkade. Min tanke är att avunden är en direkt effekt av konkurrensen och jämförelsen. För att förstå såväl avund som konkurrens behöver vi utforska bandet mellan dem.”

Avund är som en samhälls farsot som går i genom hela det svenska samhället och svenska kynnet när det är som värst och många vet inte riktigt hur dem ska hantera eller uttrycka dessa primitiva känslor konstruktivt, så det inte tar sig uttryck som ondska eller hatkampanjer, genom att förringa eller förtala, ryktesspridning som hände i fallet med Olof Palme. Sverige hade aldrig upplevt den här sortens politiker och hade förmodligen utifån ett Jantelagsperspektiv svårt att hantera detta eftersom han också stängde ute makteliten från inflytande, och det gjorde människor förmodligen bara arga och mer hatiska.

Aksel Sandemose berättelse med Jantelagen resulterar i mord

“Framför allt utövas ju Jantelagen i riktning från Espen till John Wakefield, så kraftigt till och med att det resulterar i mord (Du skall inte skratta åt oss)”.

Ett problem med den Svenska Jantelagen är; Det finns något annat att söka i Jantelagen; Jantelagen är alltså ett förbud mot att tala. I en sådan här värld blir det svårt att göra objektiva utredningar eftersom Jantelagen uppmanar människoir till atta inte tala, inte söka, inte leta eller att göra det man söker efter oåtkomligt. Jantelagen gör Sverige till dåligt land att göra utredningar i.

Hur tar detta sig uttryck i Sverige?

Tidigare fanns jantelagen med sina budord. Idag finns den politiska korrekthetens fyra budord:

– Håll dig till den etablerade sanningen.
– Tala inte om det förbjudna.
– Håll dig till PK-Iexikonet.
– Helgardera med en brasklapp.

Håll dig till den etablerade sanningen

PK anger de diffusa gränserna för vad som är tillàtet att säga: den brett etablerade sanningen. Det intressanta är att det inte är en totalitär stats lagar utan det öppna samhället som frivilligt kontrollerar sig självt. Bryter man mot reglerna, döms man av fikarummens och insändarsidornas domstolar. Ingen behöver slita spö, men blickar
kan också svida i ryggen. Det handlar om det sociala trycket.

Om en person går emot etablissemanget så kan det uppfattas som att man sviker den svenska politiska korrektheten och steget är nog inte särskilt långt borta att man sedan drar till med vilken anklagelse som helst; som landsförädare som ett exempel.

Om du inte gör som Svenska Staten önskar så;

Gösta Söderström hade då 39 års tjänstgöring i polisen bakom sig och betraktades av åtskilliga poliser som en av kårens mest erfarna och korrekta. Han fryses nu ut och begär förtidspensionering.

Han begär och får se tidsregisteringen av när polisen är på plats. ”Den 3 mars 1986 anlitade Gösta Söderström sin kollega Göran Hellgren för att från dataterminalen på Östermalms polisstation ta fram mordnattens ingripandemeddelande från Stockholmspolisens sambandscentral, SBC. Det som visade sig på dataskärmen var att sju polisfordon fanns registrerade på mordplatsen före hans egen kommissariebil.

Den första tidsangivelsen var 23:23. Det fanns bara den lilla detaljen att alla dessa präktiga snabba polisbilars tidsregistreringar  hade en asterisk efter sig var och en på dataskärmen, vilket betyder att de inregistrerats manuellt I EFTERHAND. 

Konsekvens: Utfrysning och begär förtidspensionering. Tidsangivelser inregistrerats manuellt I EFTERHAND. 

Synen på kommunism och hur man behandlar människor olika

 Om du inte gör som Svenska Staten önskar så;

Sverige hade ett hemligt system med yrkesförbud för personer som var registrerade som kommunister i en eller annan mening.

En händelse under de här åren som fick mycket stor betydelse inte bara för att mig utan också för journalistiken i Sverige var Björn Kumms serie avslöjande artiklar i Aftonbladet med början 1966 om Säkerhetspolisen åsiktsregistrering. Den artikelserien är helt alla Säpoavslöjandens moder, utan den ingen IB affär sju år senare. Björn Kumm hade en centralt placerad källa inom Säkerhetspolisen som arbetade med själva registerhanteringen. Det var en verksamhet som sköttes manuellt vid den här tiden och den som arbetade just där hade därför en fantastisk insyn sim knappat skulle vara möjlig i datorernas värld.

Konsekvens; Att framföra en sång vid fel möte räckte för att bli stämplad som kommunist, avsked, utfryst från möjligheten till arbete, Stämplad eller etiketterad som ”passiv” eller ”aktiv” kommunist, yrkesförbud för personer som var registrerade som kommunister i en eller annan mening, verksamheten sköttes också manuellt för att kringgå

 

Hur behandlades Olof Palme som i sitt tal från 1982 uttryckte att han var kommunist?

Idén att Olof Palme skulle resa till Moskva för att sälja ut Sverige till ledarna i Kreml låter bisarr i våra öron, i vår tid. Vi har svårt att föreställa oss att sådana resonemang överhuvudtaget kunde förekomma om en svensk politiker. Men det var, måste vi komma ihåg, tankar som florerade på den tiden kring Olof Palmes person, i den atmosfär som rådde då. Stämningen i de mest uppjagade kretsarna var sådan i februari 1986 kring Palmes planerade resa till Moskva att där finns ett mordmotiv som är både rimligt och tänkbart.

Olof Palme blev utsatt för en av de värsta hatkampanjerna en svensk medborgare utsatts för och det var ytterst det hatet som dödade honom. Det är den obekväma sanningen. Avslöjar inte detta också en del av den svenska mentaliteten och hur man fungerar när andra uppträder på ett sätt som den svenska staten inte önskar. Hatkampanjerna startade, ryktesspridningen

Jantelagen, den svenska avundsjukan har institutionaliserats, rädslan för att misslyckas har blivit ett hinder för att rätta till fel i systemet

Varför är människor så rädda för att misslyckas? Det är uppenbart att vårt samhälle snarare styrs av skräcken för misslyckanclet än drömmen om framgången. Vi talar ofta om den svenska avundsjukan, men vi glömmer att vi har institutionaliserat den, det vill säga att var och en av oss är rädd att lyckas för då blir vi avundsjuka på oss själva. Det låter drastiskt, men jag menar att man inte kan vara såinfernaliskt missunnsam mot andra utan att själv drabbas av det, utan att bli missunnsam mot sig själv. Den svenska modellen för framgång består i att inte väcka de andras avund.

Ett annat udda motiv; Maktfullkomlighets-motivet

Maktfullkomlighet i Sverige

Boken; Betongväldet: om socialdemokratins kontroll och maktfullkomlighet

Boken; Sverige Sluten Anstalt

Jantelagen, den svenska avundsjukan har institutionaliserats

I grunden handlade Jantelagen om avundsjuka, om att inte låta någon annan lyckas. Men också undergivenhet gentemot statsmakten.

Men det finns något annat att söka i Jantelagen; Jantelagen är alltså ett förbud mot att tala

Det utvecklades till en känslighet inför den slags djävulskap som bär jantelagens och despotens signum.

Jag kände mig tvungen att lämna Jante-Sverige, det var så begränsande

maktfullkomligheten har inga gränser

Den stora avunden i Sverige; ingen ska få uppleva sig mer fri än andra…

Maktfullkomlighet – totalism i samband med extrem övergeneralisering och stereotyper, t.ex. den nuvarande tendensen i kontinentala Väst Europa

Politisk intolerans en konsekvens av politiskt korrekthet och stereotyper över hur den svenska modellen ska ta sig uttryck

Palme och LO – Sprickan och konflikten är total…. Strax för mordet på Olof Palme var konflikten mellan statsministern och LO-ledningen total. Stig Malm förnekar hemligt avtal

Förre LO-ordföranden Stig Malm förnekar i dag att han gjorde upp om lönerörelsen 1986 i ett hemligt möte med finansminister Kjell-Olof Feldt och Volvo-chefen Pehr G Gyllenhammar.

 återkommande anklagelser för maktfullkomlighet och “påvevälde”

Är detta ett tecken för att det existerar en dold ideologisk maktfullkomlighet i Sverige, som hade ett hemligt system med yrkesförbud för personer som var registrerade som kommunister i en eller annan mening.

Är detta ett tecken på en slags maktfullkomlighet i Sverige?

Familjen Wallenbergs har stort inflytande i svenskt näringsliv och kontrollerar indirekt en tredjedel av Sveriges BNP

Är Kreuger-mordet ett resultatet av maktfullkomlighet med alla framgångsrika företag han startat och är idag bland Sveriges mest framgångsrika

Varför skulle Ivar Kreuger ha tagit livet av sig med alla dessa idag framgångsrika företag i sitt företagsimperium?

Ivar Kreuger var storägare i Ericsson.

Fastighetsbolaget Hufvudstaden var ännu ett av Kreugers tidiga företag som han grundade 1915.

När banken som finansierat bolaget tog över så kom Ivar Kreuger att äga 90 procent av aktierna. I februari 1931 grundas det företag som vi idag kallar för Boliden

I norra Sverige fanns det under tidigt 1900-tal en stor mängd mindre pappers- och massaföretag. Kreuger insåg att dessa skulle tjänas på att slås ihop och grundade därför Svenska Cellulosa AB – idag SCA.

Ivar Kreuger har inte ägt LKAB, men han har dominerat Grängesbergsbolaget som i sin tur ägde halva LKAB. Grängesbergsbolaget blev kvar i LKAB ända till 1957.

Kreuger ägde en del av SKF som ägde en relativt stor andel av företaget. Detta var en del av Kreugerimperiets Göteborgsgren med intressen i stål och bruket i Hofors. Under kraschen höll SKF på att gå under men man klarade sig och ur SKF föds sedan Volvo.

Han grundade Svensk Filmindustri. Genom en sammanslagning av Skandiafilm och Svenska Biografteatern bildades Svensk Filmindustri, SF, med Kreuger som ägare.

Tändsticksbolaget var grunden för imperiet. Innan det att elektriciteten brett ut sig var tändstickor en nödvändighet för att genomföra de flesta vardagsbestyr. Före första världskriget fanns runt 20 tändsticksfabriker i Sverige, men Kreuger såg vinsten i att slå ihop dem till större enheter.

 Vem kunde ha intresse av att förstöra detta växande imperium eller ta över dem , och hur mycket annat hade han inte ägt och utvecklat  i Sveriges företagsklimat idag.

 Är detta tecken på maktfullkomlighet eller maktfullkomligt förfarande?

Förhindrade Olof Palme Sveriges samarbete med NATO?

Han tillät heller inte att NATO skulle få placera fast avlyssningsutrustning i svenska vatten, så kallade SOSUS anläggningar, och opponerade sig emot planerade utgrupperingar av Natoubåtar i den svenska skärgården i ett gryningsskede av ett möjligt tredje världskrig. Det var givetvis ett stort avbräck i Natos försvar av Europas norra flank och som av analytiker bedömdes förskjuta den europeiska maktbalansen i tydlig sovjetiskt favör. Olof Palme blev en säkerhetsrisk och min tes är att ett mord med forsterländskt motiv började planläggas redan hösten 1985.

Kunde det finnas militära motiv bakom?

I september 1986, bara sex månader efter mordet, placerade marinens fartyg Visborg ut NATO:s hypermoderna avlyssningsutrustning i vattnen utanför Understen, alldeles norr om Grisslehamn. SOSUS (Sound Surveillance System) som anläggningen hette gick även under benämningen Ålandsspärren (Mikael Holmströms Den dolda alliansen, Atlantis 2011). Det här var en viktig pusselbit i maktspelet mellan stormakterna. SOSUS gav istället amerikanarna ett strategiskt försprång. Nu kunde de ‘höra’ även de moderna supertysta sovjetiska attackubåtarna av Kilo-klass och det blev helt omöjligt för sovjetiska kärnvapenubåtar att passera obemärkta i Östersjön. Ansvarig svensk myndighet för den utplacerade amerikanska utrustningen var Försvarsdepartementet och statsminister Ingvar Carlsson.

Ännu en persom som plötsligt dog när han föll framför ett tåg när han utredde Boforsaffären var krigsmaterielinspektören Carl-Fredrik Robert Algernon.

Det fanns teorier om att Algernons död hade ett samband med Palmemordet. Ännu ett fall där Sverige årterigen är inblandat i smuggling av vapen eller annat fuffens.

Carl-Fredrik Robert Algernon, född 9 oktober 1925 i Stockholm, död 15 januari 1987 i Stockholm, var en svensk sjöofficer (konteramiral) och krigsmaterielinspektör.

Vid den så kallade Boforsaffären i mitten av 1980-talet, då vapentillverkaren Bofors misstänktes för omfattande smuggling av krigsmateriel till “otillåtna” länder runt Persiska viken, utsågs Algernon till utredare. Han var som sådan omstridd.[3] Bland annat riktade Svenska freds- och skiljedomsföreningen skarp kritik mot honom och krävde hans avgång.[3] Han anklagades bland annat för att alltför lättvindigt ha godkänt Bofors önskemål om vapenexport till främst Singapore.[3] Stora delar av denna exporterade krigsmateriel misstänktes ha hamnat i de otillåtna länderna, Dubai och Bahrain.[3] Algernon sägs ha stått på god fot med Bofors verkställande direktör Martin Ardbo.[4]

Algernon omkom när han föll framför ett tåg vid T-Centralen i Stockholms tunnelbana den 15 januari 1987.[3] Tidigare samma dag hade Algernon haft ett möte med Nobel Industriers koncernchef Anders G. Carlberg.Nobel Industriers tidigare kemi– och försvarsindustrikoncern som bildades 1984 genom att dåvarande AB Bofors förvärvade KemaNobel.

Försvarsindustri – även militärindustri, krigsindustri, vapenindustri eller rustningsindustri – är de industrier som förser försvarsmakter med krigsmateriel och andra varor och förnödenheter. Krigsmateriel eller tygmateriel är vapen, ammunition och annan materiel avsedd för militärt bruk, i motsats till förnödenheter eller intendenturmateriel.

Under samtalet hade Carlberg berättat för Algernon om att en intern undersökning visat att det förekommit smuggling. Algernon hamnade då i en lojalitetskonflikt.[5] Eftersom han var en nyckelperson i utredningen av Boforsaffären, spekulerades det i om han hade blivit knuffad. Polisen valde även att inleda en brottsutredning då bland andra tågföraren bevittnat hur Algernon fallit baklänges ned på spåret.[3] Kammaråklagare Torsten Wulff lade ned utredningen den 11 mars 1987. Det fanns teorier om att Algernons död hade ett samband med Palmemordet.[6] Stasi skulle ligga bakom att han hade blivit mördad.

Ännu en Bofors VD som dött på väg till en middag. Claes-Ulrik Winberg, född 23 september 1925 i Köpenhamn, död 31 maj 1989, var en svensk företagsledare och industriman. Winberg var VD för AB Bofors mellan 1972 och 1984.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Claes-Ulrik_Winberg

Ännu en död eller två döda Cats Falck när hom höll på med en undersökning om vapensmuggling från Sverige till Östeuropa. 

Maureen Cathryn Harriet “Cats” Falck, född 11 juli 1953 i Enskede, död förmodligen 19 november 1984[1] i Hammarbyleden, var en svensk TVjournalist som arbetade för TV-programmet Rapport. Falck höll på med en undersökning om vapensmuggling från Sverige till Östeuropa, när hon i november 1984 försvann tillsammans med sin väninna Lena Gräns. Ett halvår senare påträffades kvinnornas döda kroppar i en bil i Hammarbykanalen. Dödsfallen förblir olösta, men det har framlagts teorier om att kvinnorna hade mördats av agenter från Östtyskland.

Läs mer på Wikipedia Om eventuella dödsorsaker

Fler Döda kring Palmemordet

Här följer nu en lista över personer som varit mer eller mindre inblandade i denna utredning och som måste haft maximal ”otur” och råkat ut för allehanda ”olyckor”

Rolf Dahlgren – Chauför som hävdar sig ha skjutsat Hans Holmér i Stockholm. Död i alkoholförgiftning

Ulf Lingärde – Datatekniker som hävdade sig ha sett dokument hos SSI som beskrev Palmemordet. Död i plötslig hjärtattack efter potentiell telefonavlyssning ochinbrott.

Stig Engström – Skandiamannen. Cancer

Roger Östlund och Sigge Cedergren – Hjälpte åklagarsidan mot Christer Pettersson.  Cancer

Christer Pettersson Elit a-lagare. Snubblade och slog ihjäl sig.

Peter CaseltonS ydafrikansk agent  Mosad av bil i sitt garage före han skulle vittna om Palmemordet för sanningskommisionen.

Carl-Gustaf Östling  Norrmalmspolis, utgör halva polisspåret. Mystiskt död i 50-års åldern.

Anders Larsson och Bo Ståhl  Tipsade om Norrköpingsmötet. Agerade märkligt, därefter dog båda ihjärtattack samt magsår.

William ColbyCIA-gubbe. Var med och byggde Stay-behind i Sverige. Drunknade i en kanotolycka.

Stieg Larsson (författaren) dör av hjärtattack efter ett glas malt whiskey. Han tipsade också polisen om sitt spår på vem som kan ha skjutit Olof Palme (Bertil Wedin som arbetat för SÄPO). Stieg Larsson hade två veckor före sin död skickat ett mail med innehållet; Två veckor före sin död skrev Stieg Larsson i ett mejl till sin bror Joakim i Umeå: ”Jag har tre böcker klara och inlämnade och den fjärde snart klar. Han utredde Palmemordet i hemlighet och hade 15 flyttlådor med arkivmaterial (Kan han ha blivit förgiftad på något annat eller han bara arbetate för mycket?)

 Fler ”OLYCKLIGA DÖDSFALL”

Fritz G Pettersson Polare med Heimer. Cancer.

Hans Holmér Mörkläggare. Rykten om självmord.

Victor Gunnarsson 33-åring. Skjuten i huvudet.

Klas Bergenstrand Säpo-chef. Död efter att han ville omorganisera Säpo och snackade med Jallai. Dör olötsligt i hjärtinfarkt. “Han var i oerhört god form”. Cyklade till och från jobbet.

Bror Perä Norrmalmspolis. Sköt sig själv.

Milan Valverius Obducent. Självmord genom överdosering av läkemedel.

Bo Asplund Norrmalmspolis som skålade för mordet.

Estonia och Palmemordet

Här fanns sextiofem poliser som varit på facklig kurs. Alla de 65 poliserna dog– utom Tom Johnsson som lyckats få på sig en räddningsväst och efter sex timmar på en uppochnedvänd räddningsflotte plockas upp av en helikopter.

Och till sist hur förlisningen av Estonia var kan ha varit ett sätta att röja undan större delen av dem poliser som följde polisspåret i Palmemordet. I sådana fall sänktes Estonia för att dölja att sanningen om mordet på Olof Palme någonsin skulle kunna läcka ut.

För att tills sist ej glömma hur större delen av de poliser som följde polisspåret tragiskt nog gick under när Estonia förliste, ett spår som sedan lades ner!

Vilka poliser eller hur många av dessa som följde “polisspåret” dog när Estonia förliste?

Varför var dessa på Estonia just den natten när Estonia sjunk?

Vems ide var det i sådana fall att arrangera denna resa?

Var det andra poliser med eller bara just dem som hade följt polisspåret?

Och om detta stämmer varför var det i sådana fall bara poliser som hade följt polisspåret?

Vem avgjorde eller bestämde vilka som skulle med på denna resa?

Ville man tysta ner dem som så att säga redan var inne i organisationen eller inne i den svenska statapparaten och kunde få mer information genom olika kontakter?

För det med den infallsvinkeln och det perspektivet som jag började skriva detta inlägg; Vill man nysta i dem frågor eller ledtrådar som man medvetet har undvikit att undersöka eftersom det då förmodligen skulle leda rakt in i den Svenska Statsapparaten?

Det har sina likheter med när Titanic sjunk; man hade samlat alla dem rikaste människorna på en och samma plats. Här gjorde jag ett kort inlägg om detta på engelska. Att Estonia sjunk kan vara ett led i röja undan dem personer inom den egna organisationen som trodde att svenska polisen själv kunde ha med saken att göra, men skulle röjas bort på ett eller annat sätt för att dem var inne i den svenska statsapparaten. Dock bara en terori

 

New evidence suggests iceberg didn’t cause Titanic sinking. Titanic and Estonia???

Palmemordet – Ett beställningsjobb pga stoppet av Bofors

Carl Fredrik Algernons dog torsdagen den 15 januari 1987. Efter julhelgerna hade han legat hemma i förkylning under en veckas tid. Lördagen den 10 januari hade han trots förkylningen åkt in på ett möte med Anders Carlberg (Bofors). Mötet hade enligt maken gällt en nysmuggelaffär – Oman. 5 dagar efter mötet med Anders Carlgren dör Algernons.

Runt den 20 februari 1986 besökte Anders Carlberg, som var verkställande direktör vid Nobel Industrier (Bofors), Olof Palme. Olof Palme sköts en vecka senare

Vem beställde i sådana fall detta beställningsjobb? Vad hände med dem andta som utredde Bofors eller varit chefer för Bofors eller arbetade med journalistiskt uppdrag om vapenaffärer?  Carl-Fredrik Algernon, Claes-Ulrik Winberg, Maureen Cathryn Harriet “Cats” Falck

Ett utländskt telegram som tros ha med mordet att göra lyder:

“Det svenska trädet ska fällas. “ Den intemationella skandalen skulle därför förhindras.

Olof Palme och Bofors – han hade troligen för avsikt att avslöja det hela inför FN

Sveriges statsskick förändrades dramatiskt.

Hösten 1985 avslöjas Boforsaffären. Den gällde inte bara Indien. Oliver North hade besökt hösten l985 Sverige och statsministern för att förhandla om en olaglig vapenexport. Statsministern var då av FN utsedd fredsmäklare i Iran och Irak. Oliver North var fd överstelöjtnant i marinkåren och var en huvudfigur i Iran-Contras-affaren. Det var inledning till Boforsaffären. Palme var tidigare ovetande vad som pågick och North var införstådd med att statsministern kände till att Sverige fungerat som ett transitland som kunde legitimera vapenexport. En internationell skandal. Fd vicepresident George H. W. Bush var arkitekten bakom Iran-Contras-affären

Olof Palme hade troligen för avsikt att avslöja det hela inför FN. Han var utsedd av FN som fredsmäklare i kriget mellan lran och lrak. Detta hann han aldrig ske. Statsminster Palme sköts i febmari l986. Ett utländskt telegram som tros ha med mordet att göra lyder: “det svenska trädet ska fällas. “ Den intemationella skandalen skulle därför förhindras. En affär med kopplingar till lran Contrasaffären enligt f.d agenten Gene Duncan Tatum som blev rekryterad till CIA 1971. Han avslöjar i ett radiprogram vad som hände. Ett beställningsjobb pga stoppet
av Bofors. Ingvar Carslsson valde att mörka vapenaffären trots att Sten Andersson sa att “vapenbyken måste tvättas.” Det skedde aldrig. Ingvar Carlsson sag också nödvändigheten att Sverige gick in i EU.

TELEGRAMSPÅRET

På ett ganska tidigt stadium i Palmeutredningen uppdagades ett telegram med följande ordalydelse: “Tell our friend that the Swedish tree will be felled” (“Tala om för vår vän att det svenska trädet ska fällas.”) Detta telegram, avsänt tre dagar före mordet på Olof Palme, var från Licio Gelli, den ökände stormästaren i den italienska frimurarlogen P2, och var adresserat till Philip Guarino, en hög funktionär i det republikanska partiet i USA och nära förtrogen med George Bush. Enligt en senare uppgift var Bush omnämnd med namn som “vår vän” i telegrammet, som man tror syftade på det förestående mordet i Stockholm; det svenska trädet skulle ha varit Olof Palme, vars namn inte sällan uppfattades som “Palm”.

“Operation Tree” har förresten förekommit i ett annat närliggande sammanhang, nämligen såsom kodnamnet för mordet. Detta är uppgifter som härrör från en journalist vid namn Allan Francovic, som påstod sig t o m ha namnet på Palmes mördare: en yrkesmördare som varit i den f d iranska säkerhetstjänstens sold och utbildad av CIA.

Man räknade sannolikt kallt med att Palme inte under sådana förhållanden vågade agera. I stället försökte USA genom Oliver North, hjälten som tog på sig all skuld i Iran/Contras-affären, enligt Gene Chip Tatum (se nedan), få Sverige att dela med sig av Bofors legala vapenrout för att på omvägar driva den illegala vapenförsäljningen till Iran. Det sägs att det i detta förslag fanns ett löfte om stora pengar till Bofors.

Då slog Palme till bromsarna. Han stoppade en robotleverans till Iran och hotade med att föra det här vidare till sin uppdragsgivare, FN:s generalsekreterare Perez de Cuellar.

Författaren Stieg Larsson kom över omfattande dokumentation om Bertil Wedin som han sammanställde och skickade över till polisen i ett PM.

Bertil Wedin, som arbetat för både den svenska (Säpo) och …. Chef för VAT:s internationella avdelning var Bertil Wedin!

Bertil Wedin har ett rykte som a gun for hire

Bertil Wedin tros vara huvudorganisatör av mordet på Ruth First», skriver Stieg Larsson.

Ruth First var personlig vän till Olof Palme och mördades 1982.

Han har varit ett av de spår som polisen granskat hårt men trots att han varit intressant i Palmeutredningen i över 27 år har ingen svensk polis ännu lyckats förhöra honom, frånsett ett kort telefonsamtal.

Biträdande riksåklagare Kerstin Skarp är förundersökningsledare och har jobbat med mordutredningen sedan 1997. Varför polisen aldrig lyckats förhöra Bertil Wedin vill hon inte kommentera, men hon säger att han inte är avförd från utredningen:

– Jag vill inte gå in i enskilda spår i utredningen. Men Bertil Wedin är inte ett av de spår vi arbetar särskilt aktivt med just nu.

Om han var huvudorganisatör av mordet på Olof Palmes personliga vän Ruth First, vem junde ha intresse av att anlita honom för att mörda Olof Palme om det kunde vara han? Borde han inte ha varit högintressant om han varit huvudorganistör till mordet på Olof Palmes personliga vän….?

Varför har polisen aldrig lyckats förhöra Bertil Wedin eller vill man inte lyckas förhöra honom undrar man?

Stieg Larsson, författaren bakom succétrilogin ”Millenium” hade ett hemligt spår i utredningen av mordet på förre statsministern Olof Palme.

15 flyttlådor med arkiv som han arbetade med fram till sin död 2004 och hande väl förmodligen mer på gång.

Plötsligt drabbades han av en massiv hjärtinfarkt efter en single malt whisky

Två veckor före sin död skrev Stieg Larsson i ett mejl till sin bror Joakim i Umeå:

”Jag har tre böcker klara och inlämnade och den fjärde snart klar.

Kunde man vara orolig över vad böckerna skulle kunna innehålla eller om eventuella framtida böcker skulle kuna handla om Palmemordet?

Kan Stieg Larsson ha blivit mördad, förgiftad när han drack en single malt whisky eller arbetade han alldeles för hårt? Kanske ville man inte att han i hemlighet skulle arbeta eller utreda Palmemordet. Det verkar ju som många andra i Boforsaffärerna och journalister som utreder vapenaffärer också dör plöstligt.

Vem arbetade Bertil Wedin för 1985-1986?

Var Bertil Wedin fortfarande anställd av SÄPO efter 1982 efter att ha varit huvudorganistör till mordet på Olof Palmes personliga vän Ruth First?

Bertil Wedin kunde fungerat som mellanhand vid mordet på Olof Palme, vem anlitade honom som mellanhand?

Om han inte personligen sköt Olof Palme, så kan han på nytt ha varit huvudorganistör till att Olof Palme mördades, precis som han ka ha varit vid mordet på Olof Palmes personliga vän Ruth First.

Och vem uppdragsgivare (om) Bertil Wedin var huvudorganisatör till mordet på Ruth First som var Olof Palmes personliga vän? Vem gav honom detta uppdrag och varför? Skulle det kunna tolkas som ett varningstecken för att skrämmas…?

Oavsett hur eller när eller vem det var, varför hade Olof Palme inga SÄPO livvakter med sig när han sköts, varför sköts han just kvällen då SÄPO inte var där?

Med hjälp av kontakter på den brittiska tidskriften Searchlight  som också var förebild för Expo  kom Stieg Larsson 1986-1987 över unik information om en före detta officer, agent för Sydafrika, utpekad som före detta legosoldat och aktuell i mordutredningen: Bertil Wedin.

Uppgifter som SvD tagit del av visar att ursprungskällan, en agent som då jobbade för den brittiska underrättelsetjänsten MI6, stötte i hop med Bertil Wedin på Cypern 1986. Efter mötet kontaktade agenten Searchlight och tipsade om att Bertil Wedin kunde fungerat som mellanhand vid mordet på Olof Palme.

Via Searchlight nådde tipset Stieg Larsson som genast satte igång en omfattande undersökning av Bertil Wedin, som vid tiden för Palmemordet även var en känd person bland svenska högerextremister.

**Av Searchlight fick **Stieg Larsson mängder av information om Bertil Wedin: fotokopior och dokument som visade unik information:

 • Passuppgifter över hans resor runt världen – bland annat till Sydafrika.
 • Ekonomiska förhållanden som visar på hans förmögenhet och inkomster.
 • Detaljerade rapporter från polisen på Cypern om hans vanor och ett flertal gripanden.
 • Uppgifter om att han ansökt om vapenlicens eftersom han var rädd för sina forna sydafrikanska affärskontakter.

Stieg Larsson sammanställde det materialet tillsammans med egen information och skickade över alltihop till Palmeutredningen hösten 1987. I dokumentetbeskriver också källor att Bertil Wedin har ett rykte som a gun for hire och att han gärna vill framstå som macho och farlig.

Det så kallade Sydafrikaspåret – att sydafrikansk säkerhetstjänst låg bakom mordet på Palme – briserade i svensk media i mitten av 1990-talet. Stieg Larssons PM visar att han redan 1987 tipsade polisen om att Sydafrika kunde vara inblandat:

 • Flera källor hävdar att Wedin i huvudsak arbetat för den sydafrikanska hemliga polisen, Boss, sedan 1970 talet och att han tros vara huvudorganisatör av mordet på Ruth First», skriver Stieg Larsson.
 • Ruth First var personlig vän till Olof Palme och mördades 1982.

https://www.svd.se/har-ar-succeforfattarens-hemliga-mordtips

Uttrycket trädet ska fällas kan lika gärna ha sitt ursprung från Sverige

Man undrar varför det finns så många olika teorier och så många olika spår och varje story har sin övertygande logik, men ändå vet man att bara en teori är den rätta oavsett hur bra dem andra än verkar, och frågan är om alla dessa olika teorier är en dimridå för den verkliga teorin. Det blir ungefär som om varje teori blir en form av en reflekterande spegel som ingen kan se igenom.

Här är olika psykologiska metoder och påtryckningsmetoder som som syftar till att skrämmas eller tystna ner någon

Här är olika metoder eller sätt som hindrar människor från att tycka vad dem själva vill tycka och på olika sätt är påverkade av daglig Mind Control, daglig Brainwashing i media, eller av Jantelagen, och där dessa strukturella och psykologiska kanaler kan användas för utöva kontroll och försök i att dominera över en annans människans autonomi (självbestämmanderätt).

Jantelagen kan få utformingen att om en stor Alpha Hanne – Apa gör en sak och börjar skrämmas och skrika, så börjar alla andra apor göra samma sak, utan att ifrågasätta varför dem börjar upppträda och göra som den stora apan gör. Alpha Hannar styr och kontrollerar andra med skräck, terror, rädsla och olika hot.

När Svenska Staten utnyttjar sina egna medborgare som språkbud för vad Staten själv vill uttrycka och sedan utnyttjar Jantelagen hos människor som hotverktyg och rädsloverktyg för att sprida sin egen psykologiska känslo propaganda som hat, rädsla, skräck, terror, missnöje och så vidare för att skapa lydiga och följsamma medborgare är det en samhällsgrund som har mer gemensamt med fascism och anarki. Då är det inte längre en demokrati och inte heller en rättsstat när vem som helst går runt och agerar patrullerande poliser eftersom dem har övertagit samma uppträdanden genom Jantelagen. Då har den helt och hållet förlorat sin aktoritet som lagens långa arm är vem som helst uppträder som Statens Folk. Resultatet blir snarare födelsen av en polisstat eller som en boktitel lyder; Sverige Den Slutna Anstalten, där människor börjar uppträda som fångväktare inkapslade och instängda i den offentliga miljön, och tydligen är det så Sverige vill ha det.

På ett sätt skulle det kunna uttryckas så här; Svenska Staten är en stor Alpha Hanne som genom sina medborgare utnyttjar Jantelagen till att ge andra människor uppgiften  i samhället att sprinag runt och väsnas, skrämmas, skrika, och banka i baalkongplåtar, sprida subtila hot, stå bakom dörrar och halvgömma sig och så vidare.

Våld sanktionerat av Svenska Staten i en maktfullkomlig polisstat eller vad beror det på kan ta sig många uttryck och dölja sig som missbruk av statlig makt, maktfullkomlighet hos myndigheter, missbruk av Jantelags mekanismer och ”Hive Mind” tänkandet och vända övriga samhällsmedlemmar mot den som drabbas och till att dem intar samma fientliga och aggressiva inställning som Svenska Staten själv har mot personen. Och detta kan ta sig uttryck som mobbing, utfrysning, exkludering från det sociala livet, förföljelser, trakasserier och ett psykologiskt våld som den tysta behandlingens blickar i vardagen.

Svensk polis dödar flest. Svensk polis skjuter som aldrig förr

Under 2014 sköt svensk polis verkanseld vid 25 tillfällen. Vilket ska ses mot året innan då det skedde vid 13 tillfällen. Fyra personer sköts 2013 ihjäl av svensk polis, vilket var alarmerande många. Vi kan inte ha den ordningen att svensk polis gör sig till åklagare, domare och bödel på plats, om de inte är utsatta för en uppenbart livsfarlig situation. Nu skjuter svensk polis allt oftare i situationer där man tidigare inte sköt – och allt fler medborgare skjuts ihjäl. När ska justitiedepartementet reagera? När ska högsta polisledningen reagera? Hur långt ska det här skjutandet få gå?

Politiskt missbruk av psykiatri finns också i Sverige

Är missbruk av psykiatri , inklusive diagnos, kvarhållande och behandling, i syfte att hindra individers och / eller gruppers mänskliga rättigheter i ett samhälle. Den schweiziska advokaten Edmund Schönenberger hävdar att psykiatrins fäste absolut inte har något att göra med “vård”, lagen eller rättvisan – i stället är de inget annat än instrument för dominera över individen.

Hive Mind, Jantelagen, Autonomi och SÄPO

Utgångspunkten är denna; Tycker du inte som övriga jantelagen – gruppen så är det något fel på dig och därför måste vi förändra hela dig och ditt sätt att tänka.

Det finns ett massivt grupptrycks tänkande genom ”mind control” och jantelags mekanismer som stänger ute alla former av negativ kritik ur bilden. Det ger formen åt ett medvetande som uppträder irrationellt och skapar ett dysfunktionellt beslutsfattande som ett resultat.

I ett alltför hårt Jantelags styrt land tenderar den egna  autonomin (självbestämmanderätten) minska kraftigt, minskat oberoende och ökat beroende av vad andra tycker att jag ska tycka, minskad makt att påverka den egna utvecklingen, och får konsekvensen av att om Svenska Staten är fientligt inställd mot en enskild samhällsmedborgare kan den sedan starta Jantelagens mekanismer hos alla övriga medborgare och som sedan övertar samma beteenden och fientliga inställning mot personen utan att ens känna denna, och börjar uppträda som om dem vore anställda av svenska staten.

Och Svenska Staten använder sin befolkning på det här sättet från minsta till äldsta, och i alla verksamheter vart du än går, oavsett om du ska handla i affärer, besöka apotek, eller har ett möte på arbetsförmedlingen, socialtjänsten eller om du av någon anledning behöver uppsöka hälso- och sjukvård, så uppträder dem manipulerat i Statens tjänst eller som svenska Big Brothers spejande öron och ögon överallt.

Enligt regeringsformen har kommunerna i Sverige kommunalt självstyre (1 kap. 1§). Men kommunerna i Sverige har relativt begränsad makt. Begreppet autonom vänster, eller som Säkerhetspolisen kallar det: den autonoma miljön, är samlingsnamn på olika politiska grupper som har socialistisk eller anarkistisk ideologi. En annan liknande term är utomparlamentarisk vänster.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Autonomi

Gangstalking

Hets mot folkgrupp är kriminellt, men folkgrupp eller folkmassan som hetsar mot enskild individ är accepterat. Teknlogins framfart innebär också att Jantelagen håller på att förändras på grund av en;  “själslig mekanisering” och “maskinalisering av mänskligheten” och  en “avhumanisering av mänskligheten. Gangstalking är ett uttryck för detta där individen är fråntagen sitt individuella ansvar och mer uppträder under djurens nivå. Människan uppträder mer och mer som en komponent till en maskin och försöker med teknokratins dominans över människan få den att underkasta sig att bli en slav under maskinen och att bli behandlad som en maskin.

Människan manipulerar verkligheten

”Maskiner har – lika lite som djur – ansvar för något som helst. Endast människan är ett ansvarigt väsen, och på grund av denna stora uppgift, som hon måste ta på sig – oavsett hur tung manteln kan kännas att axla – är hon höjd över både maskiner och djur, men kan samtidigt sjunka djupare än något djur och åstadkomma större olyckor än någon maskin”. Människan kan tyvärr manipulera och på så vis sjunka ner under djurens nivå. Med dagens stora förändringar så förändras livsvillkoren så hastigt att drastiskt att människor aldrig hinner förankra sig innan nästa nyhet kommer. Dagens livsstil innebär en flykt från demokratin och ersätts långsamt av en avhumanisering av mänskliga värden. Vissa kallar denna utevckling för “själslig mekanisering” av själen, ich prcis som det låter är avhumanisering och själslig mekanisering någto som kommer att föra något gott med sig för mänskligheten.

Pudelns kärna; maskiner kan inte bli som människor, men ”människor kan efterhand bli som maskiner”.

Efter flera århundraden av ”teologisk imperialism” har vi haft tre århundraden av en om möjligt ännu aggressivare ”vetenskaplig imperialism”, och resultatet har blivit en ökad förvirring och desorientering. Nu väntar förmodligen en lång period av ”teknologisk imperialism”.

På ett individuellt plan kan man beskriva det som process av “själslig mekanisering” och på ett globalt plan kan processen beskrivas som en “maskinalisering av mänskligheten” – och på ett filosofiskt plan kan det uttryckas som en “avhumanisering av mänskligheten”. Livet är ingen lätt process att genomskåda och en nästan omöjlig uppgift eftersom “livet bara kan förstås baklänges, men måste upplevas framlänges.”

Dagens utveckling skildrar hur en stereotyp och likriktad samhällsutveckling långsamt tar form, särskilt den teknokratiska som breder ut sig som en tekno-byråkratisk samhällsapparat i hela detta avlånga land. Det nya arbetet med tekniken innebär att tankens- och förståndets arbete blir mer stereotypiskt, den mekaniska och tekniska utvecklingen blir mer rätlinjig och enformig eftersom man försöker förutsäga all utveckling och konsumtionen får allt mer karaktären av likformighet och konsumism.

 

The Case Olof Palme (English text and website)

http://www.leopoldreport.com/LRsajt62.html

Man undrar varför det finns så många olika teorier och så många olika spår och varje story har sin övertygande logik, men ändå vet man att bara en teori är den rätta oavsett hur bra dem andra än verkar, och frågan är om alla dessa olika teorier är en dimridå för den verkliga teorin. Det blir ungefär som om varje teori blir en form av en reflekterande spegel som ingen kan se igenom.

Efter att ha läst igenom olika tänkbara mordmotiv och mordmotiv har jag till slut hamnat i för mig nytt mordmotiv, som kan vara en blanding av många olika motiv och orsaker, men jag kallar det för bitterhetsmotivet eftersom det verkar vara många omständigheter och förklaringar som inte går ihop med olika olika samband och sammanhang och konsekvenser av dessa olika delar i händelseförloppet.

Bitterhetsmotivet

Här är ett bevis på hur polisen i detta fall manipulerat klockslag medvetet när ambulansen kom till Sabbatsberg

Under denna ambulans transport skedde något VÄLDIGT märkligt som än idag inte har givits en vettig förklaring på, när Lisbeth klev in i ambulansen på Sveavägen iförd denna kappa.

Och när hon några minuter senare kommer fram till Sabbatsberg så anländer hon inte bara i ett nytt fordon utan även i en helt annan kappa!

Varför manipulera klockslaget när ambulansen kom fram?

Varför sker ett byte av kappa under transporten?

Vem hade i dessa stunder av chock eller hektiska omständigheter tankarna på att byta kappa?

Vem har tillgång till en extra kappa liggandes i en ambulans?

Varför klev Lisbeth in i ambulansen på Sveavägen iförd en kappa…..

..och sedan anländer till Sabbatsbergs sjukhus i ett annat fordon och nu iförd en annan kappa som ska ha två kulhål i ryggen?

Tiden för anskonsten till sjukhuset är maipulerad, kappbytet, byte av fordon på väg till sjukhuset.

Detta gäller OM…..

Om det medvetet har skett ett kappbyte till en kappa med två kulhål i, och byte av transportfordon, och att den nya kappan var till för att manipulera den kommande utredningen, och för att ge sken av att Lisbet  Palme också skulle ha skadats, och hon dessutom vill intyga att så är fallet, men om det då inte finns några skador, då är inte steget långt borta till att tro att även hon måste vara del i denna mordkomplott.

Och varför fick inte någon läkare undersöka Lisbet Palme om hon hade eventuella skottskador?

Det brukar väl inte vara en sköterskas uppgift att hantera eventuella skottskador?

Varför dröjde det hela 9 månader innan hon FICK undersöktes av läkare..?

En notering med Lisbet Palmes möte med sköterskan är; Ytterligare samtal orkar Lisbet Palme inte med. Men var är läkarna, eller varför är det inte dem som är där och gör undersökningen. Svaret är enkelt; det var inte meningen att hon skulle kunna undersökas och det var därför det skulle dröja 9 månader innan hon FICK undersökas av en läkare. Efter 9 månader skulle denna bevis faktor vara borta eller så att säga ha läkt och inte längre vara synlig. Kan det finnas någon anna logik än denna?

Varför dröjde det hela 9 månader innan hon FICK undersöktes av läkare..?

Varför hemligstämplades Olof Palmes obduktionsprotokoll i 70 år?

Varför hemligstämplades den rättsmedicinska undersökningen och fick inte vara en integrerad del av brottsutredningen? Den som  var viktig både för spaningen och för bevisningen.

Varför visar utredare och svenska polisen inget intresse för obduktionsprotokollet?

Om man manipulerar och ändrar tiden med ankomsten för Lisbet Palmes ankonst till Sabbatsbergs sjukhus från 23.38 till 23.35, varför gör man denna ändring och vad försöker man dölja med denna förändring på tre minuter..?

Försöker man dölja att det faktiskt har skett ett stopp under vägen eller färden på väg till sjukhuset, och att det under detta stopp som byte av kappa har skett, att man byter till ett annat fordon

 

 

Är Palmemålet mot 42-åringen enbart en maktdemonstaation? Har Sverige förvandlats från en rättsstat till en polisstat? På så lösa grunder torde aldrig tidigare någon/štällts till ansvar för att ha dödat en människa och försökt döda en annan. Tre år efter mordet har han blivit berövad inte bra sin frihet utan också sitt namn och sitt ansikte. Han rannsakas nu för nittonde gången i sitt liv. Men detta är första gången som han anklagas för mord och mordförsök.

Det finns inte tillstymmelse till teknisk bevisning mot mannen. Vad värre är, mordutredarna har inte bemödat sig om att få fram någon. Tvärt om visar det sig att de i många stycken undertryckt den. Särskilt tydligt kommer detta fram vad gäller Lisbet Palme. Det är Lisbet Palme som säger sig vara hundraprocentigt säker på att 42-åringen är skyldig. Men det finns helt enkelt inte något bevis för att Lisbet Palme blivit skadadl

Ambulansen transporterade Palmes kropp till Sabbatsberg. Lisbet kom med i sista stund efter att ha bankat på rutan
när den rullade igång. Ingen av ambulanspersonalen fick uppfattningen att Lisbet var skadad.

I förnndersökningshandlingarna finns en PM inlämnad 245.86 av kommissarie Lars Christiansson. Han var på Sabbatsbergs sjukhus och fick ett vagt signalement på mördaren av Lisbet Palme. Han slutar sin PM:

“Sköterskan som var med i rummet visade på fru Palmes mockakappa Den hade två hål på ryggen. Fru Palme drog upp sin blus. På ryggen fanns en sårkanal, c:a 2 – 5 mm djup, tvärs över båda skulderbladen. Ytterligare samtal orkade fru Palme inte med.”

Åklagaren har inte kallat Lars Christiansson till rättegången.  Sköterskan, som inte namnges i hans PM, har inte hörts av polisen. Hon heter annars Lena Östeman.

En så djup sårkanal måste vara kraftigt blödande, säger doc Milan Walverius, som i egenskap av chef för Statens Rättsläkarstation vid Karolinska Institutet i Solna svarade för den rättsmedicinska undersökningen av Olof Palme. Ingen läkare på Sabbatsberg hörde talas om att Lisbet blivit skadad, Det visste inte heller ambulanspersonalen eller kommissarie Gösta Söderström som var första polisbefäl på mordplatsen och försökte höra Lisbet Palme.

 

I samband med obduktionen lördagen den 1 mars begärde jag att vi skulle få undersöka Lisbet Palme, säger doc Valverius. Men polisledningen sa bestämt ifrån att hon inte fick störas. Det hjälpte inte ens att vi erbjöd oss att ställa en kvinnlig rättsläkare till förfogande.Undersökningen av Lisbets skada hade stor betydelse för bestämning av skjutavstånd, skottvinkel etc. Man skulle ha kunnat räkna ut var kulan slagit ned och fått detta bekräftat av
märken på gatan, husväggen eller var det nu kan ha varit. Det är ren geometri, säger doc Valverius.

Överläggningar i sådana frågor mellan polisens mordutredare, åklagaren och rättsläkaren är rutin i mordfall av detta slag. I det här fallet har polis och åklagare till dags dato ställt sig helt kallsinniga till den rättsmedioinska expertisen och deras arbete. Det är första gången under mina fyrtio år som rättsläkare som jag inte har kallats som sakkunnig till en mordrättegång där jag utfört obduktíonen, säger Milan Walverius.

 

Han blev inte ens kallad till den rekonstruktion som gjordes på Sveavägen några dagar efter mordet. Det blev för övrigt inte heller Lisbet Palme eller kommissarie Gösta Söderström, fastän dåvarande åklagaren K G Svensson yrkade på det. Rekonstruktionen tycks ha varit avsedd enbart för Aftonbladet, som hyrt en lägenhet på andra sidan gatan för att ta bilder.

Lisbet Palmes skada fick Milan Valverius dokumentera första gången vid en genomgång med mordutredarna på rättsläkaretationen nio månader efter mordet. Det var den 11 december. Jag hade en tid dessförinnan träffat SÄPO:s spaningachef P-G Näss i ett annat ärende. Vi kände varandra sedan min tid på rätteläkaratationen i Umeå på
sjuttiotalet, då Näss var länsåklagare där. Jag råkade nämna för honom att palmeutredarna aldrig haft någon kontakt med oss och han blev häpen. Han tog genast upp saken med Holmer.

En så djup sårkanal måste vara kraftigt blödande, säger doc Milan Valverius, som i egenskap av chef för Statens Rättsläkarstation vid Karolinska Institutet i Solna svarade för den rättsmedicinska undersökningen av Olof Palme. Ingen läkare på Sabbatsberg hörde talas om att Lisbet blivit skadad.  Det visste inte heller ambulanspersonalen eller kommissarie Gösta Söderström som var första polisbefäl på mordplatsen och försökte höra Lisbet Palme.

Göran Söderström är den som upptäcker att det gjorts manuella ändringar.

Gösta Söderström är också den kommisarie du läste om tidigare i detta inlägg som frystes ut och begärde förtidspension. Gösta Söderström hade då 39 års tjänstgöring i polisen bakom sig och betraktades av åtskilliga poliser som en av kårens mest erfarna och korrekta. Han fryses nu ut och begär förtidspensionering.

Han begär och får se tidsregisteringen av när polisen är på plats. ”Den 3 mars 1986 anlitade Gösta Söderström sin kollega Göran Hellgren för att från dataterminalen på Östermalms polisstation ta fram mordnattens ingripandemeddelande från Stockholmspolisens sambandscentral, SBC.

Det som visade sig på dataskärmen var att sju polisfordon fanns registrerade på mordplatsen före hans egen kommissariebil. Den första tidsangivelsen var 23:23. Det fanns bara den lilla detaljen att alla dessa präktiga snabba polisbilars tidsregistreringar  hade en asterisk efter sig var och en på dataskärmen, vilket betyder att de inregistrerats manuellt I EFTERHAND.  Konsekvens: Utfrysning och begär förtidspensionering. Tidsangivelser inregistrerats manuellt I EFTERHAND. 

Varför har både tiden för när första kommisarien anlände till mordplatsen och när Lisbet Palme anlände till Sabbatsbergs sjukhus ändrats i efterhand? Vad döljer sig bakom dessa tidsmanipuleringar? 7 minuter har ändrats när det gäller kommisariens ankomst till mordplatsen och 3 minuter när det gäller Lisbets Palmes ankonst till Sabbatsbergs sjukhus. Lisbeth Palmes 3 minuter lan vara dessa man försöker dölja;

Om man manipulerar och ändrar tiden med ankomsten för Lisbet Palmes ankonst till Sabbatsbergs sjukhus från 23.38 till 23.35, varför gör man denna ändring och vad försöker man dölja med denna förändring på tre minuter..?

Försöker man dölja att det faktiskt har skett ett stopp under vägen eller färden på väg till sjukhuset, och att det under detta stopp som byte av kappa har skett, att man byter till ett annat fordon, och varför har Lisbet Palme märken eller rodnader av ett långt piskrapp på ryggen, om jackan hon anländer till sjukhuset i har två kulhål i ryggen? Det verkar mer och mer vara en mordkomplott av den större arten.

Vilken avgörande betydelse har tidpunkten 23.30 eller om det var den officiella tiden 23.23 som gällde? Hela iden kan ju avslöja att det kan ha handlat om svenska statsapparatens egna inblanding. Genom denna tidsmanipulation kan man medvetet ha hjälpt den sköt Olof Palme att komma undan just för att det var en noga planerad attack och genom att vänta med att ringa i alla ALARMKLOCKORNA hos varje polis, så var mördaren redan utom räckhåll. Gösta Söderström som då hade 39 års tjänstgöring i polisen bakom sig och betraktades av åtskilliga poliser som en av kårens mest erfarna och korrekta. Han fryses nu ut och begär förtidspensionering.

Tvärtemot Söderströms och Windéns samstämmiga uppgifter om att larmet ifråga gått ut kl 23.29 hävdade Koci att det var larmtiden 23.23 som gällde. Det skilde sig alltså så mycket som sex minuter mellan de båda versionerna – sex minuter som kunde ha varit av avgörande betydelse för polisens möjligheter att gripa gärningsmannen. Vill man nysta i dem frågor eller ledtrådar som man medvetet har undvikit att undersöka eftersom det då förmodligen skulle leda rakt in i den Svenska Statsapparaten?

En detalj bör nämnas. När Söderström i början av påföljande arbetspass skulle ta reda på den sida i rapportblocket där han antecknat tidpunkten 23.28, kunde han inte hitta den. Den hade blivit utriven ur rapportblocket. Samma gäller abdr anteckningar; När Milan Valverius efter en lång tids sjukskrivning återvände till sitt tjänsterum på rättslakarstationen i Solna var alla papper och anteckningar han hade i lådor och skåp om obduktionen av Olof Palme föruvunna. Lite märkligt är det att samma sak inträffade för en annan befattningshavare som varit kritisk mot mordutredningen, nämligen poliskommiasarie Gösta Söderström. Han var första polisbefäl på mordplatsen och han har envist hävdat att han kom fram 23.30 medan den officiella tidpunkten är 23.23. Detta är en fråga av stor betydelse för lösningen av mordet. När Söderström kom tillbaka till sin arbetaplats efter en tids ledighet var alla hans anteckningar från mordnatten försvunna.

BÖRJAR DET INTE BLI GANSKA UPPENBART…….?

Genomgående tema är att det som går att undersökas inte får indersökas hemligstämplas, får inte undersökas,  omplaceringar, anteckningar försvinner, tidsmanipulationer, undersökningar som inte görs, utfrysning och förtidspensioner, och alla svenska medborgare som dör, 65 svenska poliser som dör när Estonia förlister och som möjligen följde Polisspåret. Börjar det inte bli för mycket av att alla dör av olika anledningar som har aknytning till Palmemordet, Boforsaffären eller undersöker fakta i någon mening..?

Det hette i artikeln att obduktionen entydigt visade att Olof Palme skjutits med grovkalibrig ammunition. Kriminal-
kommissarie Rune Bladh vid tekniska roteln var närvarande vid hela obduktionen men skildes omedelbart efter den från palmeutredningen för andra uppgifter. Han sa att man inte kande kunde säga att det var just med en revolver av typ Smith & Wesson som Palme skjutits. Man kunde inte heller säga om han skjutits med de upphittade kulorna.

 

I samband med obduktionen lördagen den 1 mars begärde jag att vi skulle få undersöka Lisbet Palme, säger doc Valverius. Men polisledningen sa bestämt ifrån att hon inte fick störas. Det hjälpte inte ens att vi erbjöd oss att ställa en kvinnlig rättsläkare till förfogande. Undersökningen av Lisbets skada hade stor betydelse för bestämning av skjutavstånd, skottvinkel etc. Man skulle ha kunnat räkna ut var kulan slagit ned och fått detta bekräftat av
märken på gatan, husväggen eller var det nu kan ha varit. Det är ren geometri, säger doc Valveriua.

Han blev inte ens kallad till den rekonstruktion som gjordes på Sveavägen några dagar efter mordet.

Det blev för övrigt inte heller Lisbet Palme eller

kommissarie Gösta Söderström,

fastän dåvarande åklagaren K G Svensson yrkade på det.

Rekonstruktionen tycks ha varit avsedd enbart för Aftonbladet, som hyrt en lägenhet på andra sidan gatan för att ta bilder.

 

– Innan utredarna anlände i sina bilar kom en patrull och genomsökte rättsläkarstationen och föreläsningssalen noga för att se om där inte fanns några bomber. Karavanen anlände, men Holmér själv var inte med. Det var nämligen samma dag han blev kallad till justitieministern eller början till slutet på hans tid som spaningsledare. Det var en sådan genomgång som vi skulle ha haft någon av de första dagarna ixmaxs efter mordet. Vi ritade skisser, visade bilder och gick noggrant igenom vad man kunde utläsa av obduktionen beträffande kulbana, skottvinkel o s v. Jag nämnde då att det var en stor brist i undersökningen att vi inte hade några som helst kunskaper om Lisbet Palmes skada. Man ringde upp Sabbatsbergs sjukhus och jag talade med läkaren Claes Wallin, som tagit emot Palme. Han hade aldrig; hört talas om Lisbets skada men av en tillfällighet befann sig sköterskan, Lena Östeman,

Lisbet Palmes skada fick Milan Ealverius dokumentera första gången vid en genomgång med mordutredarna på rättsläkarstationen nio månader efter mordet. Det var den 11 december. Jag hade en tid dessförinnan träffat SÄPO:s spaningachef P-G*Näss i ett annat ärende. Vï kände varandra sedan min tid på rätteläkaratationen i Umeå på sjuttiotalet, då Näss var länsåklagare där. Jag råkade nämna för honom att palmeutredarna aldrig haft någon kontakt med oss och han blev häpen. Han tog genast upp saken med Holmer.

 

på sjukhuset och hon kom till telefonen. Jag fick mxhii hennes nio månader minnesbild av vad hon sett tidigare  jag dikterade ned det. Inte ens den dokumentationen har tagits med som bevisning vid rättegången Lena Östeman berättade att Lisbet Palme klagat över att det sved på ryggen. Sköterskan tittade på ryggen och fann en rodnad
tvärs över skulderbladen “ungefär som av ett piskrapp”. Hon baddade Lisbet på ryggen och sedan var det inte mer med det. Milan Walverius har också förvånat sig över att han och hans kolleger inte fick se de två kulorna som privatpersoner hittat på mordplatsen. Inte heller fick de se Olof Palmes kläder med skotthål och naturligtvis inte heller Lisbet Palmes jacka med de två kulhålen. Det hade varit ovärderligt för bestämning av kulbanorna och hör normalt till rättsläkarnas undersökningsmaterial Milan Valverius undrar också om kulorna verkligen är de rätta,
med tanke så att de inte alls tycks ha varit deformerade.

med tanke på att de inte alls tycks ha varit deformerade. Den ena kulan hittades på lördagsmorgonen och den andra på söndagen. Hans Holmer för i sin bok ett resonemang om kulorna som har blivit så vanligt i palmeutredningen. Om man inte kan finna något motiv så har det inträffade inte inträffat “Varför skulle mördaren plantera ut kulor just av den typ som konstaterats ha dödat Olof Palme? Det skulle må; inte vara för att föra spanarna på villovägar utan för att strö grus i bevismaskineriet kring mordvapnet i en kommande rättegång….Mördarensförsta tanke efter mordet bör ha varit att göra sig av med mord- vapnet, inte att krångla med kulorna. Vi väger de olika om ständigheterna mot varandra och enas till slut om att anse att kulorna är de rätta.”

Skriver alltså Sherlock Holmer i sin bok Olof Palme är skjuten! När Hans Holmer hördes av Edenmankommissionen 1.2. 88 för- klarade han helt frankt att anledningen till att läkarna på Sabbatsberg eller rättsläkarna inte undersökt Lisbet Palmes skada var att “det var något som glömdes bort i all uppståndelsen, det hannade mellan stolarna”. Där kan vi alltså konstatera att Hans Holmer helt enkelt ljuger.

På onsdagen den 5 mars fick Wineent Lange obduktionsprotokollet från rättsläkarstationen i två exemplar. Det ena
gav han till Hans Holmér. Herrarna tycks sedan ha låst indokumentet i var sitt skåp. Spaningaledningen vidtog den ovanliga åtgärden att hemligstämpla protokollet, och man motiverade detta med att ett offentliggörande kunde vara till men för de anhöriga (?) samt dessutom störa förundersökningen.

I andra fall ooh i andra länder är den rättsmedicinska undersökningen en integrerad del av brottsutredningen. Den är viktig både för spaningen och för bevisningen. För docent Milan Valverius är detta välbekant. Han har varit verksam som rättsläkare i fyrtio år och är internationellt känd som praktiserande yrkesman ooh som lärare.

 

Inte heller har mordutredare eller åklagare brytt sig om obduktionsprotokollet.

Det var tyst kring obduktionsfle och rättsläkarna , såväl internt inom spaningsledningen som externt i massmedia, ända till våren 87, då plötsligt VPK-riksdagsmannen Jörn Svensson gick ut och kritiserade hemligstämplingen av protokollet, Han hade utsetts till sitt partis representant i den parlementariska kommissionen, som skulle ta vid där juristkommissionen slutat. Den kallades också Edenmankommissionen efter sin ordförande Ragnar Edenman. Jörn Svensson opponerade sig mot att inte ens kommissionens ledamöter fick läsa protokollet och han påstod
att det var saker som Hans Holmér ville dölja. Han påstod att Olof Palme skjutits framifrån, i bröstet och med ett finkalibrigt vapen.

Och rent pinsamt blev det när Milan Valverius tog till orda. Allt han hade att berätta innebar nämligen en svidande
kritik av hela mordutredningen. Inför kommissionen berättade han oförblommerat om såväl polisens som åklagarnas totala brist på intresse för rätteläkarnas arbete. Han undrade över om utredarna egentligen ville ha reda på sanningen och han hade en stark känsla av att det var någonting man ville dölja

Läs obduktionen här

http://www.politiskamord.com/obduktion_krantz.pdf

Om man tar svartsjukemotivet tillsammans med andra olika politiska omständigheter och faktorer, och lägger ihop dessa fakta och kunskaper med de omständigheter som detta sista svartsjukemotivet innehåller, och därtill lägger till att svenska staten inte vill att man undersöker eventuellt Olof Palmes relation till Emma Rothschild, så verkar detta sista perspektiv vara det allra starkaste, oavsett om man ska kalla det svartsjukemotovget eller något annat.
Har alla deltagit i denna mordkomplott, till och med de närmaste? Det verkar ju förefalla att så är fallet när man studerar fakta närmare och lägger ihop pusselbitarna. Då är det plöstligt mycket som varit ologiskt plötsligt mer logiskt. Om det sedan är sanningen vet jag inte, vad tror du själv?

Något som tydligen inte får undersökas och lyftas fram i ljuset är Olof Palmes kärleksförhållande till Emma Rotschild.

Citerat onamnsgivna källor ansåg tidningen att den svenska regeringen förbjöd polisen att undersöka förhållandet mellan Palme och Emma Rothschild, 38, beskriven som en rådgivare till Palme.

När man förstår detta så förstår man också detta

Ibland måste man till och våga ställa dem enklaste och dummaste frågorna hur knäppa dem än kan tyckas vara för att även dem kasta nytt ljus åt något annat, kanske inte just för ögonblicket, men när information i huvudet organiserar sig till att se helheter, så vävs nya samband och sammanhang långsamt samman till en större bild. Lite ungefär som när du lägger ihop ett pussel, du ser inte den större helheten förrän du ägnat tillräckligt med TID åt att se, leta, testa, prova, undersöka och jämföra var varje pusselbit bäst passar i pusslet.

Vad kan symbolisera en mental spärr eller en visuell blockering för att ge ett exempel i form av en metafor?

Här är en;”

“Man ser inte skogen på grund av alla träden”.

Så samma sak som du faktiskt vill se, blockerar faktiskt också det du vill se.

Så samma svar som du kanske söker, blockeras av densamme

Så nu till min kategori; våga ställa dumma frågor och liknelser.

Är det här en tillfällighet, en slump, ett bisarrt faktum som försöker dölja något, ungefär som metaforen “man ser inte skogen på grund av alla träden”

Christer Petterson pekades ut som Olof Palmes mördare och det är den officiella bilden statsapparaten håller fast vid än idag. Idag heter den nya chefsåklagaren också Krister Petterson

Från skyldig Christer Petterson till chefsåklagare Krister Petterson (samma namn)

Är det nästan inte lite bisarrt att dem har identiska lika namn? Som att se en thriller film där både den som jagar och jagas har samma namn i filmen. Det blir på ett sätt två olika halvor som inte passar ihop, men som måste flyta ihop för att finna sanningen.

Från skyldig Christer Petterson till chefsåklagare Krister Petterson, vem är vem? Detta kan också klassas till kategorin som eventuella dumma och ointellektuella frågor. Vem är vem? Gör man sökningar på exempelvis Christer Petterson på olika sökmotorer så leds man också till  artiklar och träffar på chefsåklagaren Krister Petterson. Kan bli förvirrande för andra som söker information i ämnet från kanske andra länder och inte vet vem som är vem. Är det en slump att dem har samma namn, eller är det egentligen väldigt osmakligt, opassande och bisarrt, eller är det en medveten och mycket noga utvald, planerad och genomtänkt strategi för att förhindra att rättvisan vinner, och är egentligen  ett sabotage mot att kunna undersöka rätt ledtrådar eller hitta rätt ledtrådar på grund av att information och sökinformation mixas ihop.

Vem är vem i sökmotorerna Christer Petterson till chefsåklagare Krister Petterson, vem är vem? Ny kunskap, samband, sammanhang växer fram som ett resultat när dessa flyter samman och integrerar till något nytt. Motsatsen heter fragmentisering av kunskap; splittring av kunskap i små delar som är utan sammanhang och hålla kunskap från varandra.

Om detta antagande skulle kunna vara en eventuell sann utgångspunkt; då kan man börja ana ugglor i mossen.

En möjlig psykologisk skenmanöver

Är detta en psykologisk manipulations manöver av den högre gradens skola som passar in i metaforen; man ser inte skogen på grund av alla träden eller man ser inte den skyldige på grund av att lagen försöker dölja en möjlig ”andra sanning” än den officiella eller att man medvetet försöker leda bort uppmärksamheten bort från att undersöka de ledtrådar man har undvikit att undersöka eftersom det då förmodligen skulle leda rakt in i den Svenska Statsapparaten. Den psykologiska effekten av att “man ser inte skogen på grund av alla träden” eller att använda samma skulle kunna vara som att du inte kan se igenom en spegel eftersom den bara reflekterar tillbaka samma spegelbild.

Jag tro den skyldige är Svenska Staten själv

Går det att bevisa?

Kanske med logisk argumentation

Jag började inlägget med dessa ord, såj jag får avsluta med densamma

Det är ingen överraskning om det var den svenska regeringen och business eliten som mördade Olof Palme. Här är mina funderingar kring varför jag tror det.

Vill man lösa mordgåtan med Olof Palme om Svenska Staten och maktelit är iblandade?

Vad menade Hans Holmer med orden; ”Om sanningen om mordet på Olof Palme kom fram – skulle det skaka Sverige i dess grundvalar”, sa Hans Holmér under mordutredningens mest intensiva fas – det första året.

”…skaka Sverige i dess grundvalar” Vad menade han med det och vad grundande han det på?

Kan Hans Holmér menat något åt det här hållet om man talar klarspråk; Vill man nysta i dem frågor eller ledtrådar som man medvetet har undvikit att undersöka eftersom det då förmodligen skulle leda rakt in i den Svenska Statsapparaten?

Går det att vinna tillbaka tron på demokratin?

Det får framtiden utvisa

http://www.politiskamord.com/obduktion_krantz.pdf

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *